Antreprenori Sibiu Ultimele stiri

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu va finanța în jur de 75 de antreprenori cu câte 40.000 de euro

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu este singura universitate din regiunea Centru, alături de ONG-uri, firme de consultanță și alte instituții publice, acceptată în faza a doua a proiectului de dezvoltare a antreprenoriatului România Start Up Plus, potrivit turnulsfatului.ro.
Programul România Start Up Plus este foarte similar cu deja cunoscutul Romania Startup și presupune ca o serie de intermediari de tip ONG, administrații publice, persoane juridice să instruiască și supervizeze dezvoltarea unei serii de afaceri, ținta fiind tinerii antreprenori.
Proiectul universității sibiene se numește ”Start-UP Hub: Laboratorul antreprenorilor” și se ridică la o valoare totală 18.400.000 de lei. Proiectul are ca țintă tinerii din Regiunea Centru. După un an de cursuri și pregătiri, în jur de 75 tineri oameni de afaceri vor primi câte 40.000 de euro pentru a pune în practică ideile.
”În primul rând, tot acest program Start Up Plus, arată cât de importantă devine dezvoltarea spiritului antreprenorial pentru economia românească. În contextul acesta, noi înțelegând deja principalele probleme, în special din conexiunea noastră pe care o avem cu piața, atât din feedback-ul pe care îl avem de companii, cât și de la ONG-uri sau camere de comerț, putem spune că lipsa acestui spirit antreprenorial se simte. De fapt, se simte lipsa unui mindset, care este mai greu de schimbat, ceea ce ne-a determinat de vreo doi, trei ani, să încercăm să demarăm activități pentru studenți prin care să dezvoltăm competențe în zona antreprenoriatului. Vrem să se înțeleagă că antreprenoriatul este o variantă indiferent de specializarea studentului. Practic, și un student la Medicină, și unul la IT, are nevoie de cunoștințe în zona economică pentru că este foarte posibil să-și dorească să facă propria lui afacere, ori are o idee și trebuie să înțeleagă cum face bani din asta. Atunci am dezvoltat o serie de activități la nivelul universității, iar în momentul în care a apărut acest call, l-am accesat pentru de fapt fine în întâmpinarea acestor probleme și vine cu finanțare”, a explicat contextul prorectorul ULBS, Livia Ilie, potrivit sursei citate.
Pentru a demara, proiectul universității din Sibiu are nevoie mai întâi de o suplimentare a fondurilor de la Guvern, însă toate declarațiile din zona guvernamentală pe această temă arată că nu vor fi probleme în acest sens. Conducerea ULBS speră ca până la finalul acestui an ar trebui semnat contractul, iar din prima parte a anului 2018 va începe implementarea.
Start Up Plus finanțează un grup țintă, care va fi constituit din oameni care nu au deja un business pornit, își propun să își pornească un business, a mai declarat prorectorul Livia Ilie.

Related posts

Înotători virtuali la ediția din acest an a proiectului Swimathon Oradea

Traian Dan

Au intrat în vigoare noile în taximetrie: pasagerii stau doar în spate

Nora Dumitrescu

Groupama Asigurări a decis să acopere, în mod excepțional, riscurile asociate virusului COVID-19

Ion Surdu

Operatorul Direct One, controlat de fratii Muresan din Cluj, a imprumutat 10 milioane de euro de la BCR si BRD pentru extinderea retelei de fibra optica a Capitalei

Stefana Muresan

POZITIV TB: Claudia Burghelea, Director Marketing Dacia Plant – „Vânzările nu au fost afectate. Noi chiar am angajat 30 de oameni care ar fi intrat în șomaj”

Ion Surdu

Romgaz, circa 634 milioane metri cubi de gaze înmagazinate

Stefana Muresan

SONDAJ: 86% dintre români nu s-ar putea susține dacă și-ar pierde job-ul

Ligia Voro

Ivan Popovic, Service Unit Manager – Engineering Business Manager NTT DATA Romania: “Cred că o echipă puternică reprezintă fundația fiecărui proiect”

redactia

ebm-papst, lider mondial în producția de motoare electrice și ventilatoare, mutare strategică la Oradea

redactia

Lidl va avea patru bănci de alimente în zona Transilvaniei

Nora Dumitrescu

Antibiotice Iași donează 250.000 de lei Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”

Ion Surdu

Baza sportivă Dinamo din Satu Mare redevine funcționabilă

Gruita Ienasoiu

Spitalul Pelican din Oradea a deschis o secție de Pediatrie

Traian Dan

Cemacon, profit operațional în creștere cu 65% în S1

Stefana Muresan

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: FMC extinde Evalio® AgroSystem în România

Ligia Voro

Bază de date despre Centenar, realizată prin colaborarea UBB, NTT DATA și BCU

Stefana Muresan

Valoarea activelor totale ale sistemului de pensii private – 5,5% din PIB

Ligia Voro

Hidroelectrica şi BCR , contract pentru o linie de credit de 85 de milioane de lei

Stefana Muresan

CNN face reclamă Bihorului: Munţii Apuseni şi satul Vadu Crişului, pe lista scurtă a celor mai frumoase locuri din Europa

redactia

Aramis Invest Baia Mare, cel mai mare producător de mobilă din România, afaceri de 1 miliard de lei

Stefana Muresan

Ministrul agriculturii: “Lăsați piețele agroalimentare deschise!”

Nora Dumitrescu

Forestierii sunt supărați din cauza inițiativei legislative în domeniul pădurilor

Ligia Voro

Orădenii sunt invitați să-și achite impozitele şi taxele online

Traian Dan

Producătorul de carne Transavia- exporturi de 21 mil. euro, 15% din business

Stefana Muresan

Leave a Comment