Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Investiţii de peste 600 milioane lei în reţeaua de apă şi canalizare din Alba

Judetul Alba va beneficia de fonduri europene pentru extinderea si modernizarea retelelor de canalizare si alimentare cu apa din 24 de orase si comune, valoarea totala a lucrarilor depasind 615 milioane de lei.
Fondurile vor fi alocate prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020. Contractul de finantare a fost semnat, recent, de reprezentantii Ministerului Fondurilor Europene (MFE) si vizeaza executia de lucrari specifice in orasele Alba Iulia, Aiud, Blaj, Abrud, Baia de Aries, Campeni, Ocna Mures, Teius si Zlatna, precum si in mai multe localitati din comunele Arieseni, Bistra, Bucerdea Granoasa, Craciunelu de Jos, Galda de Jos, Ighiu, Lopadea Noua, Lupsa, Mihalt, Miraslau, Rosia Montana, Sancel, Santimbru, Sohodol si Unirea.
Lucrarile includ construirea a doua statii de epurare a apelor uzate si a altor unitati de tratare a apei, reabilitarea retelei de canalizare pe o lungime de 6,2 km si extinderea cu 87,4 km a acesteia, reabilitarea vechilor aductiuni pe o lungime de 94,4 km si realizarea unora noi cu o lungime de 21 km, modernizarea retelei de apa potabila pe 3,5 km si extinderea cu 53 km a acesteia.
“Dupa investitiile prin POIM, gradul de conectare si conformare va creste la 92,7%, ceea ce inseamna ca 234.148 de locuitori vor beneficia, in anul 2021, de apa si canalizare, iar alti 106.494 de locuitori vor fi alimentati suplimentar cu apa potabila la finalul acestui proiect”, a declarat Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene.
Finalizarea proiectului este stabilita in anul 2021.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Piaţa funciară privind terenurile agricole ”s-a agitat” în Timiș și Arad

Articolul următor

Au fost desemnați finaliştii competiţiei E.ON Energy Globe Award România 2017

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share