Arad Industrie Ultimele stiri

Italienii de la Ditre, angajări masive pentru fabrica din Arad

Producătorul italian de mobilier Ditre International are disponibile în prezent 163 de locuri de muncă pentru fabrica de canapele din Arad, cele mai multe joburi fiind pentru confecţioneri-asamblori articole din textile (60), tâmplari (30), tapiţeri (30) şi pentru muncitori necalificaţi în industria textilelor (30), potrivit datelor existente pe site-ul AJOFM Arad, notează zf.ro.
Compania italiană deţine în zona industrială Arad Vest o fabrică de mobilier pe o supra­faţă totală de aproximativ 40.000 de metri pătraţi, unde 600 de angajaţi produc zilnic peste 800 de canapele, în 120 de variaţiuni de piele şi ţesături, conform site-ului companiei.
Compania a avut anul trecut un număr mediu de 360 de angajaţi, potrivit informaţiilor de la Ministerul Finanţelor.
Producătorul de canapele din Arad a realizat în 2016 o cifră de afaceri de peste 83 mil. lei (18,5 mil. euro), în creştere cu 18% faţă de anul anterior, potrivit datelor de pe mfinanţe.ro. Ditre International a fost înfiinţată în anul 2005 la Arad, cu principal domeniu de activitate fabricarea de mobilă şi asociat unic Ditre Italia SPA, companie fondată în anul 1976 de fraţii De Marchi.
Producătorii de mobilă din România au realizat anul trecut scaune, canapele şi paturi în valoare de peste 2,5 mld. euro, din care 86% au luat drumul exportului în ţări precum Germania, Franţa sau Italia, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor de Mobilă din România (APMR). Datele asociaţiei arată că exporturile de mobilă s-au dublat în criză, ajungând anul trecut la mai bine de 2,1 mld. euro. Livrările de mobilă în străinătate nu s-au clătinat în niciun an în perioada care a zdruncinat întreaga economie.
Aramis Invest, Taparo şi Ecolor sunt cei mai mari exportatori de mobilă din România.

Related posts

Vinurile de Jidvei premiate cu 15 medalii de aur și argint la 3 concursuri internaționale

Stefana Muresan

Ultimele spații disponibile la Agromalim 2017

Stefana Muresan

Realizarea Hidrocentralei de la Tarniţa, obiectiv prioritar în noul Program de guvernare

Stefana Muresan

Leave a Comment