București Eveniment Ultimele stiri

Vintest revine la București: „Iubesc vinul românesc – vin de Crăciun”

 
 Campania ”Iubesc vinul românesc” continuă. Dacă iubiți cu adevărat vinul românesc, sunteți așteptați  la cea de-a VII-a ediție a Salonului VINTEST  – ”Vin de Crăciun – Vinul – Arta și design-ul sticlei și al etichetei, arhitectura cramei”, în perioada 15-17 decembrie 2017. Sfânta Sărbătoare de Crăciun poate fi întâmpinată cu sute de vinuri, spumante, frizante, distilate, la km 0 al Bucureștiului.
 
Sute de sortimente deosebite de vin, de spumante și frizante, de distilate în sticle mai mult sau mai puțin clasice, cu etichete semnate de pictori, graficieni consacrați vor fi expuse, bineînțeles degustate, la emblematica Sala Expozitională a Universității de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” din București, strada Academiei nr. 18-20, sector 1, în perioada 15-17 decembrie 2017.
“Manifestarea noastră va fi armonios întregită și de Expoziția de imagine fotografică a arhitecturii clasice sau futuriste a fiecărei crame participante și de un pre-eveniment ”Drumul vinului și arhitectura ca brand în turismul viticol”, declară Lucia Pîrvu, organizator Vintest.
Pe parcursul celor trei zile, nouă producători de vinuri – spumante, frizante, distilate, vor fi selecționați pentru a participa la concursuri sondaj cu publicul vizitator, conform tematicilor stabilite: Impactul sticlei și al etichetei în achiziționarea vinului; rolul imaginilor fotografice cu arhitectura cramelor, restaurantelor, pensiunilor, în decizia de a accesa turismul viticol; răspunsul prompt al publicului vizitator la relația vechi vs nou.
”În Campania Iubesc Vinul Românesc din acest an venim cu conceptul  Vinul – Arta și Design-ul sticlei și etichetei, arhitectura cramei ce reunește producători importanți care vor prezenta peste 200 de sortimente de vin, de spumante sau frizante și distilate, acompaniate de sugestive imagini ale cramelor, restaurantelor, pensiunilor. În urmă cu 27 de ani, multe din cramele și clădirile în care se producea vinul arătau extrem de simplu, chiar auster unele, dar între timp a intervenit dorința de nou, de schimbare, realizându-se adevărate construcții avangardiste dar nu numai!- în care vinul de excepție și arhitectura ambientă oferă un spectacol sui generis pe măsură. Astăzi, producătorii sunt pregătiți nu numai pentru piața națională, ci și pentru cea internațională, ceea ce, implicit va duce la dinamizarea turismului viticol și la educarea consumatorului, de care noi ne ocupăm de mai bine de 14 ani, atât în edițiile de la Timișoara, cât și prin cele de  la București. Este bine să reamintim câteva crame de referință din diverse țări cu recunoscute tradiții vitivinicole, precum: în Franța, Château Cheval Blanc din Saint Emilion, Arhitectura Christian de Portzamparc; în Spania, Bodega Marques de Riscal din Elciego, Arhitectra Gehry Partners; în Italia, Cantina Rotari din Trento, Arhitectura Alberto Ceccheto; în Portugalia, Adega Maior, din Campo Maior, arhitectura Alvaro Siza; în SUA, California Napa Valley, Opus One, realizată prin colaborarea dintre Robert Mondavi și baronul Philippe de Rothschild. De reținut că a doua atracție turistică în SUA, California, după Disneyland sunt Podgoriile din Napa Valley”, precizează ing. Lucia Pîrvu, director VINTEST.
Cei dornici să deguste și să cumpere măcar o sticlă sau două, deosebită, pentru Sfânta Masă de Crăciun, sunt asteptați de vineri până duminică, între orele 10.00-18.00 la ”Iubesc vinul românesc – vin de Crăciun”. Un bilet de intrare costă numai 20 lei, pentru care fiecare vizitator primește câte un pahar de vin suvenir pentru multiple degustări în cadrul salonului. “Iubesc vinul românesc – VINTEST” este un eveniment de vârf la care concură superlativ, ca de obicei, peste 100 de parteneri și colaboratori de elită.
 
 
 

Related posts

Floria.ro vine în ajutorul florăriilor din țară prin extinderea rețelei de parteneri

Ligia Voro

Producătorul de cabluri IPROEB din Bistrița – măriri de salarii cu 20% și noi investiții

Stefana Muresan

Asociația de afaceri Belgia-România "BEROBA" devine Cameră de Comerț Bilaterală

Ionut Oprea

Atenționare eJobs – tentativă de fraudă

Ligia Voro

Consiliul Județean Sibiu va numi un administrator neexecutiv provizoriu la Aeroport

Papuc Irina

AFIR: 112 milioane de euro pentru investiții în procesarea și marketingul produselor agricole și pomicole

Stefana Muresan

Oradea va avea un Centru de conferințe

Traian Dan

HARTMANN se alătură proiectului myhive IRIDE | nineteen al IMMOFINANZ

Papuc Irina

Werner Wolff: Deschiderea rutei Bucureşti – Sibiu – Stuttgart, avantaj consistent pentru întărirea industriei româno-germane din regiune

Stefana Muresan

CTP l-a numit pe Richard Wilkinson în funcția de Director Financiar la nivel de grup

redactia

Seminar 2 “Apiterapie altfel” – Protecție de la stupul albinelor

Ligia Voro

Lasselsberger va produce 8 milioane mp de plăci ceramice în România

Nora Dumitrescu

Contribuabilii pot solicita de la ANAF prin SPV fișa de plătitor simplificată

Traian Dan

« Zilele Siguranţei Rutiere Michelin » dau prioritate la distracție prin respectarea bunelor practici ale mobilității prezentului şi viitorului

Stefana Muresan

B | BUSINESS to more BUSINESS – Conferința Regională de la Constanta

BRK Financial, intermediar dedicat pentru imobiliarii de la Impact

Nora Dumitrescu

Rezervele internaţionale ale României, în creștere la 31 decembrie 2020

Traian Dan

Comunitatile de mame – pepiniera pentru noua generatie de antreprenori romani

Stefana Muresan

Producătorul italian de aparate electrocasnice DeLonghi investește în Bihor

Traian Dan

POZITIV TB: Ioana Oltean (Napoca Imobiliare): „Va fi o perioadă în care se va face diferența între cei care fac imobiliare după „ureche” și cei care lucrează profesionist cu strategii și resurse”

Ligia Voro

Somplast SA Năsăud, proiect de 4 milioane de euro

Stefana Muresan

ROMGAZ va opri alimentarea cu gaze către Electrocentrale Constanţa începând de sâmbătă

Ligia Voro

FOTO: Cea mai mare fabrică de nutrețuri din România la Sânpaul, după 15,6 mil. euro investiți

Ligia Voro

CNAIR, licitaţie de 9,6 milioane de euro pentru achiziţia de panouri fonoabsorbante

redactia

Leave a Comment