Industrie Mureș Ultimele stiri

AAGES, contract cu unul dintre principalii producători de componente auto din lume

AAGES a semnat unu nou contract pentru cea de-a cincea Instalaţie de călire prin inducţie, cu o valoare de peste 300.000 de euro, cu firma Valeo, unul dintre principalii producători de componente auto din lume, se arată într-un anunţ publicat, miercuri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
‘Ponderea crescândă a instalaţiilor destinate clienţilor din industria de automobile în portofoliul AAGES asigură pe termen scurt creşterea ratei de profit în paralel cu lărgirea segmentului de piaţă în acest domeniu’, se precizează în document.
AAGES a înregistrat un profit net de 1,76 milioane lei, în primul semestru din acest an, în creştere cu 88,21% comparativ cu perioada similară din 2016, se arată într-un raport publicat pe site-ul BVB.
‘Cifra de afaceri s-a apreciat cu 5% (la peste 10,8 milioane lei) pe măsura creşterii producţiei vândute. Veniturile din vânzarea mărfurilor (de 449.459 lei) nu deţin o pondere semnificativă în totalul veniturilor din exploatare (13,2 milioane lei), dar au înregistrat un trend ascendent în perioada analizată (+34,3%)’, notează sursa citată.
De asemenea, cheltuielile din exploatare au crescut cu 21%, faţă de 28% cât au crescut veniturile din exploatare, generând un profit operaţional de 2,17 milioane lei, mai bun cu 87%, faţă de cel din perioada anterioară.
Cheltuielile cu personalul s-au apreciat cu 35%, în timp ce costurile cu serviciile externe şi alte cheltuieli de exploatare au scăzut cu 11%.
Costurile financiare nete au crescut cu 33.000 lei, pe fondul scăderii veniturilor cu 49% şi a cheltuielilor financiare cu 23%.
AAGES îşi desfăşoară activitatea în domeniul proiectării şi fabricării instalaţiilor de încălzire prin inducţie pentru o gamă largă de aplicaţii.

Related posts

Cum avansează lucrările pe lotul de 17,9 km, între Câmpia Turzii și Târgu Mureș

Stefana Muresan

Proiectele mari ale Clujului costă 1,5 miliarde de euro

redactia

Adrian Volintiru, director general: „Ne propunem ca Romgaz să devină, per total, o companie integrată”  

Ligia Voro

Leave a Comment