Cluj Cultural Importate Timiș Ultimele stiri

UVT, UBB și Academia Română, nominalizate la prestigioasele Scopus Awards România

Cercetarea din Universitatea de Vest din Timișoara primește o nouă apreciere din parte forurilor internaționale de specialitate. Astfel, UVT a fost nominalizată, alături de Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca și Academia Română, la Elsevier Scopus Award for Excellence in International Collaboration, fiind al doilea an în care instituția este onorată cu o asemenea nominalizare.
Premiul se va acorda pentru merite deosebite în cercetare, după cum reiese din analizele bibliometrice moderne, desemnarea câștigătorului fiind realizată în baza instrumentului SciVal Competencies, analizând informațiile indexate de Scopus, bază de date de citate și abstracte renumită în întreaga lume.
Premiile Scopus România „contribuie la recunoașterea pe plan internațional a efortului și energiei investite de cercetătorii și angajații din instituțiile științifice din România în dezvoltarea societății locale și a comunității științifice globale”, după cum spun organizatorii.
„Nominalizarea, alături de alte două instituții academice puternice, precum Universitatea Babeş-Bolyai și Academia Română, ne onorează și reprezintă recunoașterea unor eforturi care nu sunt întotdeauna vizibile publicului larg. Este munca a numeroși cercetători, care prin astfel de evenimente devine cunoscută dincolo de granițele lumii academice. Sprijinim în continuare activitatea de cercetare, fiind convinși că avem o resursă umană de valoare, competitivă la nivel național și internațional”, spune rectorul UVT, prof. dr. Marilen Gabriel Pirtea.
Gala Scopus Awards România 2017 va avea loc la Iaşi, în data de 26 octombrie.

Related posts

EXCLUSIV – The 12th Annual ACI EUROPE Best Airport Awards

Rafinament francez în ţinutele business de la Alisia Enco

MeasureCamp Bucharest, prima UnConference din România 

Ligia Voro

Leave a Comment