Cluj Finante-banci Ultimele stiri

Banca Transilvania, aproape de finalizarea negocierilor pentru preluarea Bancpost

Banca Transilvania (TLV) a anunţat că în ultimile săptămâni s-au făcut “progrese semnificative” în procesul de achiziţie a subsidiarelor Eurobank din ţara noastră, iar negocierile sunt aproape de finalizare, părţile parcurgând ultimele etape în vederea semnării unui acord.
Potrivit unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB), Eurobank şi Banca Transilvania au derulat negocieri exclusive cu privire la potenţiala achiziţie de către TLV a Bancpost, ERB Retail Services IFN şi ERB Leasing IFN din ţara noastră.
“În ultimele săptămâni s-au făcut progrese semnificative înspre un rezultat pozitiv, iar negocierile sunt aproape de finalizare, părţile parcurgând ultimele etape în vederea semnării unui acord. Echipele de conducere ale celor două părţi doresc să reafirme implicarea în finalizarea unei tranzacţii echitabile şi benefice pentru toate părţile interesate, menţionând că data semnării acordului este estimată cel mai târziu pentru finele lunii noiembrie 2017 şi va fi anunţată public de îndată ce formalităţile necesare vor fi parcurse în mod corespunzător”, a precizat banca.
Marţi, Banca Transilvania a anunţat că intenţionează să achiziţioneze un pachet iniţial de peste 39% din Victoriabank, a treia bancă în topul din Republica Moldova, urmând ca, împreună cu BERD, să ajungă la o deţinere majoritară.
Banca Transilvania a înregistrat, în primul semestru al acestui an, un profit net de 496,06 milioane lei (circa 109 milioane euro), în creştere cu 8,2% faţă de aceeaşi perioadă din anul precedent.
Anul trecut, Banca Transilvania a depăşit în premieră BRD şi a urcat pe poziţia a doua în clasamentul băncilor româneşti după valoarea activelor, în urma BCR.
Banca avea, la finalul lunii iunie, un portofoliu de credite acordate clienţilor de 28,74 miliarde lei, în creştere cu 5,6% faţă de decembrie 2016.

Related posts

Primăria Sibiu caută cel mai bun proiect pentru un complex de locuințe sociale și de serviciu. Terenul disponibil – peste 13.000 mp

Papuc Irina

Antreprenoriatul, tehnologia și inovarea socială, în dezbatere la UVT

redactia

Evgeny Nikolsky, noul General Manager al JTI România, Moldova și Bulgaria

Ligia Voro

Leave a Comment