Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cea mai modernă Sală Polivalentă din țară va purta numele celei mai puternice bănci românești

Consiliul Local Cluj-Napoca a decis ca, pentru următorii 5 ani, Sala Polivalentă din municipiu să poarte numele „BT Arena”.
Astfel, deliberativul clujean va semna cu Banca Transilvania (BT) un contract care îi va permite acesteia din urmă să dea, pentru următorii cinci ani, numele sălii multifuncţionale din Cluj-Napoca.
Oferta făcută de Banca Transilvania este de 600.000 de euro pentru următorii cinci ani, propunerea financiară pentru naming fiind completată de o alta, prin care BT se obligă să investească 9 milioane de euro în sportul din localitate.
Cea mai mare și mai modernă Sală Polivalentă din România, realizată de Asocierea formată din SC Con-A SRL – S.C. Dico și Țigănaș SRL, a fost inaugurată în octombrie 2014, după o investiţie de 70 de milioane de lei.
Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a fost extinsă anul acesta de constructorul sibian CON-A până la o capacitate de 10.000 de locuri.
Construcția deține și un record tehnic: este clădirea civilă din România cu cele mai lungi grinzi metalice, cu 73 de metri de deschidere liberă, dimensiuni care mai sunt întâlnite doar la hangarele avioanelor.
Sala Polivalentă este omologată pentru baschet, volei şi handbal, dar poate găzdui competiţii internaţionale de box, arte marţiale, gimnastică, scrimă, tenis de masă, tenis de câmp sau badminton. Sala dispune de scaune retractabile şi de un cub video cu LED-uri, de cinci pe trei metri, similar cu cele folosite în campionatul american de baschet, NBA, care permite redarea transmisiilor în direct a competiţiilor sportive.
„S-a extins capacitatea sălii la 9300 de locuri, s-a fixat un ecran pentru transmiterea și vizionarea de afară a meciurilor din sală, s-au instalat ledurile pentru publicitate și cele care înconjoară terenul, s-au modernizat vestiarele, sălile de fi tness, zona VIP și zona presei. Toate acestea ne fac să concluzionăm că municipiul Cluj-Napoca are cea mai modernă Sală Polivalentă din România și una dintre cele mai frumoase din Europa”, explica recent primarul primarul Emil Boc.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Topul firmelor, organizat de CCIAT, la cea de-a 24-a ediție

Articolul următor

Kestral International deschide un birou în România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share