Compania americană AVX, listată pe bursa Nasdaq, se pregătește să preia unitatea de producție de componente electronice pentru industria auto de la Timișoara, deținută de grupul britanic TT Electronics.
AVX va plăti 118,8 milioane de lire sterline, pentru achiziția diviziei de senzori și echipamente de control în domeniul transportului a grupului TT Electronics, potrivit jurnalului de tranzacții Mirsanu.ro.
Tranzacția s-ar putea finaliza în ultimul trimestru al anului. TT Electronics Sensing and Controls SRL a raportat pentru 2016 o pierdere netă de 2,2 milioane lei și venituri de 180 milioane lei. Compania avea 398 de angajați, la finalul anului trecut, potrivit sursei citate.
Grupul britanic TT Electronics activează în România și prin intermediul unei alte companii, TT Electronics Integrated Manufacturing Services SRL, care face parte din structurile unei alte divizii, ce a fost redenumită în cadrul reorganizării operațiunilor ca urmare a tranzacției încheiate cu partea americană. TT Electronics Integrated Manufacturing Services SRL Timișoara, al cărei obiect de activitate este fabricarea de subansamble electronice, a înregistrat anul trecut o pierdere de 900.000 de lei, la o cifră de afaceri de 41,4 milioane lei, și avea 126 de angajați.
În total, tranzacția vizează facilități de producție, de cercetare și dezvoltare și structuri de vânzări din nouă țări – Austria, China, Germania, India, Mexic, România, Coreea de Sud, Marea Britanie și SUA -, care numărau în total circa 1.600 de oameni, la 31 decembrie 2016, scrie Mirsanu.ro. TT Electronics are o valoare de piață de 357,25 milioane lire sterline pe bursa de la Londra și venituri de 569,9 milioane lire sterline. Cumpărătorul, AVX Corporation este producător și furnizor global de componente electronice, listat pe bursa americană Nasdaq, cu o valoare de piață de 2,88 miliarde dolari. Vânzările în trimestrul încheiat la 30 iunie au fost de 331,3 milioane dolari, cu un profit net de 31,5 milioane.
Citește și:
Summit Agro susține convergența talentelor fotografice româno-nipone
La Palatul Parlamentului a avut loc vernisajul expoziției de artă fotografică “Tradiții populare din România și Japonia”, eveniment…
4 octombrie 2023
La Atelierele FILIT pentru traducători, Transilvania are doi reprezentanți din cei trei români invitați
Atelierele FILIT pentru traducători au loc în perioada 2-6 octombrie 2023. Evenimentul aflat la cea de-a IX-a ediție…
4 octombrie 2023
Semn bun pentru producătorii de uleiuri esențiale: Parlamentul European recunoaște specificul acestor produse
Parlamentul European recunoaște specificul uleiurilor esențiale, astfel că producătorii de uleiuri esențiale pot răsufla ușurați, cel puțin deocamdată.…
4 octombrie 2023
Peste 3.000 de oportunități de carieră la Angajatori de TOP Timișoara
Angajatori de TOP Timișoara, cel mai mare și longeviv eveniment de carieră din Banat, revine în această toamnă…
4 octombrie 2023
David Carp și Max Gruber prezintă la Timișoara o istorie cu patru roți
În 8 octombrie, de la ora 20:30, David Carp, cu o experiență de peste 25 de ani ca…
4 octombrie 2023
Primul succes al Untold peste granițe. Cerere dublă pentru festivalul din Dubai
Organizatorii s-au văzut nevoiți să dubleze prima tranșă de abonamente, de la 5.000 la 10.000, datorită solicitărilor foarte…
4 octombrie 2023
Cine plătește cina romantică? București – bărbatul, Ardeal – cel care invită
Locuitorii orașelor mari din Transilvania consideră că persoana care face invitația la o asemenea cină trebuie să achite…
4 octombrie 2023
Aradul, primul municipiu reședință de județ care va avea un inel de centură complet
Marți, 3 octombrie 2023, a fost emisă autorizația de construcție pentru centura de sud-est a municipiului Arad, un…
4 octombrie 2023
Zi de Zi știri economice:
