Cluj Investitii Ultimele stiri

Investitorii japonezi vor să se extindă în Cluj-Napoca

Investitorii niponi sunt tot mai interesați să dezvolte afaceri în Cluj Napoca. O confirmă și vizita unei delegații nipone condusă de Excelența Sa Dl. Kisaburo Ishii, Ambasadorul Japoniei în România, realizată recent la Primăria Cluj-Napoca. Delegația, formată din 27 persoane, a inclus reprezentanți ai Ambasadei Japoniei la București, reprezentanți JETRO (Japan External Trade Organization) București, reprezentanți ai unor companii membre ale Asociației Japoneze de Business dar și alte companii nipone.
Potrivit informațiilor oferite de primarul Emil Boc pe pagina personala de socializare, întrevederea s-a axat pe posibilitățile de extindere a colaborărilor, cu precădere în domeniul de business, dar și în domeniile educațional-universitar și cultural, Centrul Cultural Japonez din Cluj fiind sprijinit de către mediul de business local.
Este pentru prima dată când organizația de specialitate în comerț exterior a Japoniei JETRO a hotărât să susțină o întâlnire de lucru în afara Bucureștiului, alegând municipiul Cluj-Napoca pentru o serie de evenimente ce au loc în aceste zile, a subliniat edilul Clujului. Obiectivul lor este de a extinde activitățile de business pentru a crea noi oportunități de colaborare cu companiile clujene.
În Cluj sunt prezente mai multe companii cu capital nipot, în diverse domenii de activitate. Cele mai relevante sunt Asahi și NTT Data.
JETRO sau Organizația Japoneză pentru Comerț Exterior (Japan External Trade Organization) este o organizație cu legături guvernamentale, având ca scop comerțul și investițiile reciproce între Japonia și restul lumii. Aceasta a fost înființată în anul 1958 pentru a promova exportul japonez în afara granițelor țării, însă apogeul conturat în secolul XXI s-a orientat spre promovarea investițiilor străine directe în Japonia și susținerea firmelor japoneze mici și medii pentru a-și maximiza potențialul de export la nivel global.
Sursa foto: facebook

Related posts

Plăți în avans pe anul 2019 pentru aproape 32.000 de fermieri bihoreni

Traian Dan

Investiții noi de peste 50 de milioane de euro în Oradea pentru 2020

Traian Dan

2017 – an de creștere pentru compania bistrițeană RAAL: cifră de afaceri de 279 milioane lei și peste 2000 de angajați

Stefana Muresan

Leave a Comment