București Real Estate

P3 România – peste 84.000 m2 de reînnoiri și contracte noi

P3, investitorul și dezvoltatorul paneuropean de proprietăți logistice, a avut un început foarte bun al anului și un H1 fructuos, demarând construcția a trei noi depozite având în total 65.000 m2, și semnând contracte noi de închiriere și de prelungire de aproximativ 84.000 m2 cu unii dintre partenerii săi pe termen lung.
Construcția noilor depozite din parcul logistic P3 Bucharest decurge foarte bine. În acest an, P3 a început să construiască 65.000 m2 de spații de depozitare în trei clădiri: Depozitul 6 (13.900 m2) a fost finalizat și este complet închiriat de E van Wijk și HOPI. Lucrările la depozitul 9 (10.800 m²) și la depozitul 11 (40.000 m²) sunt avansate și urmează să fie finalizate la sfârșitul acestui an.
P3 anunță reînoirea contractului de închiriere cu eMag pentru 43.000 m² de spațiu de depozitare. De asemenea, cel mai mare retailer online din România a închiriat un spațiu adițional de 15.000 m² într-o nouă clădire, sporind spațiul total închiriat din parc la peste 100.000 m².
“2016 a fost un an foarte bun pentru dezvoltarea business-ului nostru. Doi factori importanți au contribuit la acest lucru: creșterea consumului și diversificarea produselor oferite clienților noștri. Din acest motiv, anul acesta am decis să reînnoim parteneriatul cu P3, extinzând și crescând spațiul nostru închiriat în parcul P3 Bucharest la peste 100.000 m². Continuăm să fim optimiști, anticipând în continuare creșteri semnificative până la finele anului 2017”, spune Iulian Stanciu, CEO al Grupului eMag.
Tibbett Logistics, specialistul în transporturi, intermodale și logistică din România (parte a Keswick Enterprises Group), a semnat un nou contract de închiriere pe termen lung pentru o suprafață adițională de 5.000 de m2. Compania operează un spațiu total de depozitare de 38.400 m2 în parcul logistic P3 Bucharest –  oferind o capacitate de aproximativ 44.000 de paleți, plus o mare cantitate zilnică de marfă cross-docked.
“Creșterea investițiilor în industria prelucrătoare și în comerțul cu amănuntul a susținut piața transporturilor și a logisticii din România în ultimii ani. Acest lucru va continua, deoarece PIB-ul țării este în creștere cu rate mai mari decât în restul UE. Tibbett Logistics a investit în echipamente mecanice de manipulare și în hardware IT și a deschis noi unități de depozitare în țară. În plus, am reînnoit parcul nostru de autoturisme cu temperatură controlată/temperatură multiplă pentru operațiunile interne de vânzare cu amănuntul/FMCG și am finalizat o investiție de șase cifre în euro pentru achiziționarea unui alt stivuitor de containere pentru operațiunile noastre de terminale intermodale. Datorită creșterii cererii, suntem în discuții avansate cu P3 cu privire la extinderea în continuare a depozitării noastre în parcul P3 Bucharest“, a comentat David Goldsborough, CEO Tibbet Logistics.
Un alt partener pe termen lung al P3, Macromex este prezentă în parcul P3 Bucharest de peste 10 ani, și a semnat un contract de prelungire pentru un spațiu de depozitare de 7.100 m2.
Am început să ne reinventăm afacerea cândva în 2008. Compania are câteva strategii cheie, una dintre ele fiind migrarea afacerii noastre de la sectorul bunurilor generice la cel al bunurilor de marcă. Depozitul de la Câmpia Turzii, în care am investit în total aproape 17 milioane de euro, va fi un centru de depozitare și distribuție și va funcționa în mare măsură pentru fabrica de panificație înghețată. De asemenea, va satisface nevoile noastre de depozitare și distribuție în Transilvania, prin înlocuirea centrului actual din Cluj, și va acoperi și nordul Moldovei. Obiectivul nostru este acela de a deveni cel mai important jucător pe piața de înghețată din România în 2018. Suntem încrezători că parteneriatul cu P3 ne va ajuta să atingem acest obiectiv”, spune Dan Minulescu, CEO Macromex.
“Ne bucurăm să vedem că atât de mulți dintre partenerii noștri cheie continuă să își dezvolte operațiunile în parcul P3 Bucharest și anul acesta. Cererea chiriașilor rămâne puternică și vedem o extindere a tipurilor de cerințe pe care le primim pentru parcul nostru, atât din punct de vedere al scopului, cât și al dimensiunii. Am continuat expansiunea parcului și până la sfârșitul anului 2017 vom livra încă 65.000 de metri pătrați în 3 clădiri noi din clasa A, în același timp pregătindu-ne pentru livrări adiționale în 2018”, afirmă Sînziana Pardhan, Country Head P3 Romania.
P3 are, în acest moment, un total de 319.000 m² în 12 depozite din parcul P3 Bucharest. Situat la doar 13 km de centrul orașului, parcul P3 Bucharest se află pe soseaua de centură a orașului, care oferă acces ușor la toate cele 6 districte din București, la Aeroportul Internațional Henri Coanda (22 km) și la autostrada A2. P3 a finalizat în 2016 trei clădiri noi în parcul P3 Bucharest și încearcă să se extindă atât în București, cât și în partea centrală și de vest a țării.
DESPRE P3 LOGISTIC PARKS
P3 este un investitor specializat, dezvoltator și manager de proprietăți de logistică din Europa. Activ în toată Europa, portofoliul P3 cuprinde în prezent 185 de depozite de înaltă calitate, care totalizează 3.9 milioane m² de spații în nouă țări, și un portofoliu de terenuri de peste 1.8 milioane m² care permit dezvoltarea de noi spații.
P3 este un investitor pe termen lung, care achiziționează și dezvoltă proprietăți de o înaltă calitate pentru a le adăuga la portofoliul său în creștere. P3 nu a vândut niciodată o clădire.
Misiunea P3 este de a oferi clienţilor depozitelor noastre o experiență de primă clasă în active de înaltă calitate, aflate în locații logistice cheie. P3 dezvoltă proiecte ecologice durabile care îndeplinesc cele mai înalte standarde internaționale.
P3 este deținut de către GIC, Fondul Suveran al statului Singapore.

Related posts

11 milioane euro pentru Vida Herastrau

Stefana Muresan

Cinci măsuri solicitate Guvernului din partea IMM-urilor din România

Papuc Irina

Business rEvolution: Cum contribuie digitalizarea la dezvoltarea afacerilor.

Ionut Oprea

Coldwell Banker: 2017, cel mai bun an pentru piaţa imobiliară din Cluj

Stefana Muresan

Romgaz a semnat contractul pentru o nouă centrală termoelectrică la Iernut

Ligia Voro

Turda Funshop Park

Ionut Oprea

Fundația Globalworth finanțează prima platformă de strângere de fonduri, dezvoltată de Narada, pentru profesorii din România

Ionut Oprea

PAID România își mută operațiunile în America House din Piața Victoriei

Papuc Irina

JTI: Hei-rupismul fiscal dăunează grav mediului de afaceri

Ligia Voro

The Wine Book of Romania – Volumul II

Ligia Voro

NEPI Rockcastle amână deschiderea Shopping City Târgu Mureș

Ligia Voro

Certificatul de urbanism se poate solicita și elibera online la Oradea

Traian Dan

Wirtek deschide cel de-al 3-lea birou în România

Ionut Oprea

Team Xior / DubbeLL / Mecanoo wins with “BrinkToren” tender for last lotat prime location Overhoeks in Amsterdam

Ionut Oprea

Final call for nominations at the 15th annual EuropaProperty SEE Real Estate Awards Gala & Forum

Papuc Irina

Secția de Neonatologie a Spitalului Universitar București, dotată de Salvați Copiii

Ligia Voro

B | O treime dintre medicamentele cu rețetă au risc mare de disponibilitate

Investitorii români au plasat 200 de milioane de euro în proprietăţi comerciale, fiind pe locul II în topul după naţionalitate

redactia

Skyliner on the home stretch

Transilvania Business

Cea mai bună performanță din ultimii 5 ani pentru grupul DENT ESTET la nouă luni: creștere cu 34% a cifrei de afaceri față de 2018

Nicolae Pop

Cea mai mare tranzacţie cu terenuri agricole din acest an a fost semnată în Timiş

Robert Bloancă

Proprietarii Iulius construiesc cea mai înaltă clădire de birouri din România. 27 de etaje, o înălțime de 155 de metri

redactia

Accor and AXA launch a strategic partnership to offer unique medical assistance in hotels worldwide

Papuc Irina

Piața neagră a țigaretelor a depășit 40% în nord-est în luna noiembrie

redactia

Leave a Comment