Cluj Fonduri Europene Sanatate Ultimele stiri

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, proiect european de peste 2 milioane euro

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, unitate medicală aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, a câştigat un proiect european de 9,7 mil. lei (2,1 mil. euro) ce presupune optimizarea prevenţiei şi tratamentului hepatitelor cronice B şi C, prin creşterea competenţelor personalului medical. Investiţia se derulează prin Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 4 – Incluziunea socială şi combaterea sărăciei, finanţarea europeană nerambursabilă fiind de 98% din valoarea totală a proiectului.
„Dincolo de reusita in sine a obtinerii acestei importante finantari europene, aprobarea proiectului are si o alta semnificatie, aceea de recunoastere a expertizei pe care Spitalul nostru de Boli Infectioase o detine in domeniu si pe care urmeaza sa o transmita si celorlalte spitale de profil din tara. Prin implementarea acestui proiect vor castiga, alaturi de personalul medical ce se va perfectiona, pacientii ce sufera de hepatita, precum si programele de prevenire a acestei boli”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.
La finalul evaluarii, proiectul initiat de Spitalul clujean de Boli Infectioase s-a situat pe un onorant loc 11, doar 34 de unitati sanitare din intreaga tara fiind admise la finantare in cadrul Apelului de proiecte “Imbunatatirea nivelului de competente ale profesionistilor din sectorul medical”. Astfel, in urma evaluarilor tehnice si financiare, proiectul a obtinut nu mai putin de 95 de puncte.
Importanta derularii acestui proiect este cu atat mai mare cu cat Spitalul Clinic de Boli Infectioase din Cluj este coordonatorul national, la nivelul intregii tarii, al acestuia, activitatile programate urmand a fi implementate, prin intermediul unitatii sanitare clujene in toate cele patru Regiuni de Dezvoltare vizate, respectiv in institutiile partenere: Spitalul de Boli Infectioase Brasov, Spitalul de Boli Infectioase si Tropicale Bucuresti, respectiv Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii Ovidius din Constanta.
In mod concret, proiectul urmareste realizarea a 18 programe de perfectionare diferite, armonizate si uniformizate pentru medicii specialistii, medicii de familie si asistentii medicali din Romania implicati in preventia, diagnosticul si tratamentul hepatitelor cronice de tip B si C.
Dintre tematicile propuse a fi parcurse in cadrul acestor programe de formare pot fi amintite actualitatea si noile cercetari din domeniu, preventia transmiterii hepatitelor virale prin proceduri chirurgicale, psihoterapie pentru cresterea calitatii vietii persoanelor cu hepatita cronica, elaborarea de noi strategii de crestere a gradului de vaccinare si imunizare impotriva hepatitei, precum si alte subiecte de interes conexe.
Astfel, un numar de circa 1200 de medici specialisti, medici de familie si asistenti medicali angajati in clinicile universitare si non-universitare din Romania, din care 480 de persoane doar din Regiunea de Nord-Vest a tarii, vor obtine noi competente, precum si o certificare in acest domeniu, fapt care va contribui la o uniformizare la nivel national a cunostintelor deprinse pe parcursul celor trei ani de desfasurare a proiectului.

Related posts

Finanțări prin „Casa Verde Fotovoltaice” pentru 1.528 de locuitori din Nord Vest

Traian Dan

CTP invests 50 million EUR in the development of new logistics capacities around Timișoara

Ionut Oprea

Werner-Wilhelm Wolff, timișoreanul care conduce Tarom, primii pași pentru a aduce compania pe profit

Stefana Muresan

Infrastructură navală nouă, drumuri și căi ferate de 90 mil. euro în portul Galați. Finanțare din fonduri europene

redactia

Cluj Napoca: Un nou pod va trece peste Someș

redactia

Prima ediție a L.I.F.T. Social Media Training 2019. Social media, tool-ul fascinant care pune lucrurile în mișcare (II)

Ligia Voro

În top după cuantumul primei amenzi pentru încălcarea GDPR

Ligia Voro

Cunoscuta companie italiană RINA lansează certificarea de încredere în biosecuritate, o schemă de certificare inovatoare pentru prevenirea și controlul răspândirii infecțiilor.

Nicolae Pop

Primul centru privat de transplant renal din România

Stefana Muresan

Ce se întâmplă cu fondurile europene. Propunerile clusterelor

Nora Dumitrescu

Groupe Renault România: Cristian Țucă va conduce Direcția Achiziții

Nicolae Pop

Transferuri de bani de pe mobil, la CEC Bank: a fost lansat serviciul Card2Card

Papuc Irina

Anders Povlsen, cel mai bogat danez, cu o avere de 7,4 miliarde de euro, cumpără păduri în România pentru a crea o arie protejată. Deține mai multe branduri internaționale de fashion

redactia

Se lansează a treia ediție a ROFMEX

Ligia Voro

Start-Up Nation – sesiune suplimentară; circa 9.000 de planuri de afaceri, depuse

Stefana Muresan

REPORTAJ Turism în Delta Dunării: Potențial. Lipsă de viziune. Riscuri

Papuc Irina

CTP câștigă premiile Industrial project of the year și Warehouse Developer of the Year, la gala Europa Property SEE Real Estate Awards 2018

Stefana Muresan

Ministrul Agriculturii nu abandonează procentul de minimum 51% produse româneşti în supermarketuri

Stefana Muresan

FlixBus își întărește prezența în România: cu ALIS Group, rețeaua verde se extinde rapid

Stefana Muresan

Fabrica Sortilemn își suspendă activitatea temporar

Nora Dumitrescu

Este gata cel mai mare centru pentru deșeuri din România

Nora Dumitrescu

Bazele Wizz din Timișoara și Sibiu, din nou operaționale

Nora Dumitrescu

Licitație pentru pasarela pietonală peste Someș în valoare de peste 12 milioane de lei

redactia

Au început lucrările la parcarea subterană de tip park and ride din Oradea

Traian Dan

Leave a Comment