Cluj Investitii Sibiu Ultimele stiri

Stadionul de 47 de mil. de euro din Craiova, ridicat de clujenii de la ACI și sibienii de la CON-A, inaugurat

Compania clujeană de construcții ACI, în asociere cu sibienii de la CON-A, au finalizat lucrările la stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova, o investiție de peste 216 mil. lei (47 mil. euro), conform site-ului oficial al Companiei Naționale de Investiții (CNI). citat de Agerpres. Finanțarea pentru realizarea arenei din Craiova a fost asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE), prin CNI.
Noul stadion din Craiova a fost inaugurat, vineri seara, cu un spectacol şi cu un meci amical pe care echipa locală l-a susţinut cu o echipa cehă, la eveniment fiind luând parte mai multe glorii ale fotbalului din Bănie.
Complexul sportiv din Craiova include un stadion cu o capacitate de peste 30.000 de locuri, care poate găzdui competiții fotbalistice pentru FIFA WORLD CUP, UEFA Champions League, UEFA Europa League, FRF-Liga I, precum și competiții pentru alte tipuri de sporturi: rugby (Rugby Union și Rugby League, rugby în 7), oină, hochei pe iarbă, minihochei sau fotbal american. De asemenea, complexul include și spații de cazare pentru sportivi, spații comerciale și parcări.
Stadionul de fotbal are capacitatea finală de 30.929 de locuri pentru spectatori (dintre care 124 de locuri pentru persoanele cu dizabilități locomotorii și pentru însoțitorii acestora), spații destinate sportivilor (vestiare cu grupuri sanitare, săli de antrenament, cabinet medical), presei (tribuna media, SMC — centrul media al stadionului—, zonă de lucru pentru presă, sală de conferințe, zonă mixtă, zonă flash interviu și studiouri TV etc.), administrație (birouri, săli de ședință și proiecție, spații de depozitare, vestiare etc.), zonă de cazare sportivă cu camere și cu facilități de recuperare pentru sportivi.
Proiectul obiectivului a fost aprobat prin HG nr. 900/2014, contractul de execuție fiind semnat în luna mai 2015, iar, în septembrie 2015, au demarat lucrările propriu-zise. Construirea Complexului Sportiv Craiova — Stadion de fotbal este o investiție semnificativă, conform CNI, și face parte dintre proiectele incluse în Memorandumul privind proiectele de investiții publice semnificative prioritizate, dat fiind faptul că este un proiect de anvergură, cu o valoare mai mare de 100 de milioane de lei, cu un impact major asupra municipiului Craiova, dar și a întregii regiuni de sud-vest a României.
Stadionul este împărțit în patru sectoare: Tribuna 1 (oficială), Tribuna 2, Peluza 1 și Peluza 2, precizează site-ul echipei de fotbal CS Universitatea Craiova. În Tribuna 1 sunt distribuite funcțiunile aferente sportivilor, presei și persoanelor VIP. În Tribuna 2, peluza 1 și peluza 2 sunt funcțiuni aferente publicului. La nivelul parterului, sub Peluza 1 și 2 și Tribuna 2 se regăsesc spații tehnice, administrative și parcări.
Stadionul include suprafața de joc amenajată cu gazon natural, tribune acoperite, cuprinzând sub gradenele tribunei vest dotările necesare bunei funcționări a zonei sportive, media, administrative precum și a facilităților pentru spectatorii VIP. Suprafața de joc are un sistem complex de drenare, irigare, uscare-ventilare și încălzire pe timp de iarnă. Terenul va fi dotat cu un sistem de nocturnă perimetrală. Afișajul electronic pe stadion se va rezolva prin două panouri de afișaj situate pe latura de nord-est și latura sud-vest.

Related posts

Oradea investește 32 milioane de lei într-un „Park and ride” în Centrul Civic

Traian Dan

Interviu cu ing. Vasile Maier, director general Apă Canal Sibiu: „Am adus infrastructura de apă-canal din Sibiu în secolul XXI”

Ion Surdu

CCIA Timiș, Climate-KIC Accelerator – program de finanțare de până la 45.000 de euro

Stefana Muresan

There is One for all

Ionut Oprea

BestJobs a lansat serviciul de staffing pentru perioade scurte

Stefana Muresan

ebm-papst, lider mondial în producția de motoare electrice și ventilatoare, mutare strategică la Oradea

redactia

Piețele agro ale Sălajului se mută pe internet

Nora Dumitrescu

Investiţie de 3,6 mil. euro pentru realizarea unui incubator de afaceri destinat industriei creative la Oradea

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] Golful românesc, în căutarea timpului pierdut

Ligia Voro

Ducfarm, cifră de afaceri de peste 125 de milioane de lei în 2016

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] Concepte de arhitectură în Transilvania (4): Arhitectura rezidențială săsească

Transilvania Business

Fostul Centru Militar Zonal din Cluj Napoca se transformă în Centrul Cultural Transilvania

redactia

Bazin de înot de 1,3 milioane de euro într-o comună din Transilvania

Nora Dumitrescu

Sigfox, prima rețea globală dedicată IoT (Internet of Things), se lansează în România prin operatorul Simple IoT

Stefana Muresan

LIVE-Pria Environment in contextul Covid-19 in 8 mai 2020, de la ora 11.30

Ionut Oprea

Kinderpedia integrează funcția de video conferință, pentru organizarea de lecții online

Ion Surdu

Specialiști din firme, chemați să predea la Universitatea Babeș-Bolyai

Nora Dumitrescu

Adoptă transformarea digitală strategică la cea de-a 8a ediție GoTech World

Ligia Voro

Business Evolution. Cum să decodezi transformarea digitală și să construiesti o companie care performează

Ligia Voro

Cluj: Tetarom SA ar putea fi listată la Bursă

Stefana Muresan

Compania unui sătmărean construiește casele milionarilor din Londra. Ciorba Construction, premiată cu aur de o organizaţie susţinută de Guvernul Marii Britanii

redactia

Scrisoare de atenționare a patronilor din Maramureș către Parlament și Guvern

Nora Dumitrescu

POZITIV TB – Dinu Meșter, președintele Federației Patronilor Bihor: „Criza Covid-19, oportunitate pentru Umanitate”

Traian Dan

Top zece companii farmaceutice din România, pe o piață de peste 3 miliarde euro

Stefana Muresan

Leave a Comment