Agricultura Antreprenori Fonduri Europene Timiș Ultimele stiri

Cea mai mare seră din țară, de 17.000 mp, în Timiș

Sera din Biled, județul Timiș, este realizată cu o investiţie 100% românească şi este cel mai mare proiect din ultimii 12 ani în sectorul horticol de la noi. În sera aflată la 20 de kilometri de Timişoara vor fi produse roşii de cea mai bună calitate.
Silvia Răileanu Intreprindere Individuală, proprietarul serei, împreună cu clusterul Holland House of Horticulture şi cu Ambasada Regatului Ţărilor de Jos, inaugurează cea mai modernă seră realizată în România în ultimii 12 ani. Acest proiect este realizat cu fonduri europene şi derulat prin intermediul AFIR şi CRFIR 5 Vest, anunță Revista Ferma.
Sera de la Biled se întinde pe o suprafaţă de 17.000 mp fiind astfel cea mai mare seră pe structură de sticlă (ca suprafaţă), din România.
În ziua de 19 octombrie 2017 are loc evenimentul de inaugurare a serei timişene. Cu această ocazie sunt aşteptaţi investitori, oficialităţi, asociaţiile de profil şi institutele de cercetare, autorităţi din Timiş.
Va fi organizată o vizită în seră pentru a putea fi explicate “pe viu” sistemele implementate: încălzirea şi eficientizarea consumului de energie prin folosirea de apă geotermală şi boiler; ventilaţie; irigaţii şi eficientizarea consumului de apă prin drenaj care ajunge la 40% şi eficientizarea utilizării substanţelor nutritive; umbrire şi economisire de energie cu ecrane de ultimă generaţie; crearea mediului ideal pentru creşterea roşiilor (inclusiv software de ultimă generaţie, sistem de ceaţă, de presiune înaltă etc.); dezvoltarea corectă a mediului de înrădăcinare a plantelor prin utilizarea celui mai nou substrat natural de pe piaţă, cu durata de viaţă mare şi grad de oxigenare foarte mare, din coajă de nucă de cocos.

Related posts

UBB Cluj, peste 12.000 de locuri disponibile în sesiunea de toamnă

redactia

În regim de autostradă, de la Sibiu până la Viena, cu o întrerupere de 13 km

Stefana Muresan

Şcoala elitelor arădene a renăscut pe bani europeni

Stefana Muresan

Leave a Comment