Agricultura Eveniment

Ministrul Agriculturii, la PRIA Gala Fermierilor Români la București, în 28 septembrie 2017

Petre Daea, Ministrul Agricultrii participă la Gala Fermierilor Români din cadrul Conferinței PRIA Agriculture la București, în 28 septembrie 2017, organizată de PRIAevents.
Conferința PRIA Agriculture – însoțită de Gala PRIA Romanian Farmers, în cadrul căreia fermierii români vor fi premiați și anul acesta, la București, în 28 septembrie 2017- este cel mai important eveniment al toamnei pentru agricultură și reprezintă o reală platformă de dezbatere între autorități, fermieri și companiile care își desfășoară activitatea în acest sector.
În cadrul acestei gale vom recunoaște eforturile și contribuția fermierilor români care au investit capital românesc, timp, muncă, cunoștințe și energie pentru agricultura noastră.
Agricultura este vitală pentru întreaga lume. Uniunea Europeană alocă un buget mare și o atenție deosebită acestui sector. De aceea, politica agricolă comună (PAC) consolidează competitivitatea și sustenabilitatea agriculturii din UE, prin acordarea de plăți directe fermierilor și prin măsuri de piață și finanțează programele de dezvoltare a zonelor rurale din Uniune. Va fi extrem de important să discutăm despre ce ne va rezerva aceasta după 2020.
Și în țara noastră agricultura joacă un rol extrem de important, însă există încă loc de creștere, potențialul României în sectorul agricol fiind foarte mare. În cadrul conferinței vor fi dicutate subiecte de o deosebită importanță pentru fermieri și agricultura României.
Cum va arăta PAC după 2020 este unul dintre subiectele principale din cadrul evenimentului. Fermierii acordă importanță maximă acestei teme pentru că este important să contribuim și noi la viitoarele prevederi deoarece agricultura ocupă un rol important pentru România. Astfel, Ministerul Agriculturii,împreună cu fermierii ar trebui să stabilească ce este mai bine pentru România și să obținem astfel rezultate mai bune și simplificarea aplicarii PAC, poate creșterea subvențiilor pentru fermierii români, și mai multe fonduri europene.
Legea terenurilor agricole este de asemenea unul dintre punctele importante care vor fi în dezbatere, precum și absorbția fondurilor europene, dar și colaborarea dintre Ministerul Agriculturii și Ministerul Mediului, astfel încat să se obțină rezultate cât mai bune pentru fermieri deoarece spre ex., de la an la an, pagubele create de mistreți în culturile agricole sunt în creștere, iar pierderile înregistrate la porumb din cauza porcilor mistreți în 2017 sunt între 465 – 775 euro la hectar. Vom discuta de asemenea despre secetă și sistemul de irigații în România; cumpărarea și vânzarea terenurilor agricole, cadastrarea; fonduri europene și simplificarea procedurilor, subvenții și situația plăților; camerele agricole, măsuri fiscale pentru agricultură, bilanțul anului 2017, precum și soluții pentru a avea un 2018 agricol mai bun.
Alături de Dl. Ministru al Agriculturii – Petre DAEA, lectorii invitați sunt: Elena Oana IACOB – Secretar de Stat, Ministerul Finanțelor Publice; Laurențiu BACIU – Președinte, Preşedinte, Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR); Emil DUMITRU– Președinte, CN ProAgro; Daniel CONSTANTIN – Fost ministru al Agriculturii si al Mediului; Valeriu TABĂRĂ – Fost Ministru al Agriculturii; Adrian PINTEA – Director General, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA); Radu Codruț ȘTEFĂNESCU – Președinte Director General, Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI); Tudorel ANDREI – Preşedinte, Institutul Național de Statistică, precum și un reprezentant din partea CEC BANK, Ștefan STĂNESCU – Co – Fondator, Agriso și Radu Codruț Ștefănescu – Președinte Director General, Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI).
Conferinţele PRIA aduc în atenție cele mai importante teme de dezbatere din fiecare domeniu și reunesc un numar mare de participanți, dar și mass – media. Cu o experienţă de peste 12 ani echipa PRIAevents este recunscută pentru organizarea evenimentelor premium pentru fiecare sector al economiei.
PRIA Agriculture se va desfășura cu sprijinul Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană, Camerei de Comerț și Industrie Româno-Franceză, Camerei de Comerț și Industrie Româno-Olandeză, BEROBA, Camerei de Comerț și Industrie România-Israel, Camerei de Comerț și Industrie Româno-Britanică, Econet Romania, Camerei de Comerț și Industrie a României, Camerei de Comerț și Industrie România-Elveția și a Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București.
Parteneri ai evenimentului sunt CEC Bank, New Holland, Agro Concept, LAPAR, AISR, KWS, Confederația Națională ProAgro, Fresh din mere de Itești, Agriso.ro, CAR Group, BRISE, Seminis, APIMAR, Trofee de cristal, IA Românească, Micri Gold, Sir Ludovic și NISSA.
PRIA Agriculture reunește peste 200 participanți – fermieri, reprezentanți ai autorităților, companii care activează in agricultură și în domenii conexe.
Mai multe detalii despre agenda evenimentului PRIA Agriculture şi modalități de înscriere pentru participare puteți găsi pe http://priaevents.ro/conferinta-pria-agriculture-si-gala-pria-romanian-farmers-2017/

Related posts

Prinţul Charles, lobby pentru pajiştile Târnavei Mari

David Ciceo: Aeroportul Avram Iancu, proiect privind transportul intermodal de marfă

Stefana Muresan

AWAKE lansează a treia ediție ARTDOOR și competiția de proiecte de instalații arhitecturale de mari dimensiuni

Stefana Muresan

NRCC UNIVERSITY presents the Elevator Pitch, 17th March, Brasov

Ionut Oprea

FOTO: Tradiția ”Zilei Porumbului” inițiată de DAFCOCHIM şi Cereal Prod

Ligia Voro

Soluții inovative pentru industria laptelui și a cărnii prezentate de firmele clujene la Expo-Conferința Meat.Milk

Stefana Muresan

Banat Agro Vest lucrează 15.000 de ha

Stefana Muresan

Sibiu: Producătorii agricoli locali, pilonii Regiunii Gastronomice

Stefana Muresan

Familia Mureşan din Gherla, reţea de 23 de magazine de mezeluri în judeţul Cluj

redactia

 Un volum de referință: „Agricultura. Concepte și Instrumente operaționale”, lansat la Oradea

Stefana Muresan

O nouă piață digitală internațională dedicată jucătorilor din sectorul agricol, lansată

Ligia Voro

ARpicultura între 23-24 februarie, la EXPO Arad

redactia

Cramele Recaș SA a trecut de 38 de milioane de euro cifră de afaceri

Ligia Voro

Povești despre schimbare: Irina Rimes și Dite Dinesz vin la Cluj-Napoca

redactia

Leader-Shift Conference – Empowering individuals, teams and organizations

Ionut Oprea

600 de joburi pentru Juniori la nivel national

Ministerul agriculturii declară război usturoiului chinezesc: Cultivatorii locali ar putea fi sprijiniți cu 1.000 de euro pe hectar, ca să se impună pe piață

redactia

Conferinta Trenchless Romania

Cum și unde călătoresc românii? Oferte concrete pe care le găsești la Târgul de Turism Touristica

redactia

CLUJ: NRCC ECONOMIC OUTLOOK BY ING

Ionut Oprea

În 2020, fermierii campioni pariază tot pe hibrizii de porumb Pioneer®

Ligia Voro

Primul parc agroindustrial din Moldova, salvat de la eșec, devine pol agricol al regiunii. TransAgropolis, în plin proces de extindere

redactia

Gala Topul Național al Firmelor, ediția XXV

redactia

Ministerul Agriculturii, discuții privind politica agricolă comună începând cu 2020

Stefana Muresan

Leave a Comment