Analize Auto Ultimele stiri

Doar masinile electrice nu sunt suficiente: trebuie combinate tehnologiile de propulsie pentru atenuarea schimbarilor climatice

Presedintele consiliului executiv al Continental, Dr. Elmar Degenhart, a cerut o dezbatere deschisa despre tehnologia necesara pentru reducerea emisiilor de CO2 din traficul rutier. La “Automobilwoche Kongress” din Berlin, el a spus ca „mobilitatea electrica este doar o parte a solutiei. Pentru a atenua schimbarile climatice in mod eficient, avem nevoie de o combinatie de sisteme de antrenare electrica, sisteme care formeaza motoare diesel curate, combustibili sintetici neutri din punct de vedere climatic si celule de combustie“. El a spus ca guvernele care interzic tehnologiile cu combustie interna nu aleg calea cea buna, mai ales ca acceptarea noilor tehnologii in randul consumatorilor nu poate fi aplicata prin mijloace politice.
In ceea ce priveste generarea de energie electrica, Dr. Degenhart a adaugat: „Contributia mobilitatii electrice la atenuarea schimbarilor climatice este in mare masura dependenta de modul in care este generata electricitatea si de amprenta de carbon. In majoritatea pietelor, sistemul electric are deja un usor avantaj fata de motorul cu combustie interna in ceea ce priveste emisiile de CO2. Cu toate acestea, ponderea vehiculelor electrice in flota globala creste relativ incet, prin urmare, acestea vor avea doar un efect asupra emisiilor de CO2 pe termen lung“.
In acelasi timp, Elmar Degenhart a subliniat si cat de important este pentru industrie si guverne sa colaboreze: „Reglementarile tehnologice sunt contraproductive. Este mai mult datoria industriei de a investi in tehnologiile care ne permit sa respectam reglementarile cu privire la emisii. Prin urmare, este mai intelept ca guvernele sa promoveze cercetarea si dezvoltarea inovatiilor necesare si sa stabileasca un cadru de incredere pe termen lung in acest sens“.
Provocarea reprezentata de celulele de baterii: miliarde de euro necesare investitiilor
Elmar Degenhart vede competitia tehnologica si comerciala a dezvoltarii celulelor bateriilor ca provocarea cu care trebuie sa se confrunte daca vor fi lansate rapid milioane de vehicule electrice. „De exemplu, in momentul de fata nu avem tehnologia celulara potrivita. Aceasta inseamna ca acumulatorii de astazi nu indeplinesc cerintele pentru a permite vehiculelor electrice sa intre pe piata. In plus, trebuie sa investim miliarde de euro in crearea unei capacitati suficiente a bateriilor“, a explicat Degenhart.
De exemplu, daca masinile electrice ar trebui sa reprezinte aproximativ 70% din toate autoturismele si vehiculele utilitare usoare de pana la sase tone produse in 2050, pentru a avea un efect semnificativ asupra atenuarii schimbarilor climatice, acest lucru ar evidentia necesarul foarte mare de investitii . Pentru a crea cantitatea suficienta de stocare a bateriei, ar fi necesar sa avem in jur de 165 de fabrici de baterii, fiecare cu o productie anuala de 40 de ore gigawatt. Pe baza preturilor de astazi, acest lucru ar necesita o investitie de aproximativ 500 de miliarde de euro.
Cererea de energie si materii prime nu va impiedica mobilitatea electrica
Producerea, incarcarea si reciclarea sistemelor de baterii necesare pentru aceasta ar insemna o generare a aproximativ 2.500 de ore terawatt de energie suplimentara. Acest lucru ar echivala cu aproximativ o zecime din cererea globala de energie la nivel mondial, care ar putea fi realizata cu viitoarele procese de generare a energiei electrice, in functie de cresterea eficientei. Acelasi lucru este valabil si pentru cererea de materii prime – in special de litiu si cobalt – din care, teoretic, exista suficiente cantitati disponibile. In acelasi timp, Degenhart a subliniat problemele legate de rezervele de cobalt, dintre care unele sunt situate in regiuni instabile din punct de vedere politic.
Continental este bine echipat pentru schimbarea tehnologiilor de propulsie
Degenhart vede compania sa ca fiind pozitionata in mod ideal pentru viitorul sistemelor de propulsie: „Ne confruntam, cu entusiasm si incredere, cu provocarea schimbarii tehnologiilor de propulsie a vehiculelor. In acest proces, ne concentram asupra cererii tot mai mari de tehnologii de inalta eficienta, cu emisii reduse pentru motoarele cu ardere interna, precum si asupra sistemelor electrice“.
„Suntem cu totii responsabili pentru mediul nostru inconjurator. Pana la urma, deciziile pe care le luam astazi vor determina modul in care noi si copiii nostri vor trai in viitor. Sa ne provocam in acest fel“, a concluzionat Degenhart.

Related posts

Zacaria oferă gratuit spații industriale ONG-urilor și instituțiilor care luptă împotriva COVID-19

Ion Surdu

CORESPONDENȚĂ TB – Liderii UE au ajuns la Sibiu – FOTO

Stefana Muresan

FOTO: ATP Trucks Automobile lansează Truston în România

Ligia Voro

Lucrările la Podul Dacia și Pasajul Magheru din Oradea, gata în procent de peste 65%

Traian Dan

Aeroportul Internațional „Avram Iancu“ Cluj suplimentează zborurile către Constanța în sezonul de vară 2018

Stefana Muresan

Hattrick Office Building in Sibiu

Ionut Oprea

Proiect european cu stand de taximetre electrice la Cluj

Nora Dumitrescu

Clădirea IPJ Cluj, reabilitată cu 19 milioane de euro din fonduri europene

Stefana Muresan

Compania clujeană Masterfol, singura din Europa care a primit recunoașterea liderului mondial în aplicarea foliilor auto

Stefana Muresan

Guvernul a adoptat studiul de fundamentare pentru Autostrada Comarnic-Brașov

Ligia Voro

Dent Estet, investiție de 2 milioane de euro la Sibiu. „Aducem cele mai noi tehnologii din domeniul dentar din lume”

redactia

POZITIV TB: Ștefan Matuz, Inter-Cons – „Frica ar putea să-și pună amprenta pe toate ramurile economiei. Vor prevala investițiile pe termen scurt și cele cu riscuri reduse. Afacerile de nișă vor avea cele mai mari șanse”

redactia

UBB Cluj, 8.000 de locuri bugetate pentru admiterea la cursuri de licenţă şi master și noi specializări

Stefana Muresan

Proiecte inedite dezvoltate de români, premiate de Comisia Europeană. Cine sunt sibienii care vor să salveze vieți în lupta cu Covid-19

Papuc Irina

Asociaţie nouă pentru promovarea turismului mureşean

Stefana Muresan

Restructurare la fabricile Silcotub, din 1 iulie

Nora Dumitrescu

Primaria Oradiei țintește o creștere a PIB-ului de cel puțin 6% în fiecare an

Stefana Muresan

Antreprenorul bistrițean Ioan Petruț, nouă afacere în domeniul IT&C

Stefana Muresan

Clujul va avea charter de TelAviv

Nora Dumitrescu

MIPIM 2020 transforms

Ionut Oprea

Maramureș: Seini, primul oraş din România care îşi produce energia electrică din dejecțiile animalelor

Stefana Muresan

Trei secțiuni din Autostrada Transilvania vor fi scoase la licitație

redactia

Emil Boc: 30 de autobuze electrice pentru clujeni

Stefana Muresan

Electro-Mobility 2019: conducerea autonomă este dezvoltată de viitorii experți din domeniu

Stefana Muresan

Leave a Comment