București Lideri si afaceri Real Estate Ultimele stiri

AFI Europe România a început procesul de alocare a spațiilor în proiectul de birouri AFI Park Brașov

 
Compania se află în negocieri avansate pentru închirierea primilor 4.000 mp în prima clădire de birouri
La mai puțin de două luni de când a pus piatra de temelie a proiectului AFI Brașov, dezvoltatorul AFI Europe România anunță începerea procesului de alocare a spațiilor în proiectul de birouri de Clasa A, AFI Park Brașov. Compania se află deja în discuții avansate cu doi potențiali chiriași pentru o suprafață de 4.000 de metri pătrați în primul din cele două turnuri de birouri ce fac parte din proiectul AFI Park Brașov.
Proiectul cu destinație mixtă AFI Brașov construit de AFI Europe România în centrul orașului cuprinde centrul comercial cu o suprafață totală închiriabilă de 45.000 mp, și proiectul de birouri AFI Park Brașov, format din două turnuri Clasa A cu o suprafață totală de 25.000 mp GLA.
Construcția birourilor AFI Park Brașov va fi integrată în centrul comercial și este dezvoltată pentru a primi certificarea LEED Gold pentru clădiri „verzi”.
„Sectorul telecomunicațiilor și tehnologiei rămâne cel mai activ ocupant de spații de birouri din afara Bucureștiului, cu 75% din volumul tranzacțiilor înregistrate în prima jumătate a anului. Acest lucru ne face încrezători că AFI Park Brașov va deveni noul punct de interes pentru afaceri, aflat chiar în inima orașului, în special pentru potențialii chiriași din domeniile IT&C, BPO și banking. Locația ultra centrală a complexului le facilitează viitorilor chiriași și angajaților un mix ideal pentru desfășurarea activităților de business și cotidiene, punându-le la dispoziție spații de birouri Clasa A integrate în centrul comercial, chiar în inima orașului”, a spus David Hay, CEO AFI Europe Romania.
Locația noului parc de business, parte din cea mai populară zonă a orașului (deschidere spre un bulevard cu cinci benzi), este considerată noul hub de afaceri din Brașov și alegerea ideală pentru viitoarele spații de birouri și retail din oraș. Conexiunea cu bulevardul principal care leagă Centrul Vechi al orașului (principala atracție turistică a Brașovului) de celelalte zone, accesul facil înspre ieșirea către București, stațiile de transport în comun situate chiar în fața clădirii, fac din AFI Park Brașov cea mai accesibilă locație pentru birouri din oraș.
 
AFI Park Brașov este al treilea proiect de birouri pe care AFI Europe îl dezvoltă în România, după alte două în București: parcul de business AFI Park, cu o suprafață totală închiriabilă de 70,000 de metri pătrați și un grad de ocupare de 100% și AFI Tech Park, un campus de afaceri aflat în etapa de construcție în zona central vestică a Bucureștiului, compus din trei clădiri de birouri Clasa A, cu o suprafață totală închiriabilă de 56.000 mp.
AFI Properties este membru al AFI Group, un grup de trusturi și de fonduri de investiții internațional, cu subsidiare active în domenii precum: real estate, construcții, infrastructură, industrie și hoteluri (www.afigroup-global.com). Compania este activă pe piață din 1971. AFI Propertis a fost listată la bursa din Tel-Aviv în 2004. Compania este activă în Europa din 1997 prin subsidiarele AFI Europe de pe piețele din Europa Centrală și de Est. AFI Properties este cotată “BBB+ pozitiv” de către S&P și “A3 stable” de către Midroog (o subsidiară a Moody’s).
 
AFI Europe, subsidiară a AFI Properties, este una dintre companiile lider în ceea ce privește dezvoltarea, managementul și investițiile din domeniul imobiliar, ce operează în Europa Centrală şi de Est din 1997. Portofoliul AFI Europe include centre comerciale şi proprietăţi de retail, parcuri de business şi dezvoltări rezidenţiale de mare amploare şi dezvoltări cu utilizare mixtă. AFI Europe operează în România, Cehia, Polonia, Germania, Bulgaria, Serbia, Ungaria şi Letonia.
 
AFI Europe operează în România din 2005. Compania a dezvoltat şi gestionează “AFI Cotroceni”, cel mai mare şi de succes mall din România şi unul din cele mai mari centre comerciale din Europa Centrală şi de Est. Centrul comercial se întinde pe o suprafaţă închiriabilă de aproape 90.000 metri pătrați (GLA) şi oferă vizitatorilor săi o zonă extinsă dedicată activităților de divertisment, care include o varietate de opțiuni de petrecere a timpului liber și peste 300 de magazine ale brandurilor locale şi internaţionale, vizitate în medie de 50.000 de clienţi pe zi.
În octombrie 2013, AFI Europe a inaugurat AFI Ploiești, primul și singurul mall modern dezvoltat în centrul orașului Ploiești, în urma unei investiții de peste 50 de milioane de euro. Centrul comercial are o suprafață închiriabilă (GLA) de 34.000 de metri pătrați, disponibilă pe două etaje ce cuprind peste 100 de branduri naționale și internaționale, alături de peste 7.000 de metri pătrați de divertisment.
Adiacent, dar complet integrat centrului comercial AFI Cotroceni, AFI Europe România a dezvoltat AFI Park, cel mai nou și mai modern parc de business de clasa A din București. AFI Park oferă 70.000 metri pătrați de spaţii de birouri, ocupate de companii multinaționale din domeniu IT&C. Clădirile de birouri AFI Park 1-5 au atins un grad de închiriere de aproape 100%. În aprilie 2016, AFI Europe România a finalizat lucrările la clădirile de birouri AFI Park 4 și 5, pe o suprafață închiriabilă de 32.000 de metri pătrați. Printre cele mai cunoscute companii multinaționale care au sediul în complexul de birouri se numără: Microchip Technologies, Electronic Arts, Endava Romania, Cameron USA, SII Romania, ORTEC Central & Eastern Europe, FotoNation, TELUS International, Veeam Software și Dell SecureWorks.
În prezent, AFI Europe România dezvoltă în centrul orașului Brașov proiectul AFI Brașov, care include un centru comercial cu o suprafață închiriabilă de 45.000 de metri pătrați și două clădiri de birouri cu o suprafață închiriabilă de 25.000 de metri pătrați.
Pe segmentul de birouri, AFI România are în dezvoltare AFI TECH PARK, un parc de business de clasa A cu o suprafață închiriabilă de 56.000 de metri pătrați, aflat în apropierea hotelului J.W. Marriott și a Parlamentului României. Parcul de business va include două clădiri de birouri de înălţime redusă și un turn de birouri, care vor avea spații verzi amenajate într-o grădină centrală, proiectul fiind un campus high tech care răspunde nevoilor de extindere a companiilor IT&C din România prin oferirea unui spațiu potrivit din punct de vedere al dotărilor tehnice și al posibilităților de dezvoltare.
De asemenea, AFI Europe România va începe în viitorul apropiat dezvoltarea a încă două proiecte: unul va consta într-un parc de retail care va fi construit pe un teren de 80.000 de metri pătrați din Arad, a cărui ancoră va fi un hypermarket și un magazin tip „DYI”, iar cel de-al doilea, AFI City, un proiect rezidențial amplu, care va fi dezvoltat pe un teren de 148.000 de metri pătrați din Bucureștii Noi (sectorul 1 din București).

Related posts

Lâna prelucrată în Bistrița și Sighet, folosită la izolarea termică a locuințelor

redactia

”Mobilitatea viitorului”, eveniment marca CCIFER, despre impactul noilor modalități de transport

Stefana Muresan

Contrabanda cu țigarete sub 15%

Ligia Voro

Vox Technology Park Timisoara inchiriaza 1.000 mp catre Recensio Nobilis

Ionut Oprea

Valentin Mărginean sau noua revoluție verde a agriculturii mureșene

Stefana Muresan

Casa Darvas – La Roche va fi deschisă ca secție muzeală Art Nouveau în august

Traian Dan

Doi prieteni au repus pe picioare brandul de schiuri Reghin

redactia

Holcim : Mobilitatea urbana trebuie realizata cu solutii durabile

Ionel Albu

Radu Ștefan Oprea, ministrul MMACA: „Ne dorim o dezvoltare și dăm un impuls firmelor ca să revenim pe anumite piețe tradiționale”

redactia

Premier: Termenul de finalizare a autostrăzii Ploieşti – Comarnic – Braşov ar putea fi 2024

redactia

ERA PARK Iasi, extindere 30.000 mp

Transilvania Business

Arome proprii – o platformă dedicată producătorilor locali din Regiunea Vest

Stefana Muresan

Investitorii japonezi vor să se extindă în Cluj-Napoca

Stefana Muresan

SATI 2.0 si SATI DMP – Industria online din Romania trece la nivelul urmator

Stefana Muresan

UBB, prima universitate din România și printre primele din lume

Stefana Muresan

CJ Arad, împrumut de 50 mil. lei pentru reabilitarea a două drumuri județene

Stefana Muresan

Brexit: Parlamentul European a ratificat acordul de retragere a Regatului Unit din UE

Papuc Irina

O firmă din Tîrgu Mureș echipează casa viitorului!

Stefana Muresan

Județul Cluj – prezență inedită la primul târg internațional de turism al anului 2018

Stefana Muresan

Fond de investiţii din Las Vegas, fuziune de 50 mil. dolari cu grupul Maxagro

Stefana Muresan

Hunedoara: 20 de blocuri și o școală, reabilitate din fonduri europene

Stefana Muresan

Teste de coronavirus la fabricile din Maramureș

Nora Dumitrescu

Continental Anvelope achiziționează fosta platformă industrială UMT din Timișoara

Stefana Muresan

Ștefan Radu Oprea, la Bruxelles, despre rolul sectorului privat în procesul de tranziție

redactia

Leave a Comment