Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cea mai mare seră din țară, de 17.000 mp, în Timiș

Sera din Biled, județul Timiș, este realizată cu o investiţie 100% românească şi este cel mai mare proiect din ultimii 12 ani în sectorul horticol de la noi. În sera aflată la 20 de kilometri de Timişoara vor fi produse roşii de cea mai bună calitate.
Silvia Răileanu Intreprindere Individuală, proprietarul serei, împreună cu clusterul Holland House of Horticulture şi cu Ambasada Regatului Ţărilor de Jos, inaugurează cea mai modernă seră realizată în România în ultimii 12 ani. Acest proiect este realizat cu fonduri europene şi derulat prin intermediul AFIR şi CRFIR 5 Vest, anunță Revista Ferma.
Sera de la Biled se întinde pe o suprafaţă de 17.000 mp fiind astfel cea mai mare seră pe structură de sticlă (ca suprafaţă), din România.
În ziua de 19 octombrie 2017 are loc evenimentul de inaugurare a serei timişene. Cu această ocazie sunt aşteptaţi investitori, oficialităţi, asociaţiile de profil şi institutele de cercetare, autorităţi din Timiş.
Va fi organizată o vizită în seră pentru a putea fi explicate “pe viu” sistemele implementate: încălzirea şi eficientizarea consumului de energie prin folosirea de apă geotermală şi boiler; ventilaţie; irigaţii şi eficientizarea consumului de apă prin drenaj care ajunge la 40% şi eficientizarea utilizării substanţelor nutritive; umbrire şi economisire de energie cu ecrane de ultimă generaţie; crearea mediului ideal pentru creşterea roşiilor (inclusiv software de ultimă generaţie, sistem de ceaţă, de presiune înaltă etc.); dezvoltarea corectă a mediului de înrădăcinare a plantelor prin utilizarea celui mai nou substrat natural de pe piaţă, cu durata de viaţă mare şi grad de oxigenare foarte mare, din coajă de nucă de cocos.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Conferința SMART Marketing: curajul de a fi diferit și de a inova într-un mediu de business tot mai competitiv

Articolul următor

Teraplast a inaugurat fabrica de producţie de panouri sandwich din Serbia, singura deţinută de o firmă românească în afara graniţelor ţării

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share