Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Mierea din Alba, testată de o delegație de chinezi, pentru a fi exportată

O delegație de specialiști chinezi a venit luni în România pentru a evalua calitatea mierii, în vederea încheierii unui acord comercial cu țara noastră pentru exportul de miere, potrivit unui comunicat al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).
Discuții pe această temă au avut loc și în luna iunie a acestuia an, cu ocazia participării președintelui ANSVSA, Geronimo Brănescu, la cea de a doua ediție a “Conferinței pentru controlul calității, inspecției și carantinei”, care s-a desfășurat în Ningbo, Republica Populară Chineză, în urma cărora s-a agreat prelungirea perioadei de tranziție și accelerarea formalităților pentru definitivarea acordului.
Această vizită de lucru este cea de a doua etapă procedurală pentru aprobarea accesului permanent al mierii de albine din România pe piața din China.
“Scopul acestei misiuni este de a verifica modul în care sunt respectate condițiile solicitate privind igiena și calitatea mierii de albine. În acest sens, experții chinezi vor vizita unități de procesare a mierii, centre de colectare și extracție a mierii și stupine din importante zone melifere din Romania, respectiv din județele Alba, Vaslui și Ialomița. De asemenea, specialiștii chinezi vor evalua și aspecte privind inspecția oficială a produselor alimentare, capacitatea și performanțele analitice ale Institutelor Naționale de Referință, respectiv ale Institutului de Igienă și Sănătate Publică Veterinară, ale Institutului de Diagnostic și Sănătatea Animală, precum și modul în care sunt aplicate, la nivel central și teritorial, măsurile prevăzute de reglementările legislației comunitare, dar și cerințele AQSIQ”, potrivit comunicatului.
Concluziile acestei misiuni de evaluare vor fi analizate de Administrația Generală pentru Controlul Calității, Inspecției și Carantinei (AQSIQ), urmând, ca după finalizarea acestora, să fie confirmată părții române definitivarea acordului comercial pentru exportul de miere de albine în Republica Populară Chineză.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Competitive intelligence sau diferența dintre ceea ce nu știm și ceea ce credem că știm (I)

Articolul următor

IMWorld 2017 anunță primele soluții digitale: IoT, chatboți cu AI, softuri pentru IMM și tehnologii în premieră: “big brother”ul utilajelor de producție

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share