Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

SCIENTIFICA aduce expoziția VIITORUL ÎN 3D PRINTING la Brașov

Expoziția VIITORUL ÎN 3D PRINTING, primul eveniment din România dedicat tehnologiei imprimării tridimensionale, ajunge în Brașov. Găzduită de Muzeul Casa Mureșenilor expoziția va putea fi vizitată între 11 și 24 septembrie iar intrarea va fi liberă.
După avanpremiera de la București, din cadrul Romanian Design Week, și expoziția de la Cluj, VIITORUL ÎN 3D PRINTING vine la Brașov pentru a prezenta publicului larg aplicațiile creative și practice ale acestei tehnologii aflată în plină expansiune.
Evenimentul prezintă formele complexe care se pot realiza prin imprimarea 3D, tipurile de materiale utilizate și modul în care pot fi optimizate printurile pentru nevoile fiecăruia. Printre zeci de exponate regăsim poveștile interactive produse de Tanya Marriott din Noua Zeelandă, sculptura Bloom a lui John Edmark, o secțiune a clădirii Comisiei Europene din Amsterdam realizată de DUS Architects sau seria de vaze Libero Rutilo premiată cu Platimum A’Design Awards 2017.
Oferind atât o privire către viitor dar și către trecut, expoziția își propune să conducă vizitatorii prin istoria imprimării 3D, să arate potențialului revoluționar pe care această tehnologie îl are, și să exemplifice modul în care imprimarea este utilizată în România.
Vor fi reprezentate trei sectoare cheie în care tehnologia imprimării 3D generează inovație: sectorul industrial, medical și industriile creative. Pe lângă obiecte, expoziția include proiecții video, materiale artistice și documentare informative. Veți regăsi și seria de obiecte cu geometrii unice, care pot fi produse numai prin imprimare 3D. Acestea fac posibilă studierea conceptelor matematice și întelegerea construcțiilor geometrice.
Proiectul încurajează interacțiunea cu exponatele 3D, multe dintre ele putând fi observate de aproape de către vizitatori sau chiar atinse.
În completarea expoziției, în datele de 20 și 21 septembrie între orele 18.30 și 21.30, va avea loc un workshop GRATUIT de proiectare digitală și de introducere în 3D Printing. Workshop-ul se va ține la Hub Onezero, Strada Lungă nr. 100 și va fi facilitat de Alexandru Manolescu, doctor în inginerie industrială, specializat în scannere și imprimante 3D.
Pe parcursul celor 2 zile, participanții vor fi implicați intr-o serie de exerciții practice și vor învăța care sunt etapele procesului de design şi de proiectare 3D, modul în care se face translaţia de la o idee la obiect.
Cursul se adresează în special incepătorilor, dar și tuturor celor dornici să cunoască modul în care este utilizată această tehnologie. Echipamentul necesar al fiecărui participant constă într-un laptop care trebuie să aibă programul FREECAD instalat.
Evenimentul este organizat de Asociația SCIENTIFICA, în parteneriat cu Science Museum of London. Proiect finanțat din bugetul Municipiului Brașov.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Indienii fac covoare cu lână din Bistrița

Articolul următor

Timișul și Aradul, pe primele poziții în topul tranzacțiilor cu terenuri agricole; Bistriţa Năsăud, la coada clasamentului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share