București Real Estate Ultimele stiri

World Class, primul chirias in AFI Tech Park

AFI Europe România a semnat primul contract de închiriere pentru AFI Tech Park, cel mai nou parc de afaceri al companiei, dezvoltat în București.
World Class România, lider în domeniul sănătății și fitnessului din România, va fi primul chiriaș al campusului, având un spațiu de 1.500 m2 GLA repartizat la parterul și etajul 1 al AFI Tech Park 1. Contractul de închiriere a fost semnat pentru o perioadă de 10 ani.
AFI Tech Park este dezvoltat în imediata apropiere a hotelului JW Marriott și a Parlamentului României și va oferi 56.000 m2 GLA de birouri de clasă A, în cadrul a  două clădiri de birouri cu P+8 și un turn de birouri de 14 etaje, toate înconjurate de peste 5.000 m2 de zone verzi. Prima clădire de birouri, AFI Tech Park 1, va fi deschisă în T2 al anului 2018, oferind un spațiu de 20.000 m2 GLA pentru birouri și 2.000 m2 închiriabili pentru spații de vânzare (sală de sport World Class, cantină și cafenele).
Investiția în prima fază a proiectului AFI Tech Park este de peste 30 de milioane de euro.
“Suntem mândri să anunțăm primul chiriaș al AFI Tech Park, cel mai nou proiect de birouri de clasa A dezvoltat de compania noastră în București. Semnarea unui contract de închiriere pentru 10 ani arată încrederea pe care o au cei de la World Class în proiectul nostru și în dezvoltarea unei noi zone din București. În plus, faptul că parcul de birouri este situat în centrul Bucureștiului și nu la periferie îi oferă un avantaj unic, căutat de companiile multinaționale din România”, spune David Hay, CEO AFI Europe România.
Un serviciu unic pe care AFI Tech Park îl oferă este o sală de conferințe de 400 m2 care va fi folosită de toți chiriașii clădirilor de birouri. Acest beneficiu duce la optimizarea costurilor chiriașilor, prin faptul că nu mai găzduiesc astfel de săli mari în spațiul lor de birouri. Împreună cu facilitățile de retail (Liberty Mall, Vulcan Retail Park), proiectul de birouri aduce beneficii suplimentare precum “AFI Club”, care oferă reduceri pentru masa de prânz și alte servicii, dar și primul serviciu de car sharing din București. Întregul proiect este conceput pentru a susține nevoile tehnice complexe ale companiilor de IT&C, BPO și servicii de comunicații, oferind o suprafață închiriabilă de aprox. 2.800 m2 pe etaj și, de asemenea, opțiuni de extindere în interiorul parcului.
 
AFI Tech Park este construit astfel încât să obțină cea mai mare recunoaștere pentru clădiri verzi și a primit deja pre-certificarea LEED Platinum pentru utilizarea tehnicilor și tehnologiilor de construcție, proiectare și operare cu impact minim asupra mediului.
AFI Properties
AFI Properties este membru al AFI Group, un grup de trusturi și de fonduri de investiții internațional, cu subsidiare active în domenii precum: real estate, construcții, infrastructură, industrie și hoteluri (www.afigroup-global.com).
Compania este activă pe piață din 1971. AFI Propertis a fost listată la bursa din Tel-Aviv în 2004. Compania este activă în Europa din 1997 prin subsidiarele AFI Europe de pe piețele din Europa Centrală și de Est. AFI Properties este cotată “BBB+ pozitiv” de către S&P și “A3 stable” de către Midroog (o subsidiară a Moody’s).
AFI Europe
AFI Europe, subsidiară a AFI Properties, este una dintre companiile lider în ceea ce privește dezvoltarea, managementul și investițiile din domeniul imobiliar, ce operează în Europa Centrală şi de Est din 1997.
Portofoliul AFI Europe include centre comerciale şi proprietăţi de retail, parcuri de business şi dezvoltări rezidenţiale de mare amploare şi dezvoltări cu utilizare mixtă. AFI Europe operează în România, Cehia, Polonia, Germania, Bulgaria, Serbia, Ungaria şi Letonia.
AFI Europe România:
AFI Europe operează în România din 2005. Compania a dezvoltat şi gestionează “AFI Cotroceni”, cel mai mare şi de succes mall din România şi unul din cele mai mari centre comerciale din Europa Centrală şi de Est. Centrul comercial se întinde pe o suprafaţă închiriabilă de aproape 90.000 metri pătrați (GLA) şi oferă vizitatorilor săi o zonă extinsă dedicată activităților de divertisment, care include o varietate de opțiuni de petrecere a timpului liber și peste 300 de magazine ale brandurilor locale şi internaţionale, vizitate în medie de 50.000 de clienţi pe zi.
În octombrie 2013, AFI Europe a inaugurat AFI Ploiești, primul și singurul mall modern dezvoltat în centrul orașului Ploiești, în urma unei investiții de peste 50 de milioane de euro. Centrul comercial are o suprafață închiriabilă (GLA) de 34.000 de metri pătrați, disponibilă pe două etaje ce cuprind peste 100 de branduri naționale și internaționale, alături de peste 7.000 de metri pătrați de divertisment.
Adiacent, dar complet integrat centrului comercial AFI Cotroceni, AFI Europe România a dezvoltat AFI Park, cel mai nou și mai modern parc de business de clasa A din București. AFI Park oferă 70.000 metri pătrați de spaţii de birouri, ocupate de companii multinaționale din domeniu IT&C. Clădirile de birouri AFI Park 1-5 au atins un grad de închiriere de aproape 100%. În aprilie 2016, AFI Europe România a finalizat lucrările la clădirile de birouri AFI Park 4 și 5, pe o suprafață închiriabilă de 32.000 de metri pătrați. Printre cele mai cunoscute companii multinaționale care au sediul în complexul de birouri se numără: Microchip Technologies, Electronic Arts, Endava Romania, Cameron USA, SII Romania, ORTEC Central & Eastern Europe, FotoNation, TELUS International, Veeam Software și Dell SecureWorks.
În prezent, AFI Europe România dezvoltă în centrul orașului Brașov proiectul AFI Brașov, care include un centru comercial cu o suprafață închiriabilă de 45.000 de metri pătrați și două clădiri de birouri cu o suprafață închiriabilă de 25.000 de metri pătrați.
Pe segmentul de birouri, AFI România are în dezvoltare AFI TECH PARK, un parc de business de clasa A cu o suprafață închiriabilă de 56.000 de metri pătrați, aflat în apropierea hotelului J.W. Marriott și a Parlamentului României. Parcul de business va include două clădiri de birouri de înălţime redusă și un turn de birouri, care vor avea spații verzi amenajate într-o grădină centrală, proiectul fiind un campus high tech care răspunde nevoilor de extindere a companiilor IT&C din România prin oferirea unui spațiu potrivit din punct de vedere al dotărilor tehnice și al posibilităților de dezvoltare.
De asemenea, AFI Europe România va începe în viitorul apropiat dezvoltarea a încă două proiecte: unul va consta într-un parc de retail care va fi construit pe un teren de 80.000 de metri pătrați din Arad, a cărui ancoră va fi un hypermarket și un magazin tip „DYI”, iar cel de-al doilea, AFI City, un proiect rezidențial amplu, care va fi dezvoltat pe un teren de 148.000 de metri pătrați din Bucureștii Noi (sectorul 1 din București).

Related posts

Consorțiile care introduc roboți în fabrici pot primi finanțări de 250.000 de euro

Nora Dumitrescu

UniCredit Bank listează la Bursa de Valori București obligațiuni corporative de 610 milioane lei

Stefana Muresan

Nou magazin Ikea de la Timişoara, aşteptat să fie deschis în cursul anului viitor

Robert Bloancă

Valer Blidar – industriaș, bancher și viticultor la Tohani. Povestea fiului ultimului luptător anticomunist răpus de Securitate

redactia

Vom avea 11 salarii minime în România, în funcție de calificare și studii

Traian Dan

Hotelurile Clujului își revin la viață. Transilvania face primul pas

Nora Dumitrescu

Consiliul pentru Dezvoltare Regionala Vest are o noua conducere

redactia

ASF a distribuit, alături de CNAB, Ghidul Asigurărilor de Călătorie

Ligia Voro

Angajații din construcții vor avea, din februarie, un salariu cu 25% mai mare

redactia

Undelucram.ro, finanțare de 300.000 de euro pentru a se extinde internațional

Ligia Voro

Zona verde de la Expo Transilvania va fi revitalizată

Nora Dumitrescu

Viena: ”Ecou internațional” pentru Grupul Grampet, deținut de omul de afaceri Gruia Stoica

redactia

Inițiative și soluții pentru sănătate și educație

Ligia Voro

Alu Menziken, investiții de 44 mil. euro într-o nouă fabrică din Medieșul Aurit, județul Satu Mare

Stefana Muresan

VIN LA EXPO! IUBESC VINUL ROMÂNESC – Salonul VINTEST București, editia a VIII-a

Stefana Muresan

Sibiu, Alba Iulia și Reșița, gata să intre în Alianța Vestului

redactia

Grupul Winmarkt anunță extinderea echipei de management

redactia

BestJobs a lansat serviciul de staffing pentru perioade scurte

Stefana Muresan

Cel mai nou tramvai românesc, produs de Astra Vagoane Călători, testat pe liniile din Timişoara

Stefana Muresan

Sectorul energetic și cel bancar, cele mai atractive pe bursă anul viitor

Stefana Muresan

Uzina Armătura, demolată. Apar noi dezvoltări comerciale

Nora Dumitrescu

Securitatea datelor și a sistemelor, principala grijă a managerilor IT, în 2019

Ligia Voro

Cinci oferte pentru centura metropolitană a Clujului

Stefana Muresan

Fostul hotel al lui Paszkany va fi demolat

Nora Dumitrescu

Leave a Comment