Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Topul transportatorilor din Bistrița-Năsăud: BCVO Logistics, Aguaviva, Gazquez Transport și Filadelfia

Topul celor mai mari transportatori de mărfuri din Bistrița-Năsăud este condus de belgienii de la BCVO Logistics, cu afaceri de 20 milioane euro în 2016. Pe locul secund vin spaniolii de la Aguaviva, cu 13,3 milioane euro, iar locul trei este ocupat tot de spanioli, compania Gazquez Transport, cu 7,3 milioane euro, potrivit unui clasament realizat de bistritabusiness.ro.
Aproape 600 de angajați au primele trei companii locale ce transportă mărfuri și rulează anual peste 40 milioane euro. Belgienii de la BCVO Logistic au cunoscut o adevărată explozie, ținând cont că în numai doi ani au ajuns la afaceri 20 milioane euro și 231 angajați. Firma a fost înființată în 2005, la Bistrița, ca un suport pentru compania de logistică din Belgia Eastern European Services BVBA (EES). În ultimii doi ani, cu o flotă de 150 de camioane, a devenit însă o companie de referință în sectorul transporturilor și logisticii europene.
Aguaviva, cu sediul în Beclean, a fost înființată în 2011 de spaniolii de la Sertrans Catalunya SA, o firmă de familie cu 30 de ani vechime și centre de operațiuni în țări precum Maroc, Germania, Slovenia, Bulgaria și România. Afacerea din România, cu rulaj de aproape 14 milioane euro și 242 angajați, este administrată de o femeie, Maria Ileana Gonda.
Tot în 2011 a apărut la Bistrița un alt spaniol cu afaceri în logistică, Gazquez Garcia Jose, care a înființat compania Gazquez Transport. La 5 ani distanță, rulajul era de 7,3 milioane euro, cu 95 de angajați.
Locul patru este ocupat de compania Filadelfia, deținută de familiile Sighiartău, Ani și Coman. Cifra de afaceri a Filadelfia a fost în creștere în 2016 cu 2,5 milioane euro față de anul precedent, ajungând la 13,5 milioane euro. Filadelfia are 159 de angajați. O altă firmă a grupului, Tabita Tour, a realizat din transportul de persoane 13,9 milioane euro, cu 280 angajați.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Univers T a deschis Casa Călățele în Apuseni

Articolul următor

Elitele Clujului au socializat la ”Celebrate Cluj Party & Networking”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share