București Real Estate Ultimele stiri

Concluziile Imobiliarium: Interesele cumpărătorului de locuințe s-au schimbat

Schimbările din societate influențează și interesul oamenilor care doresc să devină proprietari. Potrivit partenerilor Imobiliarium, prezenți la singurul târg tehnologizat de locuințe, desfășurat în week-end în complexul Băneasa Shopping City din București, cumpărătorii de case și apartamente sunt din ce în ce mai bine informați, mai deschiși către tehnologie, mai exigenți în raportul preț-calitate și mai prietenoși cu natura.
„Viitorul proprietar este tânăr, căsătorit și cu venituri peste medie. Prețul, zona și numărul de camere sunt principalele criterii de care ține cont atunci când își caută viitoarea locuință și este, cu siguranță, mai atent ca oricând la detaliile legate de finanțare, de construcție sau de amenajare. ”, a precizat Flavius Pop, Sales Manager Premium Accounts Storia.ro, site-ul care a realizat un studiu substanțial aplicat pe profilul cumpărătorului.
Deși încă în număr mic, în acest an se poate vorbi de o explozie de case inteligente, verzi, pasive, astfel că unul din interesele majore ale cumpărătorului, mai precis costul întreținerii, își găsește soluția în acest tip de locuințe. „O casă pasivă este ca un vehicul care consumă un litru de benzină la suta de kilometri. Ea se ridică în câteva zile și funcționează singură. Ținând cont de specificul construcției, o astfel de locuință poate ajunge să amortizeze investiția în 15-20 de ani”, a declarat ing. Marius Șoflete, invitat la panelul pe tema Caselor Pasive, desfășurat vineri, în prima zi a târgului. „Am vrut să nu devenim sclavii casei. Aveam exemplul părinților, care plătesc o mie de lei întreținere, așa că am căutat să facem alt tip de casă”, a povestit și Mihaela Borceanu, propietar al unei case pasive pe care a numit-o „Casa cu Soare”.
De asemenea, la deschiderea Imobiliarium, Monica Ardeleanu, director executiv Romania Green Building Council, a menționat că interesele majore ale cumpărătorilor țin atât de siguranța locuințelor la incendiu sau cutremure, cât și de costurile de consum pe termen lung. „Sunt deja peste 6.000 de case și apartamente care respectă criteriile de sustenabilitate privind consumul mic sau deloc al energiei”.
Marile agenții au definit cumpărătorii ca fiind „mai exigenți, mai bine bine informați și mult mai conectați la nou, la tehnologie, la trenduri. Sunt dornici să cunoască și să se informeze continuu. În vânzarea unei locuințe ajunge să conteze mai mult consultanța decât prețul”, a remarcat Rafaela Nebreda, managing partner Imoteca.ro. „A crescut apetitul pentru investiții în locuințele upper medium și premium. Sunt tot mai mulți interesați de condiții înalte de viață, vor să aibă casă lângă parcuri, în zone mai puțin poluate, în cartiere noi. S-au creat hub-uri pe traseul Pipera-Aviației, dar și în apropiere”, a completat Dan Tudor, CEO The Concept.
În lista priorităților cumpărătorilor se găsesc și școlile, facilități sociale și companii de prestigiu, a povestit Maria Seder Neda, jurnalist și scriitor, care a avut un workshop pe tema Topul celor mai bune zone cu locuințe noi în 2017.
„Chiar dacă se află încă la început de drum, Imobiliarium a reușit să se fie un indicator important în industrie, un punct de referință și mai ales de încredere pe piață, astfel că cel care vine să cumpere, știe că primește și consultanță gratuită de la specialiști prin sesiunile de workshopuri, iar cei care vând au parte de un public filtrat pe lângă plusul de notorietate al brandului”, a declarat Mihai Cima, managing partner Universum Events, organizator Imobiliarium.
Târgul Imobilarium a reunit 84 de ansambluri rezidențiale care au oferit peste 10.000 de locuințe. Peste 6.000 de vizitatori au participat la ediția a doua Imobiliarium, a cărei temă a fost: Profilul cumpărătorului de real estate în 2017.
Imobiliarium este un eveniment marca Universum Events
Partener principal Storia.ro
Pentru informații suplimentare, urmăriți platformele oficiale de comunicare
www.imobiliarium.ro
Facebook.com/imobiliarium
Despre Universum Events
Cu o experiență de peste 10 ani în organizarea de evenimente corporate premium, Universum Events și-a construit reputația de adevărat arhitect în industrie.
Compania are propriile mărci, precum Bucharest Technology Week, Internet & Mobile World și MyConnector și o divizie de evenimente personalizate: MICE (Meetings, Incentives, Conferences & Exhibitions), axată pe evenimente de amploare pentru clienți, precum Microsoft Summit și Cisco Connect, dar și petreceri și zile ale companiei.
Compania deține cea mai mare licență de team building din lume, oferind partenerilor săi concepte unice, devenite celebre în Europa și peste Ocean.
Începând din 2017, Universum Events a adăugat portofoliului de concepte de succes, Hercules Trophy, cunoscut ca fiind cea mai cool competiție semi-atletică de pe planetă dedicată companiilor.
Un nou concept propriu marca Universum Events este Imobiliarium, expoziția tehnologizată de locuințe, în care vizitatorii pot vizualiza cu ajutorul Realității Virtuale o parte din casele și apartamentele din oferte.
Pentru detalii, vă invităm să urmăriți site-urile proiectelor:
www.imobiliarium.ro
www.techweek.ro
www.imworld.ro
www.herculestrophy.ro
www.catalystglobal.com
www.universum.ro
Despre Storia.ro
Storia.ro este o platformă de anunţuri dedicată exclusiv sectorului imobiliar, lansată de OLX în 2016. Cu peste 100.000 de anunţuri și peste 1000 de agentii imobiliare partenere, Storia.ro oferă filtre de căutare avansată, o hartă completă a zonei alese cu puncte de interes multiple, precum şi un comparator de preţuri specifice fiecărei regiuni în parte.
Potrivit unei cercetări efectuate de Reveal Marketing Research, OLX si Storia.ro livrează 50% din totalul contactărilor de pe piața imobiliară: OLX este lider la nivel cantitativ, furnizând cele mai multe contactări din partea clienților, în timp ce Storia.ro generează contactările cu cel mai ridicat grad de intenție de cumpărare din partea utilizatorilor.
Storia.ro se poate accesa atât în versiunea web, cât şi prin aplicaţiile mobile IOS şi Android

Related posts

Depozitul urban neconform de deșeuri de la Dej, închis și ecologizat

Ligia Voro

Laurențiu Lazăr, noul Managing Partner al Colliers International Romania

Ionut Oprea

Noi măsuri în România: se suspendă activitatea centrelor comerciale; circulația cetățenilor în afara locuinței, restricționată

Ion Surdu

Bani europeni pentru transformarea stațiunii Geoagiu Băi

redactia

Românii aleg plajele exotice în locul pârtiilor de ski pentru vacanța de iarnă

Traian Dan

David Ciceo, în urma investiției de 3 mil. euro în Aeroportul Cluj: ”Suntem pregătiți pentru intrarea în Schengen”

redactia

Producătorul german de ambalaje Illig Maschinenbau cumpără teren într-un parc industrial din Sibiu cu 1,5 mil. euro

Stefana Muresan

Indicatorii record ai Bosch in Romania

Ionut Oprea

Street Food Festival revine la Oradea în perioada 9 – 11 octombrie 2020

Traian Dan

Guvernatorii Rotary Districtul 2241, amintiri și învățăminte

Ligia Voro

Herlitz România alături de copii, prin www.herlitz.ro

Ligia Voro

S IMMO AG: First quarter brings strong operating result, but write-downs

Ionut Oprea

Compania de Apă Someș, proiect de 350 milioane de euro, fonduri europene. Urmează peste 30 de licitații internaționale

redactia

Norvegienii de la Visma Software România au în plan angajarea a peste 100 de persoane

redactia

Gala PRIA Women in Agriculture: 22 martie 2018

Stefana Muresan

Daniel Buda: Se vor schimba metodele de subvenționare agricolă ale UE

Stefana Muresan

Un arhitect mureşean, curatorul proiectului „Mnemonics” la Bienala de Arhitectură de la Veneția

Stefana Muresan

Businessmenii din Baia Mare: vrem mai multe curse internaționale pe aeroport

Nora Dumitrescu

Un nou traseu Via Ferrata în Bihor

Traian Dan

Sălajul își reabilitează drumurile naționale

Nora Dumitrescu

Oradea, campioana banilor europeni din România

Nora Dumitrescu

Tarom cumpără cinci aeronave Boeing 737 MAX 8

Stefana Muresan

Premiu pentru președintele CCI Cluj, Ștefan Dimitriu

Stefana Muresan

Topul firmelor private din România. Primii antreprenori premiați la gala IMM-urilor private

Papuc Irina

Leave a Comment