Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sandrone Dazieri (Italia), invitat de onoare la Festivalul Internațional de Carte Transilvania 2017

Scriitorul Sandrone Dazieri (Italia) este invitat de onoare la Festivalul Internațional de Carte Transilvania. Iubitorii de cărți polițiste vor avea ocazia să întâlnească unul dintre cei mai mari romancieri ai literaturii de gen.
Sandrone Dazieri (pseudonimul lui Sandro Dazieri) s-a născut în 1964 la Cremona, Italia. În primii ani de școală își manifestă pasiunea pentru literatura polițistă, de spionaj, horror, fantasy, SF, benzi desenate și romane grafice. A urmat cursurile Facultății de Științe Politice din Milano, pe care însă a abandonat-o, apropiindu-se de lumea editorială în calitate de corector la Telepress. A colaborat la ziarul „Il Manifesto” în calitate de expert în contracultură și literatură de gen. Ulterior devine director al serviciului editorial, iar, în 1999, după publicarea primului său roman, „Attenti al Gorilla” („Atenție la gorilă”), Editura Mondadori îl numește coordonator la Il Giallo Mondadori – secțiunea dedicată literaturii polițiste – iar mai apoi al întregii secțiuni de cărți destinate publicului larg. Scrie alte trei romane noir pentru adulți, un roman pentru copii (distins cu Premiul Bancarellino) și numeroase povestiri. În 2004 este numit director al Libri per Ragazzi Mondadori, secțiunea de literatură destinată tinerilor, dar în 2006 părăsește postul și alege să devină scriitor cu normă întreagă. De atunci a colaborat cu Mondadori în calitate de consultant, iar din 2012 este redactor-șef al colecției Young Adult di Fabbri. Pe lângă romane a scris scenarii de cinema și televiziune, o activitate pe care o continuă și în ziua de azi. În 2014 a publicat romanul „Uccidi il Padre” („Ucide-l pe Tată”), care a devenit în scurt timp bestseller, fiind tradus în 20 de limbi. Cartea a apărut în limba română la Editura Crime Scene Press (2016).
Cea de-a cincea ediție a Festivalului Internațional de Carte Transilvania se va desfășura în perioada 3-8 octombrie 2017 în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Banca Transilvania, Digi, Timișoreana și Azomureș, în Top 50 cele mai puternice branduri românești

Articolul următor

Valoarea companiilor românești listate la bursă a crescut cu 8 miliarde de euro în patru ani

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share