Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Investiţie de peste 1 mil. euro pentru dotarea a două spitale din Cluj-Napoca

Doua unitati medicale aflate sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj, respectiv Spitalul Clinic de Recuperare si Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, urmeaza sa fie dotate cu aparatura medicala de ultima generatie avand o valoare totala de nu mai putin de 5.019.570 de lei.
„Consider achizitia de aparatura medicala moderna, pe deplin similara celei folosite în spitalele europene, ca fiind mai mult decat necesara. Aceasta va contribui esential, alaturi de profesionalismul si daruirea medicilor clujeni, la salvarea a numeroase vieti”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.
În ceea ce priveste Spitalul Clinic de Recuperare, suma de 4.355.000 de lei este destinata achizitionarii urmatoarelor echipamente si aparaturi medicale: aparat Diapulse, microscop operator, aparat Roentgen pentru radioscopie digitala, aparat de sterilizare cu plasma, ecograf multidisciplinar si un sistem de mapping tridimensional.
Totodata, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” urmeaza sa beneficieze de noi investitii în valoare de 664.570 de lei. Prin intermediul acestor fonduri urmeaza a fi achizitionat un ecograf doppler, un aparat pentru masurarea difuziunii monoxidului de carbon si un sistem de stocare date Computer Tomograf.
Respectivele investitii în aparatura medicala vor fi posibile ca urmare a aprobarii de catre Consiliul Judetean a achizitiei acestor dotari aferente unitatilor sanitare aflate sub autoritatea forului administrativ judetean, ele urmand a fi finantate prin Programul National de Dezvoltare Locala.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Romgaz și-a îndeplinit obligația de stocare gaze naturale

Articolul următor

DPD: Clujenii au primit cu 10% mai multe colete anul acesta

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share