București Real Estate Ultimele stiri

Portland, bilant la 20 de ani

Dezvoltatorul imobiliar Portland Trust și fondul american de investiții Ares Management LP demarează faza finală a proiectului Oregon Park, cel mai nou parc de birouri dezvoltat în București. Evenimentul coincide cu aniversarea a 20 de ani de activitate pe piața imobiliară central și est-europeană a Portland Trust.
În luna octombrie, dezvoltatorul va începe lucrările de construcție la clădirea C, cea de-a treia clădire din complexul Oregon Park, proiect multiplu-premiat la nivel internațional. Clădirea C va dispune de o suprafață neta închiriabilă de 25.000 m2 dispuși pe 6 etaje și va avea o parcare subterană cu două nivele. Clădirea C va fi construită în oglindă față de clădirea B și va încheia procesul de dezvoltare a Oregon Park, care astfel va ocupa o suprafață netă închiriabilă de 70.000 m2. Procesul de excavare s-a încheiat, iar licitația pentru contractarea furnizorilor se va termina în curând, finalizarea clădirii C fiind programată pentru sfârșitul lui 2018.
Clădirea C va găzdui cel de-al doilea restaurant Stradale din cadrul complexului Oregon Park. Stradale, concept dezvoltat de compania de catering de evenimente Flavours, a fost un real succes atât printre chiriașii din Oregon Park, cât și pentru angajații care lucrează în clădirile de birouri din vecinătate. În prezent au loc discuții pentru închirierea către un club de fitness a 1.500 m2 la parterul viitoarei clădiri, astfel mărindu-se varietatea serviciilor ce vor fi disponibile în cadrul complexului. Dezvoltatorul poartă de asemenea discuții cu alte câteva companii locale pentru închirierea majorității spațiului rămas.
Terenul de 4 hectare pe care este construit Oregon Park, a fost achiziționat de la Gruppo Nusco în anul 2014. Lucrările pentru prima fază a proiectului au fost realizate de Strabag și au constat în construcția a 45.000 m2 de spații de birouri, dispuși în două clădiri. Clădirea A, care ocupă o suprafață de 20.000 m2, a fost închiriată integral de compania americană Oracle, iar clădirea B este în acest moment aproape complet închiriată, mai având disponibili doar 6.000 m2. Deloitte Tehnologie, divizie a Deloitte dedicată serviciilor în tehnologia informației, a continuat să se extindă și ocupă în prezent 5.500 m2 spații de birouri, iar alți 3.600 m2 au fost recent închiriați către două companii internaționale din domeniul tehnologiei, ale căror nume vor fi anunțate în curând. Ceilalți chiriași ai clădirii B includ nume importante, printre care: Medicover, Kambi, Europa FM, Markant și Euler Hermes. Dacă negocierile în desfășurare vor fi încununate de succes, este foarte probabil ca întreg spațiul clădirii B să fie închiriat până la finalul anului în curs.
Oregon Park este cel mai recent dintre cele trei mari proiecte de clădiri de birouri dezvoltate de Portland Trust în zona Barbu Văcărescu – Floreasca. Primul dintre acestea, Floreasca 169A, are 38.000 m2 suprafață închiriabilă și a fost finalizat în 2009, fiind închiriat în totalitate de: Honeywell, ABB, Colliers, Abbott, Holcim, Marsh, DHL, L’Oréal și ENI. În decembrie 2010, proiectul a fost vândut către grupul sud-african de investiții NEPI. Cel de-al doilea proiect din zonă a fost Floreasca Park, cu o suprafață de 39.000 m2 care a fost închiriat de: Oracle, Allianz, Kellog’s, BASF, Saint Gobain și Ursus Breweries. Floreasca Park a fost vândut la sfârșitul lui 2015, la un an de la finalizare, companiei GLL Partner, cu sediul în München.
Atât Oregon Park, cât și Floreasca Park dispun de o suprafață impresionantă dedicată peisagisticii și utilizează un sistem geotermal de pompe de căldură unic în București care generează economii pentru chiriași de peste 35% la costurile legate de consumul de energie pentru încălzire și răcire. Clădirile din aceste două complexe au stabilit noi standarde pe piață, în ceea ce privește eficiența energetică, calitatea tehnică și calitatea mediului de lucru oferit angajaților. Proiectul Floreasca Park a fost distins cu premiile “Office Development of the year” în anul 2014, “Green Building of the year” și “Green Leadership Award” în anul 2015, în cadrul galelor CEEQA (Central and Eastern European Quality Awards). Recent, Oregon Park a primit distincția “Cel mai bun ansamblu de birouri pentru sectorul BPO (Business Process Outsourcing)”, în cadrul “Romanian Outsourcing Awards for Excellence”.
Portland Trust – bilanț al activității în România.
Din anul 1999, când și-a început activitatea în România, joint venture-ul format din Portland Trust și Ares Management a investit aproximativ 400 milioane de euro în dezvoltarea a 306.500 m2 de suprafață închiriabilă. Din această suprafață, 161.500 m2 sunt în incluse în șase mari proiecte de clădiri de birouri din capitală, iar 145.000 m2 sunt spații industriale situate în parcul industrial și logistic, Bucharest West, din apropierea Bucureștiului, parc achiziționat de CTP, dezvoltator și administrator pe termen lung, de parcuri industriale și logistice premium.
Încă de la primul său proiect în România început în anul 1999, Opera Center, Portland Trust a urmărit să îmbunătățească continuu standardele de calitate ale clădirilor sale, dar și să aducă un beneficiu fiecărei zone în care a decis să construiască. Astfel, Bucharest Business Park, construit la Fântâna Miorița, a devenit primul parc de birouri din București în înțelesul tehnic al cuvântului. Clădirile Portland Trust au trecut cu succes testul timpului, un exemplu în acest sens fiind Opera Center, complet închiriată și la 17 ani de la finalizare. Gradul de satisfacție al clienților este cel mai important instrument de măsură pentru calitatea unui proiect, iar companii precum IBM, BAT, SONY și Coca-Cola au rămas în aceleași spații de 12 ani, la Bucharest Business Park. Opera Center și Bucharest Business Park s-au dovedit de asemenea a fi investiții valoroase și pe termen lung și pentru CA IMMO, compania care le-a achiziționat.
Portland Trust este o companie de dezvoltare imobiliară din Europa Centrală înfiinţată în anul 1997. Robert Neale este proprietar și Director General al companiei, care are birouri în București și în Praga și a construit până în prezent peste 600.000 m2 de spații comerciale noi.
Compania a constituit un joint-venture pe termen lung cu Ares Management LP, un parteneriat care îi permite să se extindă și să investească în proiecte ample, în diferite țări din Europa Centrală şi de Est. În România, compania a pus accent pe dezvoltarea unor clădiri de birouri la cele mai înalte standarde de calitate.

Related posts

Facilitate nouă pentru curierii Glovo: parteneriat cu PayPoint

Papuc Irina

Americanii de la Key Safety Systems, noii proprietari ai fabricilor de la Arad și Sibiu

Stefana Muresan

Restricție de viteză pe A1, Sibiu – Sebeș, la Săliște

Ligia Voro

VGP expected to post substancial higher net profit for full year 2019

Papuc Irina

500 mil. USD pentru companiile cu capital românesc, prin Smart Start USA

redactia

Bistriţa-Năsăud: Investiţie de 14,5 mil. euro pentru modernizarea a peste 40 km de drumuri judeţene

Stefana Muresan

Sonaca Aerospace Transylvania has started the developing of its activities on S200 aircraft and is recruiting new employees

Stefana Muresan

GastroArt continuă seria de conferințe dedicate Zilei Naționale a Gastronomiei și Vinului

Ligia Voro

Silvian Cențiu, fondatorul companiei Transiris, din Silicon Valley la GoTech World

Ligia Voro

CORESI AVANTGARDEN – proiect de regenerare urbană în Brașov

Nicolae Pop

B | Uniunea Europeană şi viitorul economiei globale: a conduce sau a fi condus

„Autostrada electrică” îşi continuă extinderea în România

Stefana Muresan

83% dintre milenialii din România sunt optimiști atunci când se gândesc la viitor

Stefana Muresan

Fitch a menținut ratingul Bucureștiului pentru creditele pe termen lung

Papuc Irina

Manufacturing Excellence on the up in CEE

Asociaţie nouă pentru promovarea turismului mureşean

Stefana Muresan

Start-Up Nation: Concurenţă de 3,3 pe un loc pentru finanţările nerambursabile de la stat

redactia

Element Industrial anunță un pipeline de 300.000 mp de parcuri logistice

Ligia Voro

Vitacom își propune exporturi de 10% din cifra de afaceri

Stefana Muresan

La 100 de ani de la înființare, Opera își deschide larg ușile și își dezvăluie cortina!

Ligia Voro

B | Business puls

Vox Technology Park Timisoara inchiriaza 1.000 mp catre Recensio Nobilis

Ionut Oprea

CBRE: Primele 3 tranzacții pe piața de investiții imobiliare însumează circa 300 milioane de euro, în 2018

Stefana Muresan

Targul Imobiliarium revine in toamna cu un numar record de oferte

Stefana Muresan

Leave a Comment