București Eveniment Ultimele stiri

Vintest revine la București: „Iubesc vinul românesc – vin de Crăciun”

 
 Campania ”Iubesc vinul românesc” continuă. Dacă iubiți cu adevărat vinul românesc, sunteți așteptați  la cea de-a VII-a ediție a Salonului VINTEST  – ”Vin de Crăciun – Vinul – Arta și design-ul sticlei și al etichetei, arhitectura cramei”, în perioada 15-17 decembrie 2017. Sfânta Sărbătoare de Crăciun poate fi întâmpinată cu sute de vinuri, spumante, frizante, distilate, la km 0 al Bucureștiului.
 
Sute de sortimente deosebite de vin, de spumante și frizante, de distilate în sticle mai mult sau mai puțin clasice, cu etichete semnate de pictori, graficieni consacrați vor fi expuse, bineînțeles degustate, la emblematica Sala Expozitională a Universității de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” din București, strada Academiei nr. 18-20, sector 1, în perioada 15-17 decembrie 2017.
“Manifestarea noastră va fi armonios întregită și de Expoziția de imagine fotografică a arhitecturii clasice sau futuriste a fiecărei crame participante și de un pre-eveniment ”Drumul vinului și arhitectura ca brand în turismul viticol”, declară Lucia Pîrvu, organizator Vintest.
Pe parcursul celor trei zile, nouă producători de vinuri – spumante, frizante, distilate, vor fi selecționați pentru a participa la concursuri sondaj cu publicul vizitator, conform tematicilor stabilite: Impactul sticlei și al etichetei în achiziționarea vinului; rolul imaginilor fotografice cu arhitectura cramelor, restaurantelor, pensiunilor, în decizia de a accesa turismul viticol; răspunsul prompt al publicului vizitator la relația vechi vs nou.
”În Campania Iubesc Vinul Românesc din acest an venim cu conceptul  Vinul – Arta și Design-ul sticlei și etichetei, arhitectura cramei ce reunește producători importanți care vor prezenta peste 200 de sortimente de vin, de spumante sau frizante și distilate, acompaniate de sugestive imagini ale cramelor, restaurantelor, pensiunilor. În urmă cu 27 de ani, multe din cramele și clădirile în care se producea vinul arătau extrem de simplu, chiar auster unele, dar între timp a intervenit dorința de nou, de schimbare, realizându-se adevărate construcții avangardiste dar nu numai!- în care vinul de excepție și arhitectura ambientă oferă un spectacol sui generis pe măsură. Astăzi, producătorii sunt pregătiți nu numai pentru piața națională, ci și pentru cea internațională, ceea ce, implicit va duce la dinamizarea turismului viticol și la educarea consumatorului, de care noi ne ocupăm de mai bine de 14 ani, atât în edițiile de la Timișoara, cât și prin cele de  la București. Este bine să reamintim câteva crame de referință din diverse țări cu recunoscute tradiții vitivinicole, precum: în Franța, Château Cheval Blanc din Saint Emilion, Arhitectura Christian de Portzamparc; în Spania, Bodega Marques de Riscal din Elciego, Arhitectra Gehry Partners; în Italia, Cantina Rotari din Trento, Arhitectura Alberto Ceccheto; în Portugalia, Adega Maior, din Campo Maior, arhitectura Alvaro Siza; în SUA, California Napa Valley, Opus One, realizată prin colaborarea dintre Robert Mondavi și baronul Philippe de Rothschild. De reținut că a doua atracție turistică în SUA, California, după Disneyland sunt Podgoriile din Napa Valley”, precizează ing. Lucia Pîrvu, director VINTEST.
Cei dornici să deguste și să cumpere măcar o sticlă sau două, deosebită, pentru Sfânta Masă de Crăciun, sunt asteptați de vineri până duminică, între orele 10.00-18.00 la ”Iubesc vinul românesc – vin de Crăciun”. Un bilet de intrare costă numai 20 lei, pentru care fiecare vizitator primește câte un pahar de vin suvenir pentru multiple degustări în cadrul salonului. “Iubesc vinul românesc – VINTEST” este un eveniment de vârf la care concură superlativ, ca de obicei, peste 100 de parteneri și colaboratori de elită.
 
 
 

Related posts

Energia verde și industria alimentară subiectele forumului de afaceri româno-maghiar

A. I.

Florin Talpeş (CEO Bitdefender), campion naţional la dans sportiv! „La vârsta asta nu contează palmaresul, ci plăcerea de a dansa…”

Stefana Muresan

Alexandra și Cosmin, îndrăgostiți de ceea ce fac în cadrul Star Transmission și Star Assembly

Ligia Voro

Viitorii economiști ai Clujului au vândut mobilă de lux în mediul virtual

Nora Dumitrescu

Fuziuni și achiziții în România: 19 tranzacții în primul trimestru al anului

Ion Surdu

Primele zece autobuze electrice din România, puse în circulaţie

Stefana Muresan

Compania Aromatics din Făgăraş, afaceri de 2 mil. euro din producţia de arome și coloranţi

Stefana Muresan

Etichetele de Cluj, suprasolicitate în pandemie

Nora Dumitrescu

Cel mai mare fond din lume, deţinut de un stat, a devenit acţionar la Digi şi Compa

Stefana Muresan

UE a alocat 1 miliard de euro pentru a facilita accesul tinerilor agricultori la credite

Stefana Muresan

Record de vizitatori la Castelul Corvinilor, în 2017

Stefana Muresan

Academie în domeniul automobilismului, la Timișoara

Stefana Muresan

Topul celor mai căutate şi mai bine plătite meserii

redactia

Acţionarul majoritar al Retrasib Sibiu a lansat o ofertă de preluare integrală a producătorului român pentru 9,6 mil.lei

Stefana Muresan

UVT, între cele mai bune 1396 universităţi din 92 de ţări din lume

Ligia Voro

Obligațiunile Autonom debutează pe piața reglementată a BVB

Ligia Voro

Peste 12 ore, Energynomics organizează online Energy Strategy Summit 2020

Ligia Voro

B | Business puls

Piața ambalajelor din România se apropie de 900 de milioane de euro: sub 15% sunt din materiale biodegradabile

Papuc Irina

Transylvania Awards 2018. Împreună transformăm Transilvania.

Ligia Voro

RePatriot pregătește Top 100 Români de Pretutindeni – Ediția 2020

Traian Dan

Ce propun noile ansambluri rezidențiale din Iași: locuințe smart, eco-friendly

redactia

S-a încheiat campania de solicitare a subvențiilor APIA: în 2020 sunt mai puține cereri, dar pentru o suprafață agricolă mai mare

Ion Surdu

Facultatea fără șomeri. Pepiniera de Cluj pentru Google, Facebook și Microsoft

redactia

Leave a Comment