Brașov Eveniment

SCIENTIFICA aduce expoziția VIITORUL ÎN 3D PRINTING la Brașov

Expoziția VIITORUL ÎN 3D PRINTING, primul eveniment din România dedicat tehnologiei imprimării tridimensionale, ajunge în Brașov. Găzduită de Muzeul Casa Mureșenilor expoziția va putea fi vizitată între 11 și 24 septembrie iar intrarea va fi liberă.
După avanpremiera de la București, din cadrul Romanian Design Week, și expoziția de la Cluj, VIITORUL ÎN 3D PRINTING vine la Brașov pentru a prezenta publicului larg aplicațiile creative și practice ale acestei tehnologii aflată în plină expansiune.
Evenimentul prezintă formele complexe care se pot realiza prin imprimarea 3D, tipurile de materiale utilizate și modul în care pot fi optimizate printurile pentru nevoile fiecăruia. Printre zeci de exponate regăsim poveștile interactive produse de Tanya Marriott din Noua Zeelandă, sculptura Bloom a lui John Edmark, o secțiune a clădirii Comisiei Europene din Amsterdam realizată de DUS Architects sau seria de vaze Libero Rutilo premiată cu Platimum A’Design Awards 2017.
Oferind atât o privire către viitor dar și către trecut, expoziția își propune să conducă vizitatorii prin istoria imprimării 3D, să arate potențialului revoluționar pe care această tehnologie îl are, și să exemplifice modul în care imprimarea este utilizată în România.
Vor fi reprezentate trei sectoare cheie în care tehnologia imprimării 3D generează inovație: sectorul industrial, medical și industriile creative. Pe lângă obiecte, expoziția include proiecții video, materiale artistice și documentare informative. Veți regăsi și seria de obiecte cu geometrii unice, care pot fi produse numai prin imprimare 3D. Acestea fac posibilă studierea conceptelor matematice și întelegerea construcțiilor geometrice.
Proiectul încurajează interacțiunea cu exponatele 3D, multe dintre ele putând fi observate de aproape de către vizitatori sau chiar atinse.
În completarea expoziției, în datele de 20 și 21 septembrie între orele 18.30 și 21.30, va avea loc un workshop GRATUIT de proiectare digitală și de introducere în 3D Printing. Workshop-ul se va ține la Hub Onezero, Strada Lungă nr. 100 și va fi facilitat de Alexandru Manolescu, doctor în inginerie industrială, specializat în scannere și imprimante 3D.
Pe parcursul celor 2 zile, participanții vor fi implicați intr-o serie de exerciții practice și vor învăța care sunt etapele procesului de design şi de proiectare 3D, modul în care se face translaţia de la o idee la obiect.
Cursul se adresează în special incepătorilor, dar și tuturor celor dornici să cunoască modul în care este utilizată această tehnologie. Echipamentul necesar al fiecărui participant constă într-un laptop care trebuie să aibă programul FREECAD instalat.
Evenimentul este organizat de Asociația SCIENTIFICA, în parteneriat cu Science Museum of London. Proiect finanțat din bugetul Municipiului Brașov.

Related posts

Liderul pieței electro-IT&C din România deschide cel mai mare magazin din rețea la Arad

Ligia Voro

Mihaela ION – Avocat Asociat, Popovici Nițu Stoica și Asociații, participă la Conferința PRIA Competition Cluj-Napoca 2018

redactia

CATTIA Brașov, incubatorul de afaceri cu business plan elaborat de echipa Iceberg, nominalizat pentru Premiul UE pentru Arhitectură Contemporană

Ion Surdu

Licitația pentru actualizarea Planului Urbanistic General al Brașovului a fost reluată: Valoarea serviciilor: 5 milioane de lei

Papuc Irina

Medici din Cluj, Târgu-Mureş şi Braşov, intervenţie în premieră pentru Europa de Est

redactia

A început a 12-a ediție a IEAS

Transilvania Business

Tot ce trebuie să știi despre Transylvania Awards

redactia

Primele troleibuze Solaris vor ajunge în Brașov în câteva luni: acumulatorul oferă o autonomie de minimum 5 kilometri în lipsa contactului cu linia de electricitate

Papuc Irina

Firmele brașovene din sectorul serviciilor au făcut mai mulți bani în anul 2018: creștere de 11,5% a cifrei de afaceri

Papuc Irina

Clujul și-a luat “partea leului” în Consiliul pentru Dezvoltare Nord-Vest

Nora Dumitrescu

Omul de afaceri Mihai Miron – Ropharma- vede o dublare a pieței medicamentelor și o triplare a serviciilor medicale

Stefana Muresan

Zitec țintește afaceri în creştere cu până la 20% și angajează câteva zeci de persoane în Bucureşti şi Braşov

Stefana Muresan

CJ | Top playerii magazinelor online isi vand povestile in aceasta toamna!

POZITIV TB: Claudia Burghelea, Director Marketing Dacia Plant – „Vânzările nu au fost afectate. Noi chiar am angajat 30 de oameni care ar fi intrat în șomaj”

Ion Surdu

Constanta Port Container Day, conferinta la Cluj

Ionut Oprea

Summit pentru simplificarea accesării fondurilor structurale

Ligia Voro

Zilele Inteligenței Artificiale Românești – Dezvoltarea comunității AI din România

Ligia Voro

Italienii, interesați de afaceri în Brașov

Stefana Muresan

Doi antreprenori au cumpărat o parte din uzina Roman Braşov pentru a face un parc de retail

Stefana Muresan

Primul monitor cardiac miniaturizat din Transilvania, implantat la Clinicco Brașov

Ligia Voro

Mai sunt 7 zile până la evenimentele Transilvania Open 4 Business 2017

Raluca Ursu

A IV-a întâlnire de business networking și antreprenoriat din Sibiu, marca ELITE Business Women

Stefana Muresan

Brașov: Dedeman, demersuri pentru al doilea magazin

Stefana Muresan

Ultimele zile de inscriere la evenimentul Best Marketing Cluj

redactia

Leave a Comment