Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Valoarea companiilor românești listate la bursă a crescut cu 8 miliarde de euro în patru ani

*Valoarea de piață a companiilor românești listate la Bursa de Valori București (BVB) a depășit la 31 iulie 2017 nivelul de 20,2 miliarde de euro.
*Capitalizarea companiilor românești listate la bursă a crescut cu 64% din iulie 2013 și până la finalul lunii iulie din acest an.
*Lucian Anghel, președinte BVB: Valoarea companiilor românești listate la bursă a crescut cu 8 miliarde de euro în patru ani.
Valoarea de piață a tuturor companiilor listate la Bursa de Valori București (BVB) a crescut semnificativ în ultimii patru ani. Companiile românești și străine listate la BVB la finalul lunii iulie din anul 2013 aveau o capitalizare cumulată de 23,2 miliarde de euro. De atunci și până la 31 iulie 2017, capitalizarea lor totală a urcat cu 53%, până la 35,5 miliarde de euro.
În ceea ce privește evoluția valorii companiilor românești listate pe piața locală de capital, aceasta a crescut de la 12,3 miliarde de euro la 31 iulie 2013 la peste 20,2 miliarde de euro la 31 iulie anul acesta, ceea ce a corespuns unei creșteri a capitalizării de peste 64 de procente. „Valoarea companiilor românești listate la Bursa de Valori București a crescut cu aproape 8 miliarde de euro în doar patru ani,” a spus președintele BVB, Lucian Anghel.
Pe măsură ce piața locală de capital face pași spre promovarea la statutul de Piață Emergentă, accesul la fluxuri mai mari de capital va crește. Odată obținută această promovare, România va avea acces la o dimensiune a fondurilor de peste 20 de ori mai mari decât în prezent.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sandrone Dazieri (Italia), invitat de onoare la Festivalul Internațional de Carte Transilvania 2017

Articolul următor

Fermierul american Mark Anson, în programul RALF 2017

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share