Antreprenori Cluj Cultural Ultimele stiri

Daniel Metz, Răzvan Rimbașiu, Adrian Crivii și Cornel Cătoi – Clubul Pro Opera Transilvană, în sprijinul prestigioasei instituții de cultură

Clubul Pro Opera Transilvană, proaspăt fondat de Daniel Metz (CEO al NTT DATA România), alături de Răzvan Rimbașiu (medic), Adrian Crivii (firma de evaluare Darian) şi Cornel Cătoi (rector USAMV), va oferi ajutor financiar pentru promovarea și realizarea producțiilor de operă şi a diverselor nevoi pe care Opera Română din Cluj le are, scrie ziuadecj.ro.
Prima misiune: lucrări de renovare interioară a clădirii Operei Naționale Române (monument istoric, ridicat în 1906, aflat în atenţia UNESCO pentru includerea pe lista patrimoniului mondial şi reabilitată doar în exterior în anul 2000; partea de interior fiind o prioritate pentru Ministerul Culturii, conform unui document publicat pe site-ul Guvernului care a rămas doar o promisiune).
Costurile s-au ridicat la 55.000 de lei. De asemenea, cu ajutorul clubului, au fost indentificate şi recuperate planurile originale de arhitectură a clădirii Operei, copiile urmând să fie aduse de la Budapesta la Cluj.
Clubul Pro Opera Transilvană îşi mai propune realizarea primei reviste dedicate Operei Naționale Române din Cluj, Opera Story Magazine, publicarea și lansarea unui volum reper dedicat operei şi valorilor sale, la 100 de ani de la Marea Unire şi punerea în scenă a spectacolului “Spărgătorul de nunci”, de Piotr Ilici Ceaikovski, pentru copiii fără posibilităţi materiale din judeţ.
“Această misiune are o conotaţie nobilă pentru că, ştim bine, cu vremuri grele, bugetele pentru artă, sport suferă şi în această situaţie este şi Opera Naţională şi ne-am gândit că ar fi bine să dăm o mână de ajutor.
Să vedem cum putem sprijini această instituţie, având în vedere îngrădirile bugetare pe care le au; ce fel de acţiuni ar putea veni în întâmpinarea actului artistic, cum putem noi asigura o fluenţă mai mare în programul managerial asumat de echipa de conducere şi cum putem să aducem această instituţie mai aproape de public.
Ne-am dorit să mobilizăm fonduri private, care să vină suplimentar faţă de subvenţiile de la bugetul de stat, de la administraţia locală, astfel încât pentru anumite proiecte şi categorii de cheltuieli, anumite investiţii foarte necesare şi care, în cazul derulării lor după normele legale existente, ar dura foarte mult sau ar avea piedici nenumărate. Noi am putea acţiona rapid, pragmatic, eficient”, a declarat Daniel Metz, pentru sursa citată.
Fondatorii clubului speră ca în viitorul apropiat şi alţi oameni potenţi din oraş sau din Transilvania să se alăture iniţiativei.

Related posts

City Gate Plaza Refurbishment

Ionut Oprea

Domeniul Bethlen din Arcalia, modernizat cu 2,5 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Gândiți diferit. Alegeți excelența în afaceri – Miruna Vitcu, EFQM Certified Assessor

Nicolae Pop

„Stradale” se deschide in Oregon Park

Transilvania Business

Endava vinde divizia fintech

Ligia Voro

Studenții mecatroniști brașoveni, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la concursurile organizate în cadrul manifestărilor "Zilele Educației Mecatronice – Sibiu 2018"

Stefana Muresan

Sume ”fără precedent” pentru bugetul Aeroportului Internaţional “Transilvania” Târgu-Mureş

Stefana Muresan

Producătorul de ambalaje Goldplast, investiții de 800.000 de euro în fabrica din Bistriţa

Stefana Muresan

Taxi pentru animale de companie, afacere inedită în Cluj Napoca

redactia

iSTYLE, Apple reseller, se deschide sâmbătă la Iulius Mall Cluj

Nicolae Pop

Parcul Feroviarilor din Cluj-Napoca va fi reamenajat. A fost desemnată echipa câştigătoare a concursului internațional de soluții

Stefana Muresan

1.100 de viziere de la Silcotub, aduse la “județeanul” din Sălaj

Nora Dumitrescu

Premiere pentru IRUM SA Reghin

Ligia Voro

FOTO: Cluj Symphony Experience, trei zile de răsfăț muzical

Ligia Voro

VINTEST 2018 – VIN la EXPO! Iubesc Vinul Românesc

redactia

Aeroportul Internațional Timișoara, trafic în creștere; destinații preferate: București și Londra

Stefana Muresan

Bistriţa-Năsăud, primul județ la atras bani europeni pentru asfaltarea drumurilor forestiere

Stefana Muresan

Se vor regenera două spații urbane din Oradea, folosind în premieră conceptul de dezvoltare co-urbană

redactia

Seminar în cadrul proiectului european BE-Rural

Ligia Voro

Modernizarea drumului de acces spre Vama Sighet costă 3,6 milioane euro

Nora Dumitrescu

Prezența mai multor companii din Fortune Global 500 în CEE va crește cererea pentru spații imobiliare

Ligia Voro

Asociaţia Română a Băncilor: „Intermedierea financiară, în România, este cea mai mică din Europa”

Papuc Irina

Finanțări de circa 12 milioane de euro pentru patru proiecte la Carei

Traian Dan

Bancă naţională de sânge, plasmă umană şi celule stem – parteneriat public-privat. Venituri semnificative pentru investitor

Stefana Muresan

Leave a Comment