Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Beijing Genomics Institute analizează oportunitatea unui hub de cercetare în bioinformatică la Cluj Napoca

Beijing Genomics Institute (BGI) din China, una dintre cele mai mari companii de genomică din lume, are în plan dezvoltarea unui hub de cercetare în domeniul bioinformaticii în sud-estul Europei, Clujul fiind una dintre principalele opţiuni avute în vedere.
Reprezentanţii companiei Beijing Genomics Institute au fost în vizită la Consiliul Judeţean Cluj, unde s-au informat despre atuurile judeţului Cluj, respectiv despre deschiderea pe care o poate oferi Clujul în vederea edificării unui centru de genomică şi analiză biologică.
Vizita, programată si organizată de clusterul Cluj IT, organizatie în cadrul căreia forul administrativ judetean este membru fondator, a avut un scop informativ/prospectiv.
”Delegaţia chineză a insistat pe necesitatea existenţei unei bune relaţii de colaborare cu domeniul medical – spitale, centre de cercetare medicală, mediul universitar şi sectorul IT clujean, o simbioză indispensabilă pentru derularea activităţilor lor specifice. În acest sens, compania BGI urmăreşte identificarea unei locaţii ideale, care să corespundă specificului şi necesităţilor derulării investiţiei, respectiv un oraş universitar cu o populaţie dimensionată, un sprijin activ şi constant din partea autorităţilor locale, o bună colaborare cu spitalele din oraş, o infrastructură medicală şi de transport bine pusă la punct, acces la date medicale, posibilitatea efectuării de teste clinice”, se arată într-un comunicat al Consiliului Judeţean Cluj.
În ceea ce priveşte locaţia dezvoltării unei astfel de investiţii, oficialii clujeni au propus ca variantă Parcul Tehnologic Tetarom IV, momentan aflat în construcţie, care ar fi potrivit din punct de vedere al necesităţii de teren, amplasare şi acces la infrastructură.
Beijing Genomics Institute (BGI) a fost fondat în anul 1999, în calitate de institut de cercetare în Proiectul Genomului Uman. Institutul s-a remarcat internaţional pentru prima dată în anul 2003, când au dezvoltat un echipament pentru detectarea S.A.R.S. (Severe Acute Respiratory Sindrome). Din 2007, BGI a devenit prima instituţie de cercetare non-profit, gestionată de cetăţeni din China.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Hotelul Radisson Blu din Braşov, finalizat în 2019; Grupul Rezidor analizează extinderea în Cluj şi Timişoara

Articolul următor

Global Connection General Coordinator Onur Taysu is attending the G-20 Summit

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share