Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Agromalim 2017, o ediție care le întrece pe toate

Numărul vizitatorilor la Agromalim 2017, târgul de agricultură organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad, a crescut cu aprox. 9% față de ediția precedentă, 16.410 persoane au trecut pragul ediției din acest an. Astfel, Agromalim își reconfirmă statutul de cel mai important eveniment în domeniul agriculturii, organizat în vestul României și unul din cele mai importante la nivel national.
Ediția de anul acesta a reunit peste 270 de expozanți din România, Ungaria, Germania, Austria, Italia și Serbia care au expus și au făcut demonstrații pe o suprafață de aproximativ 6 hectare la Agromalim 2017. Conform chestionarelor colectate și evaluate de echipa CCIA Arad, părerile vizitatorilor au fost, în marea lor majoritate, situate între aprecieri bune și foarte bune, participanții fiind satisfăcuți de organizarea evenimentului, interesul vizitatorilor și condițiile oferite de complexul Expo Arad.
Secțiunea de mașini și utilaje agricole a fost și în acest an foarte bine reprezentată, pe aproximativ 15.000 mp net au fost prezenți cei mai importanți producători și importatori de mașini și utilaje agricole care activează pe piața din România, membri APIMAR ( Agri Alianța, Agrocomerț Holding, Farmtech, IPSO Agricultură, Mewi, NHR Agropartners, Riela România, Tadis Agro, Titan Machinery, Vaderstad), Maschio Gaspardo România, Agroline Mecanics, Agro-Varro, Banat Tractor, Beyne Agrorom, Cons-DDA, Etufarm, FC Servizi, Iadran Agri, Munax, Nexxon, Panagroteh, Quivogne, S-A-M, Tehnodiesel, Tehnovaforit, Valabri, Vest Tract, Wirax, Z&A Logistic, Zetor și mulți alții.
„Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad le mulțumește tuturor participanților, partenerilor, vizitatorilor și oficialilor care au contribuit la succesul Agromalim 2017. Împreună am reconfirmat statutul de cel mai important eveniment din domeniul agricol în vestul țării! Vă mulțumim și contăm pe susținerea dvs. și la Agromalim 2018” – a subliniat președintele CCIA Arad, Gheorghe Seculici.
Secțiunea de zootehnie a fost una dintre atracțiile târgului, datorită dezvoltării parteneriatelor cu asociațiile de crescători de animale, fiind prezente la taurine asociațiile conducătoare ale registrelor de rasă la Bălțată Românească, Montbeliarde, Holstein, Brună, Angus, iar la ovine asociațiile conducătoare ale registrelor de rasă la Turcană și Țigaie. Au mai fost expuse taurine din rasele Charolaise, Aubrac și Limousine, ovine, rase de lapte și metiși obținuți prin încrucișări între rasele tradiționale și rase de carne, porcine din rasele Mangalița și Bazna, cai, porumbei, păsări și animale de blană, alte animale de hobby.
Suprafața de expunere a crescut față de 2016 cu 35%. A crescut numărul și varietatea animalelor, au fost organizate prezentări ale acestora susținute de către specialiști români și străini, toate acestea în beneficiul fermierilor. La rasa Bălțată Românescă a fost organizat un concurs pe trei categorii de vârstă în parteneriat cu Asociația Crescătorilor de Vaci Bălțată Românească tip Simmental, concurs la care au participat cu animale crescători din județele Arad, Bihor, Hunedoara și Timiș fiind decernat prin votul publicului titlul de Miss Arad unei juninci gestante crescute de Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Creșterea Bovinelor Arad.
Parteneriatul cu USAMVB “Regele Mihai I al Romaniei” din Timisoara, parteneriat care s-a concretizat prin realizarea de demonstrații în câmp, o premieră pentru târgul Agromalim, de la ediția din 2016, susținerea de conferințe pe teme de interes pentu agricultori, organizarea concursului de îndemânare conducere tractor și standuri de informare, a dus la creșterea constantă a interesului fermierilor pentru eveniment.
În premieră la această ediție a fost organizată o tombolă pentru crescătorii de animale, marele premiu, o junincă gestantă din rasa Bălțată Romănească (câștigatoarea Miss Arad, cel mai valoros exemplar expus), fiind câștigat de un arădean, domnul Petraș Constantin, un fermier care se ocupă cu creșterea vacilor pentru lapte. Tot la această tombolă, doamna Ileana Dumitru din Firiteaz a câștigat o vizită de informare la ferme de lapte din Olanda.
La tombola vizitatorilor au fost premiați 46 câștigători cu premii oferite de firmele expozante, premii care constau în produse și materiale promoționale.
„Cei care au vizitat târgul au putut vedea cele mai noi și performante tehnologii, echipamente utilaje agricole, noutăți din domeniul culturii plantelor și creșterii animalelor, dar și să urmărească demonstrații în câmp în perimetrul de lângă Expo Arad. Conferințele și prezentările specialiștilor au abordat probleme de interes pentru fermieri, au oferit răspunsuri la problemele cu care aceștia se confruntă și soluții prin care să își dezvolte și eficientizeze activitatea, au aflat informații despre finanțări și alte forme de sprijin pe programe naționale și europene”, ne-a declarant dl. Cimi Enache, organizatorul evenimentului.
Alte atracții din cadrul târgului Agromalim au fost concursul de îndemânare conducere tractor la care au participat 50 de persoane, informații despre agricultura de precizie, demonstrații cu roboți și drone pentru agricultură, salonul de produse tradiționale.
Ediția din acest an a propus ca și noutate un concept diferit la secțiunea de zootehnie, organizatorii au pus accent pe acest sector a cărui dezvoltare este necesară și poate aduce beneficii importante fermierilor români. Aprecierile din partea participanților sunt confirmarea clară a succesului Agromalim și o provocare ambițioasă privind dezvoltarea viitoarei ediții.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Deco Days

Articolul următor

Dezvoltatorul de hale industriale Mara Com Mixt, împrumut de 15 milioane lei pentru cel mai mare complex rezidențial din Timișoara

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share