Cluj Fonduri Europene Sanatate Ultimele stiri

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, proiect european de peste 2 milioane euro

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, unitate medicală aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, a câştigat un proiect european de 9,7 mil. lei (2,1 mil. euro) ce presupune optimizarea prevenţiei şi tratamentului hepatitelor cronice B şi C, prin creşterea competenţelor personalului medical. Investiţia se derulează prin Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 4 – Incluziunea socială şi combaterea sărăciei, finanţarea europeană nerambursabilă fiind de 98% din valoarea totală a proiectului.
„Dincolo de reusita in sine a obtinerii acestei importante finantari europene, aprobarea proiectului are si o alta semnificatie, aceea de recunoastere a expertizei pe care Spitalul nostru de Boli Infectioase o detine in domeniu si pe care urmeaza sa o transmita si celorlalte spitale de profil din tara. Prin implementarea acestui proiect vor castiga, alaturi de personalul medical ce se va perfectiona, pacientii ce sufera de hepatita, precum si programele de prevenire a acestei boli”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.
La finalul evaluarii, proiectul initiat de Spitalul clujean de Boli Infectioase s-a situat pe un onorant loc 11, doar 34 de unitati sanitare din intreaga tara fiind admise la finantare in cadrul Apelului de proiecte “Imbunatatirea nivelului de competente ale profesionistilor din sectorul medical”. Astfel, in urma evaluarilor tehnice si financiare, proiectul a obtinut nu mai putin de 95 de puncte.
Importanta derularii acestui proiect este cu atat mai mare cu cat Spitalul Clinic de Boli Infectioase din Cluj este coordonatorul national, la nivelul intregii tarii, al acestuia, activitatile programate urmand a fi implementate, prin intermediul unitatii sanitare clujene in toate cele patru Regiuni de Dezvoltare vizate, respectiv in institutiile partenere: Spitalul de Boli Infectioase Brasov, Spitalul de Boli Infectioase si Tropicale Bucuresti, respectiv Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii Ovidius din Constanta.
In mod concret, proiectul urmareste realizarea a 18 programe de perfectionare diferite, armonizate si uniformizate pentru medicii specialistii, medicii de familie si asistentii medicali din Romania implicati in preventia, diagnosticul si tratamentul hepatitelor cronice de tip B si C.
Dintre tematicile propuse a fi parcurse in cadrul acestor programe de formare pot fi amintite actualitatea si noile cercetari din domeniu, preventia transmiterii hepatitelor virale prin proceduri chirurgicale, psihoterapie pentru cresterea calitatii vietii persoanelor cu hepatita cronica, elaborarea de noi strategii de crestere a gradului de vaccinare si imunizare impotriva hepatitei, precum si alte subiecte de interes conexe.
Astfel, un numar de circa 1200 de medici specialisti, medici de familie si asistenti medicali angajati in clinicile universitare si non-universitare din Romania, din care 480 de persoane doar din Regiunea de Nord-Vest a tarii, vor obtine noi competente, precum si o certificare in acest domeniu, fapt care va contribui la o uniformizare la nivel national a cunostintelor deprinse pe parcursul celor trei ani de desfasurare a proiectului.

Related posts

2,2 milioane de euro pentru modernizarea spitalului orășenesc din Abrud

Ligia Voro

Investiție de 24 milioane de euro la Vălenii de Munte, în noua fabrică a companiei Maspex, care produce Tymbark și Salatini

Papuc Irina

POZITIV TB: O companie pregătește IT-ști, le caută job-uri, plata cursurilor, după angajare

Traian Dan

Valoarea AFI Cotroceni a depășit jumătate de miliard de euro

Ionut Oprea

ROMBAT va produce o primă șarjă de baterii Lithium-Ion până la finalul anului

Stefana Muresan

Parcul logistic Arieș, cumpărat de proprietarii afacerii Ford Trucks din România

Nora Dumitrescu

Măsuri active pentru firmele care își mențin angajații și care fac angajări

Traian Dan

Căutăm investitor de 300 milioane de euro în centrul Clujului!

Nora Dumitrescu

Cluj-Napoca: West City Tower, cel mai înalt bloc de locuințe din România, aproape de finalizare

Stefana Muresan

Proiect academic de salvare a produselor tradiționale. Brânză folosită de peste 500 de ani

Stefana Muresan

UMF Iași câştigă anual 12,5 milioane de euro din taxele studenților străini

redactia

X Curier. Brand în construcție

Ligia Voro

Burleanu, numit de UEFA în grupul de lucru dedicat strategiei comerciale

Ligia Voro

Zalăul va avea un parking public de 1,6 milioane de euro

Nora Dumitrescu

ADR Nord-Vest: Finanțare pentru 200 contracte în valoare de 2 miliarde de lei

Stefana Muresan

Sute de antreprenori lansați în Ardeal printr-un proiect european

Nora Dumitrescu

Strălucire vieneză, artiști de top și invitație la dans la Balul Operei 2019

Stefana Muresan

MHP – A Porsche Company își extinde prezența internațională cu ocazia inaugurării celui de-al doilea birou din România, la Timișoara

Ligia Voro

Ansamblul cultural Vulturul Negru din Oradea, reabilitat cu 23 mil. lei

Stefana Muresan

Red Bull Romania isi stabileste biroul in Unirii View

Stefana Muresan

Operatorul regional Apaserv Satu Mare pregătește atragerea a 200 mil. euro, fonduri europene

Stefana Muresan

Proiect în județul Alba: Școală profesională și incubator de afaceri

Stefana Muresan

Cei mai buni oameni de afaceri din Timis, premiati la Topul Firmelor

redactia

11 milioane de lei, bugetul pe 2020 al Aeroportului Transilvania Târgu Mureș

Ligia Voro

Leave a Comment