Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Austriecii de la Austrotherm – a treia fabrică de polistiren din România, la Arad

Producătorul austriac de materiale termoizolante Austrotherm a inaugurat a treia fabrică din România, la Arad, unde produce plăci din polistiren expandat. Cu noua unitate de producție de la Arad, unde au fost create aproximativ 20 noi locuri de muncă, rețeaua grupului s-a extins la 21 de fabrici. Austriecii au închiriat fabrica de la compania cu capital românesc Von Meister, unul dintre principalii actori pe piața materialelor de construcții din vestul țării.
Potrivit companiei, costul logistic a fost unul dintre principalele motive pentru alegerea locului de producție din Arad. “Costurile de transport sunt un factor competitiv decisiv în România, până acum am lăsat literalmente bani pe drumul de livrare spre vest și, în special, de-a lungul Carpaților”, a spus directorul general al grupului austriac, Gerald Prinzhorn.
Austrotherm, parte a grupului Schmid Industrie Holding, a intrat pe piața materialelor de construcții din România în 1999, prin deschiderea fabricii din București, investiție de 3,6 milioane de euro. A doua unitate de producție din țară a fost inaugurată în 2005 în comuna Horia, județul Neamț. Fabricile din Bucuresti și Horia au o capacitate agregată de 700.000 m3 de polistiren expandat și 150.000 m3 de polistiren extrudat și sunt deja utilizate la capacitate maximă, potrivit companiei. Anul trecut, austriecii au raportat vânzări de peste 99 milioane de lei și un profit de circa 4,7 milioane lei, comparativ cu vânzări de 89,4 milioane de lei și un câștig de 3,7 milioane de lei în 2015.
Grupul austriac Schmid Industrie Holding este prezent pe piața locală și prin intermediul companiei Baumit România, care deține trei fabrici, în București, Bolintin Deal și Teiuș.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Timișoreanul Werner Wolff, director general al Tarom

Articolul următor

Bitdefender mută producția din China la Satu Mare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share