Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sibianul Vasile Bulboacă (CON-A), inițiatorul unui program de învăţământ profesional dual: Cei mai mulți absolvenți au preferat șomajul

Antreprenorul sibian Mircea Vasile Bulboacă a demarat un program de învăţământ profesional dual.
Compania de construcţii CON-A a demarat programul de învăţământ profesional dual în 2014, de pe urma căruia a ieşit prima promoţie de absolvenţi în vara acestui an. Rezultatele acestui demers, motivat de o criză acută de personal, a fost total neaşteptat pentru proprietarul firmei. Cei mai mulţi dintre elevii care au beneficiat de facilităţile acestui program au ales să intre în şomaj, iar alţii s-au reorientate către alte domenii.
„Ar trebui descurajat mecanismul de acordare a indemnizaţiei de şomaj imediat după absolvire, iar angajatul să fie stimulat să îşi caute activ un serviciu, prin acordarea unei prime de angajare sau alte stimulente de acest fel. La fel şi în cazul şomerilor indemnizaţi şi neindemnizaţi, aceştia trebuie stimulaţi spre ocupare, nu spre sprijin social“, a remarcat Mircea Vasile Bulboacă, potrivit capital.ro.
Afacerile CON-A au crescut anul trecut cu aproape 43% până la 80,7 mil. euro.
Comerciantul de materiale de construcţii Unimat, aflat tot în proprietatea sibianului, a încheiat anul trecut cu afaceri de circa 20 mil. euro, iar pentru acest an este aşteptată o majorare de 16% a vânzărilor.
Anul trecut, omul de afaceri a investit 8,5 mil. euro în dezvoltarea grupului CON-A, din fonduri proprii şi credite bancare. El a cumpărat o fabrică de structuri metalice care a fost dotată cu echipamente noi.
60 mil. euro este averea estimată a lui Mircea Vasile Bulboacă în ultima ediţie a Top 300 Capital, în care ocupă locul 91.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Orbis deschide noi hoteluri, inclusiv la Arad și Sighișoara

Articolul următor

UVT, printre cele mai bune 1000 de universități din lume

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share