Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cel mai mare legumicultor din Bistrița-Năsăud, fermă de 15.000 de curcani

Mircea Cotuțiu, cel mai mare legumicultor din Bistrița-Năsăud, cu peste un hectar de solare, vrea să-și completeze afacerea cu o linie de procesare a legumelor și cu o fermă de 15.000 de curcani, scrie bistritabusiness.ro.
Fără nicio idee despre piață, despre cerere, despre concurență, Cotuțiu a început cu 40 de arii de solar.
“Cinci ani au trecut de atunci și suntem foarte departe. Am investit peste 200.000 euro și avem un hectar de solare și materiale pentru a construi încă aproximativ jumătate de hectar. Câteva arii au fost afectate de furtuna din vară și le vom reabilita în toamna aceasta. Avem și 100 de stupi cu albine. Livrăm legume în peste 50 de magazine, din mai multe județe, dar și direct din poarta solarului. Cererea este foarte mare, nu reușim să o acoperim. Spre exemplu, a venit cineva din Cluj care a spus că ne cumpără toata marfa din anul viitor dacă suntem de acord să cultivăm ce ne spune el, în cantitățile dorite de el. Încă analizăm propunerea. Și să știți că prețurile noastre nu sunt mici, pentru că legumele au o calitate deosebită!”, explică Mircea Cotuțiu, potrivit sursei citate.
Din ferma sa pleacă anual zeci de tone de roșii, ardei, gogoșari, vinete și varză. Familia Cotuțiu are planuri mari pentru viitor. “Aveam intenția de a mări suprafața solarelor și de a face instalații de încălzire. Am hotărât însă să mai așteptăm cu investiția asta și să adăugăm afacerii două noi segmente: o linie de prelucrare și conservare a legumelor și o fermă de curcani. Ambele investiții vor depăși 100.000 euro, dar avem argumente suficiente ca să le facem. Întâi, cu conservele, valoarea adăugată va fi considerabil mai mare. Vom procesa atât legumele noastre, cât și legume achiziționate de la alți fermieri din zona Mocod. Oamenii nu mai au timp nici măcar să proceseze legume, să-și facă singuri o zacuscă sau un bulion, de exemplu. Toți sunt foarte grăbiți, dar toți ar mânca mai sănătos. Aici vrem să intervenim noi, pe piața asta. Marile magazine sunt pline de zarzavaturi și de conserve de legume, dar calitatea lor e foarte îndoielnică. Nu se compară cu ce facem noi. În al doilea, rând, aveam până acum multe pierderi din cauza legumelor care, în mod natural, cad înainte de a se coace. Ne-am gândit cum să folosim această materie și ne-a venit ideea că ar fi ideală ca hrană într-o fermă de curcani. Și așa cum suntem noi de fel, hotărâți, vom ținti sus: 10.000-15.000 de curcani. Noi nu prea facem puțin. Ori mult, ori deloc. Și la calitate impecabilă”, susține fermierul.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cu noi lucrări contractate și o cifră de afaceri în creștere, Dafora Mediaș își continuă Planul de Reorganizare

Articolul următor

Imoteca lansează, la Imobiliarium, 5 proiecte noi, în valoare de 39 milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share