Cluj Fonduri Europene Sanatate Ultimele stiri

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, proiect european de peste 2 milioane euro

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, unitate medicală aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, a câştigat un proiect european de 9,7 mil. lei (2,1 mil. euro) ce presupune optimizarea prevenţiei şi tratamentului hepatitelor cronice B şi C, prin creşterea competenţelor personalului medical. Investiţia se derulează prin Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 4 – Incluziunea socială şi combaterea sărăciei, finanţarea europeană nerambursabilă fiind de 98% din valoarea totală a proiectului.
„Dincolo de reusita in sine a obtinerii acestei importante finantari europene, aprobarea proiectului are si o alta semnificatie, aceea de recunoastere a expertizei pe care Spitalul nostru de Boli Infectioase o detine in domeniu si pe care urmeaza sa o transmita si celorlalte spitale de profil din tara. Prin implementarea acestui proiect vor castiga, alaturi de personalul medical ce se va perfectiona, pacientii ce sufera de hepatita, precum si programele de prevenire a acestei boli”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.
La finalul evaluarii, proiectul initiat de Spitalul clujean de Boli Infectioase s-a situat pe un onorant loc 11, doar 34 de unitati sanitare din intreaga tara fiind admise la finantare in cadrul Apelului de proiecte “Imbunatatirea nivelului de competente ale profesionistilor din sectorul medical”. Astfel, in urma evaluarilor tehnice si financiare, proiectul a obtinut nu mai putin de 95 de puncte.
Importanta derularii acestui proiect este cu atat mai mare cu cat Spitalul Clinic de Boli Infectioase din Cluj este coordonatorul national, la nivelul intregii tarii, al acestuia, activitatile programate urmand a fi implementate, prin intermediul unitatii sanitare clujene in toate cele patru Regiuni de Dezvoltare vizate, respectiv in institutiile partenere: Spitalul de Boli Infectioase Brasov, Spitalul de Boli Infectioase si Tropicale Bucuresti, respectiv Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii Ovidius din Constanta.
In mod concret, proiectul urmareste realizarea a 18 programe de perfectionare diferite, armonizate si uniformizate pentru medicii specialistii, medicii de familie si asistentii medicali din Romania implicati in preventia, diagnosticul si tratamentul hepatitelor cronice de tip B si C.
Dintre tematicile propuse a fi parcurse in cadrul acestor programe de formare pot fi amintite actualitatea si noile cercetari din domeniu, preventia transmiterii hepatitelor virale prin proceduri chirurgicale, psihoterapie pentru cresterea calitatii vietii persoanelor cu hepatita cronica, elaborarea de noi strategii de crestere a gradului de vaccinare si imunizare impotriva hepatitei, precum si alte subiecte de interes conexe.
Astfel, un numar de circa 1200 de medici specialisti, medici de familie si asistenti medicali angajati in clinicile universitare si non-universitare din Romania, din care 480 de persoane doar din Regiunea de Nord-Vest a tarii, vor obtine noi competente, precum si o certificare in acest domeniu, fapt care va contribui la o uniformizare la nivel national a cunostintelor deprinse pe parcursul celor trei ani de desfasurare a proiectului.

Related posts

Manageri de top participă la conferința „Putere prin oameni”. 4 octombrie, Cluj-Napoca

redactia

Companii din China, interesate de noile proiecte în valoare de peste 500 mil. euro din Cluj

redactia

Resi4Rent makes its debut in Warsaw

Ionut Oprea

680 de milioane de euro fonduri UE, pentru fermieri, prin PNDR 2020

Stefana Muresan

Circulaţia pe lotul 3 din autostrada Lugoj – Deva ar putea fi deschisă, dar cu anumite restricţii

Robert Bloancă

Evenimente satelit în premieră și speakeri de la companii de top precum eBay, IBM și Techcrunch vin la Techsylvania 2018

Stefana Muresan

UVT, din nou în top. Universitatea timișoreană ocupă locul 72 într-o clasificare internațională

redactia

Peste 930.000 de numere portate în anul 2018

redactia

Nuclearelectrica a semnat un contract de market maker cu BRK Financial Group

Ligia Voro

Mureș: Senzaționala transformare a unei case vechi de 500 de ani în pensiune

redactia

Solaris va livra autobuze electrice la Sighet

Nora Dumitrescu

Peste 6,5 milioane de euro pentru modernizarea Pieței Cetate din Oradea

Traian Dan

Asocierea RailWorks va moderniza 22,3 km. de cale ferată între Ilteu și Gurasada, contract în valoare de 1,5 miliarde de lei

Stefana Muresan

BCR a lansat plățile cu dispozitivele Garmin și Fitbit: cardul bancar, în portofelul virtual al utilizatorilor de ceasuri smart

Papuc Irina

Finanțare europeană de 212 mil. lei pentru realizarea Centurii de Est a municipiului Arad

Stefana Muresan

Mureș: Cea mai mare fabrică de amestecuri de furaje din România, în Sânpaul. Investiție de 15 milioa­ne de euro

Stefana Muresan

Explan și Best Consulting verifică fezabilitatea Autostrăzii Nordului

Nora Dumitrescu

Producătorii de concerte din Transilvania vor să reia marile festivaluri

Nora Dumitrescu

S IMMO AG: Sun Plaza in Bucharest extended

Ionut Oprea

Germania rămâne cel mai important partener comercial al României

Ligia Voro

Peste 20 de milioane de lei pentru trei proiecte finanțate prin PNDL în Valea Chioarului

Stefana Muresan

SUA și România au semnat un acord de cooperare pentru proiectele de energie nucleară Cernavodă și sectorul energiei nucleare civile din România

Ion Surdu

Proiectele de infrastructură devin mai puțin costisitoare: Novitas 3D City – Orașul tău digital

Stefana Muresan

Marquardt donează peste 22.000 de euro pentru Spitalul Județean Sibiu

Ion Surdu

Leave a Comment