Analize Timiș Ultimele stiri

UVT, printre cele mai bune 1000 de universități din lume

Universitatea de Vest din Timișoara este prezentă în topul celor 1000 de universități de elită din lume, ocupând poziția 801-1000 la nivel mondial, potrivit clasificării Times Higher Education World University Rankings (THE WUR) pentru anul 2017-2018. Doar cinci instituții de învățământ superior din România au fost cuprinse în clasificare.
Ediția cu numărul 14, cea mai cuprinzătoare a clasificării THE WUR de până acum, a evaluat peste 1500 de universități din lume. Dintre acestea, doar 1000 de universități din 77 de țări au fost incluse în clasamentul final, reprezentând 5% din cele 20.000 de instituții de învățământ superior din lume. Au fost analizate aproape 62 milioane de citări ale unui număr de 12.4 milioane de lucrări științifice de cercetare din ultimii cinci ani și răspunsurile a peste 20.000 de reprezentanți ai comunității academice internaționale din 140 de țări, cu privire la reputația academică a universităților. Datele de contact ale participanților la sondaj au fost extrase din baza de date Elsevier.
„Indicatorii de performanță indică o evoluție relativ constantă a Universității comparativ cu anul precedent. UVT a înregistrat ușoare modificări la nivelul celor cinci dimensiuni analizate. Suntem pe drumul cel bun. Desigur, ne luptăm cu universități din țări unde finanțarea învățământului este la un nivel ridicat. Dacă am elimina acest dezavantaj, pozițiile universităților noastre ar fi mult mai sus în top. Ceea ce putem face noi pentru a mai acoperi din acest neajuns este să accesăm finanțări europene, pentru infrastructura de cercetare, dar și pentru plata cercetătorilor, UVT fiind un bun exemplu din acest punct de vedere”, spune rectoul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea.
Clasificarea este realizată de revista britanică Times Higher Education (THE) încă din 2004, evaluând universitățile sub aspectul următoarelor cinci dimensiuni: activitatea de predare (30%), activitatea de cercetare (30%), impactul activităților de cercetare ca urmare a numărului de citări (30%), activitatea internațională (7,5%) și transferul de cunoștințe către mediul socio-economic (2,5%). În cadrul acestora regăsim 13 indicatori de performanță, cu valoarea atribuită în clasificarea generală.
Alături de Universitatea de Vest din Timișoara, doar patru alte universități din România sunt prezente în această clasificare internațională: Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca – 601-800, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – 801-1000, Universitatea din București – 801-1000, cele trei fiind membre ale Consorțiului Universitaria, și Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași – 801-1000.

Related posts

Compania farmaceutică Ropharma, deținută de Mihai Miron, buget de investiții de 9 mil. euro

Stefana Muresan

România, locul trei în UE, în privința fermelor conduse de femei

redactia

RAAL Bistrița prognozează un plus record de 18 mil. euro, mizând și pe industria autovehiculelor electrice

Stefana Muresan

Călătoriile de afaceri vor crește cu 12% în 2020: analiză GoTravel

Papuc Irina

Un nou succes: BVB a înființat compania care va avea rol de Contraparte Centrală

Ligia Voro

Camera de Comerț Maramureș aniversează trei decenii

Nora Dumitrescu

ABSL a premiat cele mai importante proiecte ale industriei de business services

Stefana Muresan

Expediție științifică în Caucaz sub egida Centenarului UBB și a Facultății de Geografie

Ligia Voro

AHK România, propunere pentru rezolvarea problemelor legate de lipsa forței de muncă

Stefana Muresan

Restaurantele McDonald’s se bucură de un nou sistem digital integrat, realizat de către NTT DATA Romania prin implementarea soluției SAP S/4HANA

Stefana Muresan

56% dintre români nu pot lucra de acasă, rămânând vulnerabili infecției cu Covid

Traian Dan

Continuă înscrierile la FOREN 2020

Ligia Voro

Condmag Braşov, afaceri de 3,3 mil. lei în 2018

redactia

Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara: „Introducem admiterea în baza CV-ului educațional, pentru a selecta cei mai competitivi studenți”

Papuc Irina

România a fost mai dinamică decât regiunea în primul semestru din 2019

Ligia Voro

Două proiecte de infrastructură necesare Timişoarei au primit noi aprobări

Robert Bloancă

Gările din Regionala Cluj, păzite de 1,3 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Primăria Oradea construiește cu circa 5 mil. euro o parcare de 400 locuri

Stefana Muresan

Care sunt cele mai asigurate județe din Transilvania la dezastre naturale

Nora Dumitrescu

Sprijin de peste 525 de mii de lei pentru zootehniștii bihoreni

Traian Dan

Iordăchescu&Asociații: COVID-19 și Cybersecurity – sfaturi pentru păstrarea securității datelor

Nicolae Pop

POZITIV TB: Ioana Oltean (Napoca Imobiliare): „Va fi o perioadă în care se va face diferența între cei care fac imobiliare după „ureche” și cei care lucrează profesionist cu strategii și resurse”

Ligia Voro

Lanțul de showroom-uri Divani & Sofa, reactivat în Transilvania

Nora Dumitrescu

Premieră în România: Autobuze cu GPS în județul Bihor

Stefana Muresan

Leave a Comment