Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Transdara Arad, membru al Grupului Atlassib, a ieşit din insolvenţă

Transdara SA, companie de transport persoane care asigură cea mai mare parte dintre cursele din judeţele Arad şi Timiş, a fost reorganizată, şi-a achitat toate datoriile şi a evitat falimentul în care intrase în 2012, se arată într-un comunicat transmis miercuri de CITR, administrator judiciar.
„Transportatorul arădean a intrat în insolvenţă la sfârşitul lunii mai a anului 2012, pe fondul lipsei lichidităţilor, generate de scăderea accentuată a comenzilor de transport, precum şi a numărului de călători pe cursele regulate, a neîncasării creanţelor şi a investiţiilor neperformante efectuate. La momentul deschiderii procedurii, societatea nu putea acoperi datoriile din lichidităţile disponibile, ceea ce a dus la dezechilibre financiare majore”, arată CITR.
Silvana Şermer, managing partner CITR filiala Timiş, care a coordonat procesul de reorganizare al companiei, precizează că, pentru a reuşi redresarea, „am optimizat costurile, inclusiv prin reducerea dobânzilor aferente creditelor bancare, am echilibrat datoriile cu activele companiei prin planul de reorganizare şi am negociat eşalonarea plăţilor faţă de principalii furnizori”.
Transdara a intrat în reorganizare în baza unui plan întocmit de CITR şi agreat de toţi creditorii companiei. Planul cuprindea măsurile necesare pentru funcţionarea optimă a societăţii, soluţii care au convins creditorii acesteia că e suficient de stabilă pentru a participa la licitaţii şi în perioada desfăşurării procedurii de insolvenţă. „Ajunsă acum la finalul perioadei de reorganizare, Transdara şi-a achitat toate datoriile asumate prin planul de reorganizare faţă de creditori, în valoare totală de 13 milioane de lei, fără să fie nevoită să vândă din bunurile necesare desfăşurării activităţii”, mai arată administratorul.
Înfiinţată în 1990 pe structura fostei autobaze de călători, Transdara are ca obiect de activitate transportul internaţional, interjudeţean şi judeţean de persoane, închirieri de autocare si microbuze.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

UVT, printre cele mai bune 1000 de universități din lume

Articolul următor

Angajații performanți ai Grupului Teraplast, recompensați cu acțiuni în valoare de 1,8 milioane de lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share