Energie Industrie Sibiu Ultimele stiri

Cu noi lucrări contractate și o cifră de afaceri în creștere, Dafora Mediaș își continuă Planul de Reorganizare

Dafora Mediaș își poate continua Planul de Reorganziare, în urma unei sentințe a Tribunalului Sibiu.
Societatea a contractat noi lucrări, concentrându-și resursele umane, tehnice și financiare în vederea executării la standarde ridicate de calitate, societatea adoptând principiul continuităţii activității. În anul 2017 societatea a înregistrat o creştere semnificativă a cifrei de afaceri din foraj, ca urmare a continuării lucrărilor şi semnării de contracte noi atât cu clienții tradiționali, cât și cu clienți noi. Unul dintre aceste contracte este multianual, ceea ce creează premisele necesare continuării activităţii pe termen lung, spreciază oficialii companiei citați de sibiu100.ro.
Suspendată de la tranzacționare odată cu deschiderea procedurii de insolvență, în 19.06.2015, compania a reluat tranzacționarea în data de 25 septembrie 2017, ca urmare a confirmării planului de reorganizare. În primele zile de la tranzactionare, valoarea companiei arăta o creștere spectaculoasă și susținută pe Bursa de Valori București.
Interesul investitorilor pentru compania DAFORA vine după demersul reușit de restructurare a companiei în cadrul procedurii de insolvență, sporind semnificativ valoarea acesteia.
“Astăzi vedem o confirmare pe Bursă a valorii pe care am reușit să o adăugăm companiei Dafora. Ne bucură interesul investitorilor manifestat pentru acest business, care își declară intenția să cumpere acțiuni ale companiei fiindcă văd un potențial de creștere continuu. Și asta probabil datorită măsurilor pe care le-am propus în planul de reorganizare al companiei, soluții personalizate exact pe nevoile acestui business și croite pe obiectivul de creștere a acestuia”, a spus Irina Mișca, administratorul judiciar al companiei, potrivit sursei citate.
Creditorilor companiei Dafora li s-a propus o soluție de salvare a valorii acumulate în companie, dată în principal de capitalul uman, experiența acumulată, managementul calității și certificările recunoscute la nivel internațional. În acest scop, administratorul judiciar a elaborat, împreună cu echipa de management a companiei, un plan de stabilizare, restructurare operațională și relansare a activității companiei.
“Credem cu tărie în capacitatea societăţii de revigorare a activităţii, bazându-ne pe experienţa îndelungată, know how-ul si implicarea personalului. Cu toate că piaţa de profil nu a fost tocmai favorabilă societăţilor care activează in domeniul forajului, Dafora a dovedit determinare în atingerea obiectivelor propuse, cu implicarea proactivă a tuturor angajaţilor. Având în vedere că Sentința nr. 250/C/30.03.2017 de confirmare a Planului de Reorganizare al Dafora SA a rămas definitivă, societatea continuă implementarea Planului de Reorganizare”, a mai spus Irina Mișca.

Related posts

Romgaz continuă exploatarea unui număr de 11 perimetre petroliere

Stefana Muresan

Compania germană Mennekes, cu venituri de peste 100 mil. euro, își deschide firmă la Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Bucharest Technology Week 2018 a conectat 19.907 de oameni cu tehnologia

Stefana Muresan

Leave a Comment