Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cel mai mare procesator de carne din lume cumpără firmele Elit și Vericom din Alba, aparținând omului de afaceri Dorin Mateiu

Grupul chinez WH va achiziționa două firme românești care produc și comercializează mezeluri – Elit SRL și Vericom SRL – valoarea tranzacției nefiind dată publicității.
WH Group Ltd, proprietarul Smithfield Foods, cea mai mare companie de creştere a porcinelor şi procesare a cărnii de porc din lume, îşi extinde astfel operaţiunile pe piaţa din Europa, transmite Reuters.
Tranzacţia trebuie aprobată de autorităţile de reglementare, a informat grupul chinez.
Elit şi Vericom operează trei facilităţi de procesare a cărnii, cinci centre de distribuţie în România.
În august, WH Group, prin intermediul Smithfield, a achiziţionat în Polonia companiile Pini Polska, Hamburger Pini şi Royal Chicken, ca parte a eforturilor de extindere pe piaţa din Europa.
În România, Smithfield Ferme operează 46 de ferme active în judeţele Timiş şi Arad, la care se adaugă patru unităţi de creştere suine şi două fabrici ultramoderne de nutreţuri combinate.
Compania Elit SRL aparţine omului de afaceri Dorin Mateiu, clasat pe locul 204 în Top 300 Capital 2016, cu o avere de 27-29 milioane de euro, acumulată din activităţi în industria alimentară.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Profesioniștii în domeniul resurselor umane au analizat tendințele în materie de operațiuni și procese organizaționale la „Operational HR”

Articolul următor

Electrogrup Cluj, cu afaceri anuale de 92 mil. euro, vrea la bursă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share