Analize Finante-banci Ultimele stiri

Valoarea companiilor românești listate la bursă a crescut cu 8 miliarde de euro în patru ani

*Valoarea de piață a companiilor românești listate la Bursa de Valori București (BVB) a depășit la 31 iulie 2017 nivelul de 20,2 miliarde de euro.
*Capitalizarea companiilor românești listate la bursă a crescut cu 64% din iulie 2013 și până la finalul lunii iulie din acest an.
*Lucian Anghel, președinte BVB: Valoarea companiilor românești listate la bursă a crescut cu 8 miliarde de euro în patru ani.
Valoarea de piață a tuturor companiilor listate la Bursa de Valori București (BVB) a crescut semnificativ în ultimii patru ani. Companiile românești și străine listate la BVB la finalul lunii iulie din anul 2013 aveau o capitalizare cumulată de 23,2 miliarde de euro. De atunci și până la 31 iulie 2017, capitalizarea lor totală a urcat cu 53%, până la 35,5 miliarde de euro.
În ceea ce privește evoluția valorii companiilor românești listate pe piața locală de capital, aceasta a crescut de la 12,3 miliarde de euro la 31 iulie 2013 la peste 20,2 miliarde de euro la 31 iulie anul acesta, ceea ce a corespuns unei creșteri a capitalizării de peste 64 de procente. „Valoarea companiilor românești listate la Bursa de Valori București a crescut cu aproape 8 miliarde de euro în doar patru ani,” a spus președintele BVB, Lucian Anghel.
Pe măsură ce piața locală de capital face pași spre promovarea la statutul de Piață Emergentă, accesul la fluxuri mai mari de capital va crește. Odată obținută această promovare, România va avea acces la o dimensiune a fondurilor de peste 20 de ori mai mari decât în prezent.

Related posts

Devierea Someşului Mic pentru extinderea Aeroportului Cluj-Napoca, buget de 110 milioane de lei

redactia

Grupul de spitale și clinici Acibadem, unul dintre cele mai performante din Turcia și din lume, punct de lucru la Cluj

Stefana Muresan

Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara, pregătit pentru acreditarea activității de transplant de inimă

Papuc Irina

Leave a Comment