Eveniment

Clujotronic – Electro Arts Festival, la a șasea ediție

Fondat ca un festival germano-francez de artă digitală în anul 2012, Clujotronic – Electro Arts Festival revine, la cea de-a șasea ediție, cu numeroase proiecte interdisciplinare și experimentale, care cuprind muzică electronică, artă vizuală și jocuri digitale independente. Artiști din România, Germania și Franța vor crea performance-uri audio-video, instalații interactive, își vor prezenta jocurile și vor susține workshop-uri și talk-uri pentru publicul larg pasionat de tehnologie și artă contemporană.
Startul evenimentului este dat vineri, 29 octombrie de un panel de discuții despre gaming, după care are loc deschiderea oficială de la ora 20:30. Urmează performance-ul coregrafic Hakanaï, conceput de artiștii francezi Adrien M și Claire B, un format nou în cadrul festivalului, ce combină dansul cu video mapping. Performance-ul are loc într-un cub de imagini care reacționează la mișcările dansatoarei Akiko Kajihara, în ritmul unei creații sonore interpretate live. La final, spectatorii sunt invitați să pătrundă în instalație.
Un alt proiect inedit prezent la Clujotronic este performance-ul Tripods One al artistului berlinez Moritz Simon Geist, o sculptură cinetică formată din roboți care produc live muzică electronică. Artistul este și el prezent pe scenă pentru controla și a interacționa cu instalația – creând astfel o simbioză artistică om-mașină și abordând teme precum robotizarea societății ori inteligența artificială, într-o manieră agreabilă pentru publicul larg.
Două show-uri speciale din România vor fi cel al trupei clujene Baba Dochia și al lui YVAT. Baba Dochia va susține un concert live de rock electronic iar sound artistul bucureștean YVAT – un performance audio-video cu proiecții 3D. Primele două seri ale festivalului se vor încheia cu petreceri pe ritm de deep house, deep disco și tehno, asigurate de artiștii locali Brandon Roggers și Lucu Chen, pe fundalul unor instalații de lumini interactive, create de Rift Time Moldova.
Fiindcă jocurile video sunt unul dintre cele mai răspândite medii în care arta se îmbină cu tehnologia, propulsând inovații și având un rol esențial în cultura și arta modernă, gamingul rămâne o componentă însemnată a Clujotronic. Cele mai noi și mai creative, inovatoare și de succes jocuri independente românești vor fi expuse în cadrul unei expoziții, pentru a fi testate de vizitatori, majoritatea în premieră pentru Cluj-Napoca. Jocuri precum Marble Land, Brawlout sau Second Hand: Frankie’s Revenge și-au câștigat deja un renume mondial pe scena gaming-ului iar publicul le va putea afla povestea. Și de la această ediție nelipsite vor fi jocurile internaționale de realitate virtuală și cu controllere alternative. Close the Leaks este un proiect german, care operează cu niște tuburi construite din föhnuri și senzori de presiune aer, în loc de tastatură sau controller clasic. Dezvoltatorii jocurilor vor fi prezenți la festival, deschiși în a-și împărtăși experiențele și cunoștințele în cadrul unor ateliere și talk-uri. Tineri dezvoltatori de jocuri, graficieni și artiști sunt încurajați să producă jocuri noi în cadrul unui game jam de 24 de ore, îndrumați de specialiști din Germania, Danemarca și România.
Două instalații create de profesori și studenți de la Universitatea de Artă și Design și instalația Licurici a celor de la Altom vor anima curtea interioară a locației, prin mecanisme interactive de sunet și lumină, oferind astfel un ambient electrizant pentru cei dornici de explorare și de experiențe inedite.
Între 29 septembrie și 1 octombrie, vizitatorii vor avea parte de un eveniment unic în Cluj-Napoca, în care arta și tehnologia împart aceeași scenă, se completează și se optimizează reciproc.
Festivalul Clujotronic este organizat de Centrul Cultural German și Institutul Francez din Cluj-Napoca iar intrarea este gratuită. Atelierele și talk-urile vor fi în limba engleză.

Related posts

Primul portal care poate fi gestionat împreună cu dezvoltatori imobiliari

Ligia Voro

Cities of Tomorrow

Transilvania Business

rEvoluția digitală ajunge joi, 12 octombrie, la Craiova

Ionut Oprea

HR Steps Timișoara: Parcursul departamentului de HR în dezvoltarea regională, între provocări și oportunități

Stefana Muresan

BRINEL şi Cisco trasează tendinţele tehnologice la Cluj Connecting Day 2019

A. I.

ADR Vest, seminar online pentru microîntreprinderi. Aflați despre finanțări

Ligia Voro

Cel mai mare târg apicol din România, „Sărbătoarea Mierii” de la Blaj, pe 24 şi 25 martie

Stefana Muresan

Antreprenorii din Maramureș reiau proiectele locate de pandemie

Nora Dumitrescu

2016, anul preturilor de transfer

Transilvania Business

Peste 500 de femei in lumina reflectoarelor la The Woman

Peste 65 de universitati de pe 4 continente la RIUF Cluj Napoca

Cities of Tomorrow #6: Reconversie și revitalizare

Ionut Oprea

Energynomics organizează a șaptea ediție Spring Cocktail 2020

Papuc Irina

HR Summit Cluj-Napoca – modele de urmat

Nicolae Pop

Cupa Transilvania Post, concurs de schi pentru copii

Transilvania Business

"Real Estate Investment Opportunities in Romania“ economic seminar

Ionut Oprea

Totul despre închiderea anului financiar 2019 și noutățile fiscale pentru 2020, la FINANCIAL OUTCOME

Papuc Irina

Începe Festivalul Enescu la Cluj

Ligia Voro

Speakerii L.I.F.T. 2019: Călin Ştefănescu, antreprenor

Ligia Voro

Golf pentru toată lumea la Pianu de Jos. Joc bun!

Ligia Voro

Bienala Națională de Arhitectură, ediția a XIII-a, 2018

redactia

Quai Antoine Ier: superyacht lifestyle exhibition at the 2017 MYS

Ionut Oprea

Peste 50 de designeri la FFW 2016

Companiile investesc in evenimente de business

Ionut Oprea

Leave a Comment