Agricultura Sibiu Ultimele stiri

Produsele de Sibiu promovate la târgul gastronomic de la Poznan

În urma demarării relațiilor de cooperare între Județul Sibiu și Regiunea Wielkopolska din Polonia, partenerii polonezi au invitat un grup de producători de produse agro-alimentare din județul Sibiu la târgul gastronomic ”Gustul Regiunilor”, ce se desfășoară în perioada 23-26 septembrie 2017 în localitatea Poznan din Polonia. Conform organizatorilor, evenimentul precede faimosul târg internațional POLAGRA Food și reprezintă ”o sărbătoare pentru iubitorii de preparate tradiționale și de rețete vechi”, atrăgând peste 30.000 de vizitatori anual. Cu această ocazie, partenerii din alte țări expun spre degustare produse în cantități limitate, fără caracter comercial.
Alături de Belarus, Germania și Moldova, România este reprezentată de Județul Sibiu, cu un stand care include în special producători din Piața Transilvania. Brânza de Sibiu, porcul de Mangalița, murăturile, zacusca, mierea de albine și dulcețurile din județul Sibiu au fost degustate de mii de polonezi prezenți la târg. Pe scena culinară organizată în cadrul târgului, sibienii au gătit tocană de oaie.
„Toata echipa a urcat pe scenă și a gătit. Tocana de oaie a avut numeroși degustători, deși consumul de carne de oaie nu este mare aici” – transmit reprezentanții Consiliului Județean Sibiu prezenți la eveniment. Urmărind de la Sibiu desfășurarea târgului, Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, îi felicită pe producători: „Sunt mândră că Județul Sibiu are la Poznan o prestație de succes. Scopul participării noastre la eveniment, ca parte din obiectivele cooperării cu Polonia, este de a promova Județul Sibiul precum și evenimentele care se vor desfășura sub egida Sibiu Regiune Gastronomică Europeană în 2019.”
În perioada 22-24 septembrie, reprezentanții Consiliului Județean Sibiu și ai CNM ASTRA au participat la reuniunea Rețelei Europene pentru Patrimoniu Culinar Regional care se desfășoară în paralel cu târgul și au prezentat avantajele programului Regiune Gastronomică Europeană, contribuind astfel la o conectare între rețelele gastronomice din diverse regiuni ale Europei.

Related posts

Fosta fabrică Flacăra din Cluj, transformată

Ligia Voro

Antreprenoarele din Ardeal, la forumul de leadership din Polonia

Nora Dumitrescu

Managing groundbreaking changes

Ionut Oprea

Ardealul, campionul tăierilor ilegale de lemn

Nora Dumitrescu

Prințul Dimitrie Sturdza, lobby pentru cultură și investiții

redactia

Asociația OncoHelp va participa la cel mai mare maraton caritabil din Timișoara – Timotion 2019

redactia

CBRE păstrează administrarea clădirii Campus 6.1 deținută de CA Immo

Ligia Voro

Noul președinte al FRT, Ion Țiriac, felicitat de Simona Halep

Ligia Voro

POZITIV TB – Dinu Meșter, președintele Federației Patronilor Bihor: „Criza Covid-19, oportunitate pentru Umanitate”

Traian Dan

Importurile de gaze ale României s-au ieftinit în trimestrul al treilea

Papuc Irina

Producătorul de mezeluri Agra’s din Alba intră din februarie pe piaţa de „ready meal“

redactia

Hanna Instruments vizează internalizarea proceselor în România

Nora Dumitrescu

12 hectare de noi spații verzi în valoare de 8 milioane de euro la Oradea

Traian Dan

Grupul Monza, nouă etapă în extinderea brandului

Stefana Muresan

Cum vrea să atragă noi angajați una dintre principalele companii de tehnologie și producătoare de jocuri video

Papuc Irina

Contracte între școli și mediul de afaceri la Sibiu

Stefana Muresan

Cum s-a mărit suprafața României cu 1 miliard de euro, bani europeni

redactia

Oradea creşte capacitatea de testare Covid – 19 la peste 500 de probe pe zi

Traian Dan

Campionii în Business din Muntenia au fost premiați pe scena Teatrului Național București

redactia

Ministrul Muncii: „Va urma un prim val de măsuri pentru angajatori, dar şi pentru angajaţii nevoiţi să intre în şomaj tehnic”

Ion Surdu

Programul „Plata cu PET-ul” se extinde la Oradea

Traian Dan

Leoni Bistriţa: Peste 1,5 milioane de cablaje pentru tot atâtea mașini Mercedes Benz

Stefana Muresan

Investitorii români au plasat 200 de milioane de euro în proprietăţi comerciale, fiind pe locul II în topul după naţionalitate

redactia

Biofarm: Activitatea companiei continuă pentru a putea acoperi solicitările clienților noștri

Ion Surdu

Leave a Comment