Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

UVT, în topul celor mai bune universități din țările în curs de dezvoltare din Europa și Asia Centrală

Universitatea de Vest din Timișoara este și în acest an prezentă în topul celor mai bune universități din țările în curs de dezvoltare din Europa și Asia Centrală, ocupând locul patru la nivel național, din cele 16 universități românești cuprinse în clasificare. În clasamentul general, realizat de compania Quacquarelli Symonds (QS), UVT ocupă poziția 71 dintr-un total de 251 de universități analizate, fiind plasată alături de instituții de învățământ superior recunoscute la nivel regional.
În realizarea clasamentului din acest an au fost luate în considerare aproximativ 70.000 de răspunsuri ale membrilor comunității academice internaționale, cu privire la cele mai bune instituții de învățământ superior în zona de cercetare și mai mult de 30.000 de răspunsuri ale angajatorilor din lume, cu privire la universitățile care produc cei mai buni profesioniști. Pentru obținerea acestor informații au fost folosite cele două studii anuale ale QS: Global Academic Survey și Global Employer Survey. De asemenea, au fost evaluate rezultatele obținute de instituții prin activitatea de cercetare științifică, în ultimii cinci ani (perioada 2011-2015), utilizând date din Scopus. Au fost evaluate doar instituțiile care au generat mai mult de 150 de lucrări științifice în ultimii cinci ani.
Indicatorii de performanță utilizați în această clasificare sunt: reputație academică – 30%, reputație angajatori – 20%, raport studenți/facultate – 15%, raport lucrări/facultate – 10%, impact web – 10%, cadre didactice cu doctorat – 5%, raport citări/lucrări – 5%, cadre didactice internaționale – 5%, studenți internaționali – 5%.
Alături de Universitatea de Vest din Timișoara sunt prezente în această clasificare regională dedicată țărilor în curs de dezvoltare din Europa și Asia Centrală și universitățile comprehensive din Consorțiul Universitaria: Universitatea din București, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Concluziile Imobiliarium: Interesele cumpărătorului de locuințe s-au schimbat

Articolul următor

Deco Days 2017: Expozitie atipica de perdele si draperii la Cluj Napoca

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share