București Real Estate

CTP investește peste 17 milioane de euro în achiziția unui parc logistic în Chitila

CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, își continuă ritmul accelerat de dezvoltare prin achiziționarea unui parc logistic în apropierea capitalei, Chitila Logistic Park (CLP). Tranzacția a fost încheiată în cursul lunii septembrie, iar valoarea investiției se ridică la 17,3 milioane de euro. CLP a fost cumpărat de la UBM Development, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari de pe piața europeană. Această achiziție este parte a strategiei CTP de a crește stocul de spații logistice și industriale deținute pe teritoriul României, la aproximativ 1 milion m² până la sfârșitul lui 2018.
Cel mai nou parc logistic al CTP este situat pe Șoseaua de Centură, în partea de Nord-Vest a orașului, la 7 km de autostrada A1 (E81), 12 km distanță de DN1 (E60), 16 km de Aeroportul Internațional Henry Coandă și la circa 13 km de CTPark Bucharest, respectiv 18,5 km de CTPark Bucharest West, cele două proprietăți pe care CTP le mai deține lângă București. În prezent, parcul are o suprafață totală de 93.000 m², din care 45.000 m² suprafață închiriabilă și 48.000 m² teren destinat dezvoltărilor ulterioare. Spațiile pot fi închiriate începând de la minimum 1.750 m², până la 45.000 m² și pot fi folosite atât pentru activități de depozitare, distribuție, cât și producție pentru industria ușoară. Chitila Logistic Park este complet închiriat, iar printre companiile care dețin spații aici se numără: compania internațională de logistică, Havi Logistics, distribuitorul de produse farmaceutice Europharma și tipografia Ringier Print, parte a trustului de presă Ringier.
Planurile CTP pentru proprietatea nou achiziționată includ extinderea acesteia și prima etapă de dezvoltare se preconizează că va fi demarată la sfârșitul acestui an și va presupune construirea a aproximativ 13.000 m² de noi depozite.
“Decizia de a cumpăra parcul logistic de la Chitila se înscrie în linia investițiilor susținute pe care le-am demarat în ultima perioadă și prin care vrem să creștem stocul de spații deținute în zona Bucureștiului, dar și la nivel național, pentru a face față atât cererilor noi care vin din piață, cât și nevoii de extindere a clienților noștri actuali. Alte considerente au fost existența unor contracte pe termen lung, structura de chiriași existentă în parc, care cuprinde nume cunoscute și importante pe piață, precum și zona strategică în care este situată proprietatea”, a explicat Ana Dumitrache, Country Head al CTP România.
CTP este un dezvoltator și administrator full-service de proprietăți comerciale, specializat în livrarea și managementul parcurilor de business high-tech personalizate pentru companii internaționale și locale de prim rang, care fac investiții strategice noi sau își extind operațiunile în Europa Centrală și de Est. CTP deține CTPark Network, cel mai mare sistem integrat premium de parcuri de afaceri din Europa Centrală, cu peste 4,1 milioane de metri pătrați de spații de clasa A, în peste 80 de puncte strategice.
În România, CTP este cel mai mare dezvoltator și administrator de spații logistice și industriale de clasa A, cu peste 700.000 m² suprafață închiriabilă situați în zece orașe: Arad, București, Cluj-Napoca, Deva, Ineu, Pitești, Salonta, Sibiu, Timișoara și Turda.
 

Related posts

Optim PM livrează Oregon Park – Clădirea C pentru Portland Trust

Ligia Voro

Frank Hajdinjak, directorul general E.ON România, părăsește compania

Ligia Voro

„Top Ansambluri Rezidențiale” – Târgul dedicat dezvoltatorilor de ansambluri rezidențiale, are loc în noiembrie, la Vivo Mall – Cluj Napoca

Papuc Irina

MIPIM 2017: challenging trends. Romania's progress: "secret"

Ionut Oprea

ASF: Statutul de piață emergentă al BVB, un pas important pentru dezvoltarea economică

Ligia Voro

ABSL Romania is offering 30 scholarships every years for postgraduate studies

Stefana Muresan

CTP atinge pragul de 5 milioane m2, la nivelul portofoliului internațional de proprietăți de clasa A

redactia

Microsoft announces plans to establish its first cloud region in Austria to accelerate local innovation and growth

Ionut Oprea

DPD Romania has launched DPD Collect, a quick and flexible solution to send and collect parcels

redactia

Județul Brașov în top 3 după numărul de vânzări de imobile. Alba și Sălaj – cele mai puține

Ligia Voro

TBI Bank garantează clienților dobândă de 1% la depozite pentru retragerile înainte de termen

Ligia Voro

BT conduce top 15 companii după valoarea tranzacționată la BVB

Ligia Voro

Pe cine ar trebui să cunoști pentru a avansa mai ușor în cariera sau afacerea ta?

Ionut Oprea

"INVENTING GREATER PARIS METROPOLIS” AT MIPIM 2018

Ionut Oprea

First Passengers Travel Safely on a Hyperloop

Ionut Oprea

Expert Guest – Ian Worboys: what next for logistics

Ionut Oprea

Vastint Romania celebrated the opening of Timpuri Noi Square

Ionut Oprea

Alinso: Romania has now a unique chance

Ionut Oprea

MIPIM 2017 to showcase the investment opportunities in Turkey

Ionut Oprea

NUSCO IMOBILIARA lansează Nusco City

Papuc Irina

UE semnează două acorduri cu Vietnam

Ligia Voro

Creșteri de peste 15% la vânzarea de ceasuri. Care sunt argumentele retailerului Watchshop.ro

Papuc Irina

S IMMO AG: Record result leads to dividend increase

Barometrul de conjunctură economică CCIFER – iunie 2017

Ligia Voro

Leave a Comment