Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Exercițiu de antrenament pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj a organizat un exercițiu de antrenament pentru verificarea aplicabilității “Planului de Acțiune pentru Situații de Urgență”, în cazul producerii unui accident de aviație civilă pe aeroport.
Planul de acțiune a fost întocmit în conformitate cu cerințele ICAO – Doc. 9137 (partea 1 și partea 7) și a HG – 741 din 09 iulie 2008 / Pentru aprobarea Regulamentului privind gestionarea situațiilor de urgență generate de producerea unui accident de aviație civilă pe aeroport.
Exercițiul s-a desfășurat conform următorului scenariu: O aeronavă de tip A 320-200 a companiei X-AERO, fiind în procesul aterizării, a luat contact cu solul înainte de pragul pistei. Datorită deteriorării trenului de aterizare, fuselajul și planurile aeronavei au suferit avarii, iar aeronava s-a rupt în două bucăți. S-au zărit coloane de fum și au fost indicii de izbucnire a unui incendiu. La bordul aeronavei au fost 70 de pasageri, plus echipajul format din 6 persoane. Nu au fost materiale periculoase în aeronavă, iar cantitatea de combustibil la momentul aterizării a fost de 3 tone. În urma acestui incident au fost 19 morți, 11 răniți grav/ prioritatea I, 17 răniți prioritatea II și 29 răniți prioritatea III, care nu au avut nevoie de îngrijire medicală imediată.
La desfășurarea exercițiului au fost invitați să participe toate instituțiile cu atribuții în cadrul Planului de Acțiune pentru Situații de Urgență, atât din aeroport, cât și din afară.
Exercițiul a fost coordonat de Directorul General al Aeroportului Internațional Cluj, David Ciceo și Directorul General Adjunct, Iuliu Pop.
Exercițiul a fost unul de maximă importanță pentru desfășurarea activității aeroportuare, iar scopul acestuia a fost:
– De a verifica aplicabilitatea « Planului de acțiune pentru situații de urgență pe aeroport »
De antrenare a personalului participant la intervenție, în cazul producerii unui accident de aviație civilă pe aeroport
– De a realiza coordonarea acțiunilor între instituțiile, companiile, serviciile și persoanele cu atribuții și responsabilități în rezolvarea situațiilor de urgență
– De familiarizare a personalului și serviciilor din perimetrul aeroportului și a celor din exterior, privind rolul lor în planul de acțiune, precum și corectarea eventualelor deficiențe.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

IMMOFINANZ a semnat contracte de vânzare pentru mai multe terenuri din portofoliul Adama

Articolul următor

Romgaz și-a îndeplinit obligația de stocare gaze naturale

Citește și:
Citeste mai mult

ATP Group a luat avânt!

În 2019 ATP Group prezenta pentru prima dată noua sa divizie ATP Trucks,  producătorul de autovehicule de transport…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share