Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cea mai mare seră din România, investiție de peste 2,5 mil. de euro, inaugurată în Timiș

Cea mai mare seră realizată în România în ultimii 12 ani a fost inaugurată în localitatea Biled, aflată la 20 de kilometri de Timișoara.
Peste 2,5 milioane de euro s-au investit în proiect, dintre care 500.000 de euro bani europeni, în seră urmând a fi cultivate roșii cu „gust de roșii”, în substrat din coajă de nucă de cocos. Sera pentru cultivarea roșiilor are o suprafață de peste 16.000 de metri pătrați și a fost realizată în trei ani.
Proprietarul serei, Silvia Răileanu, a declarat că sera dispune de tehnologie de ultimă generație, cu un grad ridicat de automatizare, cu scopul înregistrării de producții ridicate, de cea mai bună calitate.
În seră vor fi cultivate roșii din soiul cocktail, care sunt foarte gustoase, producția zilnică fiind estimată la 1,3 tone pe zi.
Proprietarul serei „Super” din localitatea Biled spune că plantele vor fi plantate la mijlocul lunii decembrie, iar primele roșii vor ajunge pe piață în luna februarie a anului viitor.
Sera din județul Timiș este dotată cu tehnologie de ultimă generație, astfel că de la un calculator sunt setați toți parametrii. Prin urmare, pentru eficientizarea consumului de energie se va folosi apă geotermală și boiler, iar în seră va fi creat un mediu ideal pentru creșterea roșiilor, aceasta fiind dotată cu sistem de încălzire, de ceață, de răcire pe acoperiș, precum și cu un ecran termic de umbrire automatizat. De asemenea, plantele nu vor crește în pământ, ci va fi utilizat un substrat cu durată de viață și grad de oxigenare mare, din coajă de nucă de cocos.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

5ENSI - Sensorial  Brasserie Concept, de săptămâna viitoare în Aviatorilor 8

Articolul următor

Topul firmelor, organizat de CCIAT, la cea de-a 24-a ediție

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share