Producătorul de cabluri pentru industria auto Leoni Wiring Systems Ro din Bistriţa are disponibile în prezent 105 locuri de muncă pentru muncitori necalificaţi la asamblarea şi montarea pieselor, cu studii gimnaziale, pe perioadă nedeterminată, potrivit informaţiilor de pe site-ul AJOFM (Agenţia Judeţeană Pentru Ocuparea Forţei de Muncă) Bistriţa-Nasăud, citate de zf.ro.
Germanii oferă angajaţilor diferite traininguri de formare profesională pentru toate poziţiile din cadrul companiei, cum ar fi soft skills şi cursuri de limbi străine, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei. La finalul anului trecut, Leoni avea un număr mediu de 15.091 de angajaţi, în cadrul celor trei companii deţinute pe plan local (Bistriţa, Arad şi Bascov-Piteşti), potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.
Leoni Wiring Systems Ro, cu sediul central în Bistriţa, este cea mai mare entitate deţinută de germani pe piaţa locală, urmată de Leoni Wiring Systems Arad şi Leoni Wiring Systems Piteşti, cu sediul central în localitatea Bascov, lângă Piteşti.
Leoni Wiring Systems Ro a avut în 2016 o cifră de afaceri de peste 1,5 mld. lei (341 mil. euro), un profit net de 6,2 mil. lei (1,4 mil. euro) şi un număr mediu de 8.208 de angajaţi, conform informaţiilor existente pe site-ului Ministerului Finanţelor Publice. Compania a revenit anul trecut pe profit, de la o pierdere netă de aproape 14 mil. lei (3,1 mil. euro) în 2015.
Rezultatele din 2016 arată că cele trei companii deţinute de germani în România au avut o cifră de afaceri cumulată de 2,88 mld. lei (aproximativ 642 mil. euro), un câştig net de peste 29 mil. lei (circa 6,5 mil. euro) şi un număr total mediu de 15.091 de angajaţi, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor Publice.
Principalii clienţi ai Leoni sunt producătorii germani de maşini, dar şi alte companii din industria vehiculelor comerciale. Grupul Leoni a avut în 2016 vânzări globale de peste 4,4 mld. euro şi aproximativ 79.000 de angajaţi, potrivit site-ului companiei.
Citește și:
Primul robot ospătar din Transilvania lucrează la Baia Mare
Antreprenorul băimărean Sorin Orzac l-a pus la treabă în braseria sa din centrul vechi al orașului. Un robot…
8 decembrie 2023
Varianta ocolitoare Sânmartin – primele grinzi montate la pasajul de pe Centura Oradea
Joi, 7 decembrie 2023, au început lucrările de montare ale grinzilor de la pasajul rutier suprateran peste centura…
8 decembrie 2023
Topul județelor în care cele mai multe firme și-au sistat activitatea. Analiză Transilvania Business
E tot mai greu să fii antreprenor în România. Asta ne arată datele pe ultimele 10 luni din…
8 decembrie 2023
Se profilează un hub de produse cosmetice inovative la Cluj
O colaborare între patru țări a fost inițiată pentru identificarea de teme de cercetare de interes pentru industria…
7 decembrie 2023
M Core preia două parcuri de retail din Maramureș
Complexele comerciale din județ fac parte dintr-o tranzacție de 219 milioane de euro între investitori din Belgia și…
7 decembrie 2023
Mizele fondurilor de investiții în 2024: energia și băncile
Administratorii lor vor direcționa banii investitorilor mai ales către sectoarele energetic și financiar-bancar, dar și spre transportul maritim,…
7 decembrie 2023
Clujenii de la T@book au pătruns în finala regională a Global Startup Awards
Startup-ul clujean vrea să crească gradul de alfabetizare prin promovarea unei culturi a lecturii. T@book este finalistă regională,…
7 decembrie 2023
12 mari proiecte, peste 130 milioane euro, implementate cu ajutorul ADR Vest în Arad
Bilanțul a fost făcut de președintele CJ Arad, Iustin Cionca, prezent la recenta aniversare de la Timișoara, a…
7 decembrie 2023
Zi de Zi știri economice:
