Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Investitorii japonezi vor să se extindă în Cluj-Napoca

Investitorii niponi sunt tot mai interesați să dezvolte afaceri în Cluj Napoca. O confirmă și vizita unei delegații nipone condusă de Excelența Sa Dl. Kisaburo Ishii, Ambasadorul Japoniei în România, realizată recent la Primăria Cluj-Napoca. Delegația, formată din 27 persoane, a inclus reprezentanți ai Ambasadei Japoniei la București, reprezentanți JETRO (Japan External Trade Organization) București, reprezentanți ai unor companii membre ale Asociației Japoneze de Business dar și alte companii nipone.
Potrivit informațiilor oferite de primarul Emil Boc pe pagina personala de socializare, întrevederea s-a axat pe posibilitățile de extindere a colaborărilor, cu precădere în domeniul de business, dar și în domeniile educațional-universitar și cultural, Centrul Cultural Japonez din Cluj fiind sprijinit de către mediul de business local.
Este pentru prima dată când organizația de specialitate în comerț exterior a Japoniei JETRO a hotărât să susțină o întâlnire de lucru în afara Bucureștiului, alegând municipiul Cluj-Napoca pentru o serie de evenimente ce au loc în aceste zile, a subliniat edilul Clujului. Obiectivul lor este de a extinde activitățile de business pentru a crea noi oportunități de colaborare cu companiile clujene.
În Cluj sunt prezente mai multe companii cu capital nipot, în diverse domenii de activitate. Cele mai relevante sunt Asahi și NTT Data.
JETRO sau Organizația Japoneză pentru Comerț Exterior (Japan External Trade Organization) este o organizație cu legături guvernamentale, având ca scop comerțul și investițiile reciproce între Japonia și restul lumii. Aceasta a fost înființată în anul 1958 pentru a promova exportul japonez în afara granițelor țării, însă apogeul conturat în secolul XXI s-a orientat spre promovarea investițiilor străine directe în Japonia și susținerea firmelor japoneze mici și medii pentru a-și maximiza potențialul de export la nivel global.
Sursa foto: facebook

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Lucrări de renovare a Palatului Reduta ce găzduiește Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Articolul următor

Clujenii de la Narcoffee Roasters s-au extins în Praga

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share