Agricultura Arad Timiș Ultimele stiri

Agromalim 2017, o ediție care le întrece pe toate

Numărul vizitatorilor la Agromalim 2017, târgul de agricultură organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad, a crescut cu aprox. 9% față de ediția precedentă, 16.410 persoane au trecut pragul ediției din acest an. Astfel, Agromalim își reconfirmă statutul de cel mai important eveniment în domeniul agriculturii, organizat în vestul României și unul din cele mai importante la nivel national.
Ediția de anul acesta a reunit peste 270 de expozanți din România, Ungaria, Germania, Austria, Italia și Serbia care au expus și au făcut demonstrații pe o suprafață de aproximativ 6 hectare la Agromalim 2017. Conform chestionarelor colectate și evaluate de echipa CCIA Arad, părerile vizitatorilor au fost, în marea lor majoritate, situate între aprecieri bune și foarte bune, participanții fiind satisfăcuți de organizarea evenimentului, interesul vizitatorilor și condițiile oferite de complexul Expo Arad.
Secțiunea de mașini și utilaje agricole a fost și în acest an foarte bine reprezentată, pe aproximativ 15.000 mp net au fost prezenți cei mai importanți producători și importatori de mașini și utilaje agricole care activează pe piața din România, membri APIMAR ( Agri Alianța, Agrocomerț Holding, Farmtech, IPSO Agricultură, Mewi, NHR Agropartners, Riela România, Tadis Agro, Titan Machinery, Vaderstad), Maschio Gaspardo România, Agroline Mecanics, Agro-Varro, Banat Tractor, Beyne Agrorom, Cons-DDA, Etufarm, FC Servizi, Iadran Agri, Munax, Nexxon, Panagroteh, Quivogne, S-A-M, Tehnodiesel, Tehnovaforit, Valabri, Vest Tract, Wirax, Z&A Logistic, Zetor și mulți alții.
„Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad le mulțumește tuturor participanților, partenerilor, vizitatorilor și oficialilor care au contribuit la succesul Agromalim 2017. Împreună am reconfirmat statutul de cel mai important eveniment din domeniul agricol în vestul țării! Vă mulțumim și contăm pe susținerea dvs. și la Agromalim 2018” – a subliniat președintele CCIA Arad, Gheorghe Seculici.
Secțiunea de zootehnie a fost una dintre atracțiile târgului, datorită dezvoltării parteneriatelor cu asociațiile de crescători de animale, fiind prezente la taurine asociațiile conducătoare ale registrelor de rasă la Bălțată Românească, Montbeliarde, Holstein, Brună, Angus, iar la ovine asociațiile conducătoare ale registrelor de rasă la Turcană și Țigaie. Au mai fost expuse taurine din rasele Charolaise, Aubrac și Limousine, ovine, rase de lapte și metiși obținuți prin încrucișări între rasele tradiționale și rase de carne, porcine din rasele Mangalița și Bazna, cai, porumbei, păsări și animale de blană, alte animale de hobby.
Suprafața de expunere a crescut față de 2016 cu 35%. A crescut numărul și varietatea animalelor, au fost organizate prezentări ale acestora susținute de către specialiști români și străini, toate acestea în beneficiul fermierilor. La rasa Bălțată Românescă a fost organizat un concurs pe trei categorii de vârstă în parteneriat cu Asociația Crescătorilor de Vaci Bălțată Românească tip Simmental, concurs la care au participat cu animale crescători din județele Arad, Bihor, Hunedoara și Timiș fiind decernat prin votul publicului titlul de Miss Arad unei juninci gestante crescute de Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Creșterea Bovinelor Arad.
Parteneriatul cu USAMVB “Regele Mihai I al Romaniei” din Timisoara, parteneriat care s-a concretizat prin realizarea de demonstrații în câmp, o premieră pentru târgul Agromalim, de la ediția din 2016, susținerea de conferințe pe teme de interes pentu agricultori, organizarea concursului de îndemânare conducere tractor și standuri de informare, a dus la creșterea constantă a interesului fermierilor pentru eveniment.
În premieră la această ediție a fost organizată o tombolă pentru crescătorii de animale, marele premiu, o junincă gestantă din rasa Bălțată Romănească (câștigatoarea Miss Arad, cel mai valoros exemplar expus), fiind câștigat de un arădean, domnul Petraș Constantin, un fermier care se ocupă cu creșterea vacilor pentru lapte. Tot la această tombolă, doamna Ileana Dumitru din Firiteaz a câștigat o vizită de informare la ferme de lapte din Olanda.
La tombola vizitatorilor au fost premiați 46 câștigători cu premii oferite de firmele expozante, premii care constau în produse și materiale promoționale.
„Cei care au vizitat târgul au putut vedea cele mai noi și performante tehnologii, echipamente utilaje agricole, noutăți din domeniul culturii plantelor și creșterii animalelor, dar și să urmărească demonstrații în câmp în perimetrul de lângă Expo Arad. Conferințele și prezentările specialiștilor au abordat probleme de interes pentru fermieri, au oferit răspunsuri la problemele cu care aceștia se confruntă și soluții prin care să își dezvolte și eficientizeze activitatea, au aflat informații despre finanțări și alte forme de sprijin pe programe naționale și europene”, ne-a declarant dl. Cimi Enache, organizatorul evenimentului.
Alte atracții din cadrul târgului Agromalim au fost concursul de îndemânare conducere tractor la care au participat 50 de persoane, informații despre agricultura de precizie, demonstrații cu roboți și drone pentru agricultură, salonul de produse tradiționale.
Ediția din acest an a propus ca și noutate un concept diferit la secțiunea de zootehnie, organizatorii au pus accent pe acest sector a cărui dezvoltare este necesară și poate aduce beneficii importante fermierilor români. Aprecierile din partea participanților sunt confirmarea clară a succesului Agromalim și o provocare ambițioasă privind dezvoltarea viitoarei ediții.

Related posts

Fonduri europene de peste 10 milioane de euro, câştigate de Primăria Sebeş, anul trecut

Stefana Muresan

Investiții mari, în 2019, la Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Agricolă Lovrin

redactia

România s-a situat în 2019 pe primul loc în UE la suprafața cultivată, dar și la producția de porumb boabe și floarea-soarelui

Papuc Irina

Yango, aplicație de ridesharing deținută de rușii de la Yandex, a primit aviz tehnic pentru a funcționa timp de 2 ani

Papuc Irina

Investitorii din agricultură și silvicultură, chemați să dezbată Ghidul pentru finanțarea infrastructurii de irigații

Ion Surdu

În An Centenar, AGROtrends sărbătorește campionii din sectorul românesc de legume fructe

redactia

[Enjoy Transylvania!] Sovata – pearl of the medical spas. The resort with nine lakes and a plant-covered salt mountain

A. I.

Ministrul Transporturilor: “Am deblocat autostrada Sălaj – Bihor”

Nora Dumitrescu

Parc industrial în locul fermei de porci Nutripork de lângă Oradea

Traian Dan

Societatea de termoficare a Timişoarei primeşte de la primărie 39 de milioane de lei, cu care va garanta un credit bancar

Robert Bloancă

Dr Michael Kerkloh elected to lead European airport association

Ionut Oprea

Copiii se vor plimba la Oradea cu Tramvaiul de Epocă și Autobuzul Cabrio

Traian Dan

BearingPoint, creștere de două cifre

Ionut Oprea

POZITIV TB: Claudia Burghelea, Director Marketing Dacia Plant – „Vânzările nu au fost afectate. Noi chiar am angajat 30 de oameni care ar fi intrat în șomaj”

Ion Surdu

Faurecia Romania a avut un profit de 9 milioane lei în 2019 după 2 ani de pierderi

Ion Surdu

AgroTransilvania Cluster, model de bune practici

Stefana Muresan

Continental și NVI­DIA fac po­si­bilă pro­duc­ția de auto­ve­hi­cule auto­nome do­tate cu in­te­li­gență ar­ti­fi­ci­ală

Stefana Muresan

Deloitte România și Reff & Asociații au asistat Haier Tech în proiectul de construire a unei fabrici de electrocasnice

Papuc Irina

UPU Oradea se mută în 43 de containere modulare dotate corespunzător

Traian Dan

Cemacon intră spectaculos în era Dedeman

Stefana Muresan

Umbrărescu, cel mai bine plătit drumar român în 2017. Peste 70% din plățile realizate de CNAIR, în conturile constructorilor străini pentru lucrări în Transilvania

Stefana Muresan

CCIR, misiune economică în una dintre cele mai bogate țări

redactia

FOTO: Legendele vinului din Transilvania renasc la Mediaș

Ligia Voro

Delicatesele Transilvaniei, magnet pentru turiștii străini

Ligia Voro

Leave a Comment