Brașov Fonduri Europene Infrastructura Ultimele stiri

Finantare nerambursabila pentru modernizarea drumului care poate decongestiona traficul de pe DN1

A fost semnat cel de-al doilea proiect din Regiunea Centru destinat reabilitarii drumurilor judetene, din perioada de programare 2014-2020. Este vorba de drumul care porneste din DN1 in comuna Sinca si continua pana dincolo de orasul Victoria, la limita cu judetul Sibiu.
Cunoscut sub denumirea de ”Drumul de sub munte” este vorba, de fapt, de patru drumuri judetene, care fac legatura intre 13 localitati, artera care poate deveni o alternativa pentru aglomeratul drum national. Valoarea totala a proiectului depus spre finantare in cadrul POR 2014-2020 este de 146.864.245,94 lei, din care 141.522.749,92 lei este suma eligibila spre finantare din fonduri europene si bugetul de stat, diferenta fiind contributia beneficiarului. Contractul de finantare pentru proiectul brasovean de reabilitare a peste 49 kilometri de drumuri judetene, a fost semnat de catre presedintele CJ Brașov, Adrian Ioan Vestea si Dan Popa, director Directia OI POR din cadrul ADR Centru.
In vederea imbunatatirii mobilitatii rutiere interregionale, UAT (Unitatea Administrativ Teritoriala) judetul Brasov, prin Consiliul Judetean, in parteneriat cu UAT reprezentand comunele Lisa, Ucea, Dragus, Sambata de Sus, Sinca, Recea, Harseni, Vistea si Orasul Victoria, au propus, pe Lista proiectelor prioritare din Regiunea Centru, cu finantare prin POR 2014-2020, Axa prioritara 6 – care vizeaza imbunataţirea infrastructurii rutiere de importanţa regionala, respectiv Prioritatea de investiţii 6.1 – ”Stimularea mobilitaţii regionale prin conectarea nodurilor secundare si terţiare la infrastructura TEN-T”, modernizarea acestor sectoare de drum. Documentaţia tehnico-economica, devizul general si indicatorii tehnico-economici pentru proiectul „Modernizare drum interjudetean DJ 104A, DJ 105C si DJ 105P – format din DJ 104A, km 0+000 – 45+000, DJ 105C km 6+300 – 3+800, DJ 105P 0+000 – 3+800” indica faptul ca suma obtinuta din fonduri europene este de aproape 123 milioane de lei, respectiv peste 26,5 milioane euro, asa cum a anuntat MDRAPFE saptamana trecuta. Durata derularii intregii investitii este estimata la ceva mai mult de sase ani, pana in 30.09.2021, tinand cont ca primele activitati in acest proiect au inceput in vara anului 2015.
Cererea de finantare pentru proiectul „Modernizare drum interjudeţean DJ 104A, DJ 105C, DJ 105P – format din DJ104 A, km 0+000-45+000, DJ105 C, km 6+300-3+800, DJ 105P, km 0+000-3+800”, scrisa si depusa la ADR Centru de catre echipa de specialisti ai Consiliului Judetean Brasov, a fost admisa, dupa verificarea conformitatii administrative si a eligibilitatii, fiind evaluata inclusiv din punct de vedere tehnic si financiar, dar si procedural in timpul etapei de precontractare. Astfel, in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020, judetul Brasov urmeaza sa acceseze fonduri europene cu care va fi modernizat un drum interjudetean ce faciliteaza legatura intre Brasov si Sibiu. Avand o lungime totala de 49,04 km, aceasta artera, formata din trei portiuni de drumuri judetene (DJ 104A, DJ 105C, DJ 105P), strabate localitatile Sinca-Veche, Sercaita, Bucium, Margineni, Sebes, Recea, Gura Vaii, Lisa, Sambata de Sus, Dragus, Vistea de Sus, Victoria, Ucea de Sus si va reprezenta o poarta de acces mai simpla catre Statiunea Climaterica Sambata si catre intreaga portiune a muntilor Fagaras de pe suprafata judetului Brasov. Proiectul are ca obiectiv principal cresterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale si urbane si presupune si constructia de trotuare si amplasarea de statii de transport public in localitatile traversate de drumul modernizat.
”Odata cu dezvoltarea infrastructurii, consideram ca in zona vor fi atraşi investitori, dar şi mult mai mulţi turişti, avand in vederea frumuseţile locului. Am pregatit şi o cerere finanţare pentru modernizarea drumului judeţean care face legatura intre Braşov şi Covasna. Valoarea acestui proiect este de aproximativ 34 de milioane de euro. Conducerea Consiliului Judetean Brasov este hotarata sa finalizeze proiectele de investitii in infrastructura, asa cum sunt drumurile pe care le-am mentionat si Aeroportul Brasov-Ghimbav. Dovedim astfel ca munca foarte serioasa duce la primirea finantarilor europene”, a spus Adrian-Ioan Vestea, presedintele Consiliului Judetean Brasov, dupa momentul semnarii noului contract de finantare.
„Dam astazi startul unui proiect foarte important, ce va deschide noi perspective si va crea noi oportunitati pentru numerosi locuitori din comunitatile aflate in aceasta zona mai putin tranzitata a judetului Brasov. Fie ca e vorba de dezvoltarea turismului si a activitatilor economice, in general, sau doar de economiile facute cu transportul, sunt sigur ca efectele benefice ale acestei investitii se vor face resimtite rapid pentru locuitorii de aici si nu doar pentru ei. Parteneriatul Consiliului Judetean cu administratiile locale a demonstrat inca o data ca impreuna se pot face lucruri importante si se atrag fonduri europene pentru investitii majore in infrastructura judetului Brasov, in perioada de programare 2014-2020” a spus, despre acest proiect, Simion Cretu, director general ADR Centru.

Related posts

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA activează al treilea laborator pentru prelucrarea testelor pentru COVID-19

Nicolae Pop

Secțiunea de autostradă Sebeș-Turda are finanțare: 272 mil. de euro din fondul european de dezvoltare regională

Stefana Muresan

Ocolitoarea Zalăului, funcțională din 2022

Nora Dumitrescu

Compania clujeană Hosterion se extinde în Olanda, SUA şi Marea Britanie

Stefana Muresan

Ministrul Transporturilor: Anul acesta vor fi date în folosinţă trei segmente de autostradă

redactia

Top zece companii care au contribuit la bugetul local al municipiului Alba Iulia în 2018

redactia

Patrimoniul cultural evreiesc din Timişoara, promovat internaţional

redactia

CTP: New milestones for 2023

Ionut Oprea

Ritm susţinut de lucru pe lotul Iernut-Chețani (17,9 km), parte din Autostrada A3 între Câmpia Turzii și Târgu Mureș

Stefana Muresan

NRCC University – How to build a bullet-proof marketing strategy

Ionut Oprea

Cele mai căutate job-uri la Cluj: serviciile pentru clienți

Nora Dumitrescu

UNTOLD 2018: Ziua a 3-a, alături de The Prodigy, Steve Aoki și 92.000 de participanți

Stefana Muresan

Competențe digitale pentru persoanele peste 51 de ani printr-un proiect UE

Traian Dan

Romsilva a demarat a doua campanie de împăduriri din acest an

redactia

Proiecte cu finanțare UE în valoare de 370 milioane de euro la Oradea

Traian Dan

Transilvania se umple de supermarketuri

Nora Dumitrescu

Importatorul de piese auto Autonet din Satu Mare, depozit de 30.000 mp în Cluj

Stefana Muresan

Fonduri europene pentru moți

Stefana Muresan

Record al ultimilor 5 ani: Volumul tranzacțiilor imobiliare din România a depășit borna de 1 mld. euro în 2019

Papuc Irina

”Starul” Daimler dă, din nou, lovitura din Vest: Cutii de viteză în opt trepte pentru Mercedes-Benz, produse în Sebeș

redactia

20% din suprafețele agricole din România vor fi cultivate în sistem ecologic în 2027

Traian Dan

Măsură unică în sistemul bancar din România: BCR a anunțat că va permite accesul clienților în unitățile sale doar cu programare

Ion Surdu

Emilia Tepes, the new Business Development Manager in Transylvania for CTP

Ionut Oprea

UAMT Golf Cup 3’rd Edition

Ligia Voro

Leave a Comment