Antreprenori Importate Investitii Lideri si afaceri Ultimele stiri

Teraplast a inaugurat fabrica de producţie de panouri sandwich din Serbia, singura deţinută de o firmă românească în afara graniţelor ţării

- Dorel Goia - Teraplast a inaugurat  fabrica de producţie de panouri sandwich din Serbia, singura deţinută de o firmă românească în afara graniţelor ţării

Grupul Teraplast a inaugurat, în Leskovac – Serbia, fabrica de producţie de panouri sandwich Terasteel. Cu o investiţie estimată la 11 milioane de euro, compania previzionează că anul viitor noua fabrică va produce şi va avea vânzări în valoare de peste 28 de milioane de euro.
Dorel Goia, preşedintele Consiliului de Administraţie Teraplast, a declarat pentru ziarul Bursa că a ales Serbia ca locaţie pentru dezvoltarea unei noi fabrici Terasteel pentru că aici este piaţa cea mai bună.
“Este cea mai apropiată de noi, este ţara care va creşte foarte mult de acum încolo, care sperăm să intre cât mai repede în UE, fie în 2020, fie în 2022. Este ţara care va beneficia de fonduri de preaderare şi, ulterior, de fonduri UE, de care sperăm să beneficiem şi noi mai eficient decât am beneficiat în România, pentru că acum avem o experienţă mai mare”, a susținut Goia.
Fabrica din Leskovac va avea un echipament similar şi o capacitate de producţie asemănătoare cu cea din ţara noastră, de circa 2,2 milioane metri pătraţi de panouri sandwich pe an.
“Această fabrică, din cunoştinţele mele, este singura deţinută de o firmă românească în afara graniţelor ţării, după 1990. Cele de dinainte de 1990 erau fabricile statului român, dar ca iniţiativă privată este prima”, a mai spus președintele CA Teraplast, potrivit sursei citate.
Terasteel Leskovac plănuieşte să exporte panouri sandwich în toate pieţele din regiunea Balcani, ţintind ţări precum Serbia, ţările din fosta Iugoslavie, Bulgaria şi Albania, iar ca pieţe secundare – Ungaria, sudul României şi nordul Greciei. Astfel, Serbia va avea un statut important pe piaţa de export în industria din regiune.
Dorel Goia a explicat: “În funcţie de necesităţi şi de clienţii pe care îi vom avea, vom exporta în continuare şi din fabrica din România. Vom pune mai mult accent pe Cehia, Polonia, Germania. Vom livra din fabrica mai bine amplasată faţă de client”.
Conform lui Goia, acţionarii au apreciat că extinderea companiei în Serbia este o măsură bună: “Extinderea are sens, mai ales că făceam export în Serbia. Aici există o piaţă, este o ţară care are un traiect european de evoluţie. Nu avem niciun fel de risc, este o piaţă ca oricare alta din Europa, nu este una exotică”.
Potrivit lui Goia, modul de colaborare al autorităţilor din Serbia poate fi un model şi pentru unele autorităţi de la noi.
Terasteel Bistriţa a avut, anul trecut, o cifră de afaceri de 26 de milioane de euro, iar anul acesta va avea 35 de milioane euro, potrivit oficialului companiei.
În iunie, Teraplast, care activează pe piaţa materialelor de construcţie şi instalaţii, a cumpărat fabrica de producţie de panouri sandwich din Serbia pentru 4,3 milioane de euro şi până la sfârşitul anului plănuieşte să mai investească 2,7 milioane de euro în dezvoltarea producţiei şi 4 milioane de euro pentru capitalul de lucru.

Related posts

AHK: protejați-vă forța de muncă!

Ligia Voro

Investiţie de 31,7 milioane lei într-un centru de transfer tehnologic pentru Universitatea Oradea

Stefana Muresan

Administrația Bazinală de Ape (ABA) Crișuri asigură ape de calitate și prin voluntari

Traian Dan

Puteți depune propuneri pentru noul Start-up Nation

Ligia Voro

Laserul de la Măgurele, cel mai puternic din lume, a fost pus în funcțiune. Investiție de 300 mil. euro

redactia

Biletele la Untold 2020 vor putea fi folosite la următoarele ediții

Nora Dumitrescu

Peste 200 km de drumuri din Braşov, Covasna, Mureş, Sibiu şi Vaslui vor fi reabilitate cu fonduri UE

Stefana Muresan

Europarlamentarul Daniel Buda: Asocierea în Agricultură – avantaje, inclusiv posibilitatea de negociere a unui preț mai bun al produselor

Stefana Muresan

Bergerat Monnoyeur a prezentat în România primele excavatoare inteligente pentru sectorul construcţiilor

Stefana Muresan

Orădenilor li se va lua temperatura la intrarea în piețe și la sosirea la muncă

Traian Dan

Recomandările lui Daniel Metz (NTT DATA) pentru menținerea IT-ului la Cluj

Stefana Muresan

Şoseaua care leagă Hunedoara de Călan, modernizată cu 36,4 milioane lei, fonduri europene

redactia

Airbus Helicopters România a fost autorizată să proiecteze modificări şi reparaţii pentru elicopterele de stat din România

Papuc Irina

Asigurări de la antreprenori: Aeroportul Brașov, funcțional în 2 ani, iar tronsonul de autostradă Predeal-Cristian – într-un an

Ion Surdu

Bistriţa Năsăud, Maramureş și Sibiu – centre de colectare lână şi piei de animale

Stefana Muresan

Cluj-Napoca: Polonezii de la Solaris vor livra 50 de troleibuze noi

Stefana Muresan

Consiliul Concurenței, aviz favorabil pentru preluarea Depaco de către Teraplast

Stefana Muresan

Peste 12.000 de hectare de teren vor fi reîmpădurite în 2019; buget de 193 mil. lei

Stefana Muresan

Cel mai mare parc etnografic din România se extinde la 42 hectare. Investiție de 10 milioane euro

Stefana Muresan

Chinezii vor fabrica la Baicoi autobuze electrice pentru Europa, investiție de 100 mil. euro

Stefana Muresan

Peste 150 de milioane de euro, bugetul de investiții al Oradiei în 2020

Traian Dan

Județul Sibiu își prezintă atuurile turistice în Israel

redactia

Analiza DTZ Echinox, retail S1

Transilvania Business

Peste 150 de milioane de lei sprijin pentru apicultori în perioada 2020 – 2022

Traian Dan

Leave a Comment