București Real Estate

Nordis: primele blocuri construite special pentru închiriere în zona Aviației

Au fost date în folosință primele blocuri construite special pentru închiriere în zona Aviației, din București.
Doi dezvoltatori au pariat în acest an pe investiții în clădiri rezidențiale de tip boutique, destinate exclusiv închirierii și au ales zona Aviației, lângă stația de metrou Aurel Vlaicu, în imediata apropiere a marilor proiecte de birouri.
Cele două clădiri rezidențiale tip boutique au un număr redus de unități, pentru a fi ușor de administrat – 19, respectiv 30 de apartamente, preponderent cu 3 camere, cu suprafețe de aproximativ 100 mp ce se pot închiria mobilate sau nemobilate, la un nivel al chiriei de 1.100-1.200 euro/lună.
“În 2016-2017 am înregistrat multe cereri de închiriere în zona Aviației, aproape de birourile din zona Floreasca- Barbu Văcărescu, dar erau puține oferte de apartamente noi de 2 și 3 camere care  se încadrau în bugetele de 800-1.200 euro/lună, ale tinerilor manageri români sau expați, cu poziții de middle management. Noile apartamente din cele două proiecte boutique se adresează acestui segment de clienți și sunt mobilate și echipate adecvat, respectând un maxim de funcționalitate”, declară Aura Diaconescu, manager al Departamentului de Închirieri în cadrul Nordis.
Blocurile boutique construite pentru închiriere au finisaje de top, mobilier modern si de foarte bună calitate, suprafețe vitrate mari, recepții elegante și locuri de parcare alocate fiecărui apartament.
Pentru familiile mai exigente sau cu un număr mai mare de membri există și apartamente de tip penthouse, cu 4 camere și terase generoase, cu vedere panoramică.
Și proiectele rezidențiale mari din zonă au multe apartamente la închiriere
În piață sunt proiecte livrate în anii trecuți, în care constant se eliberează apartamente pentru închiriere, majoritatea unităților locative fiind achiziționate ca investiție.
Exemple reprezentative de astfel de proiecte sunt Cortina Residence, City Point, One Floreasca Lake sau North Area Lake View, ocupate în proporție de peste 85%.
Chiriile la apartamente noi, în zona Aviației:
Tip apartament                      chirie (euro/lună)
2 camere                                 750-850
3 camere                                 1.100-1300
4 camere                                 1600-2.200
Penthouse                              2.200- 3.000
Sursă: Nordis
Cel mai bine cotate la închiriere în zona Aviației sunt apartamentele din apropierea stației de metrou Aurel Vlaicu, aflată în proximitatea Parcului Herăstrău-Bordei și a Mall-ului Promenada, dar și a clădirilor premium de birouri din zona Floreasca – Barbu Văcărescu.
Alte criterii de departajare importante pentru chiriași sunt reprezentate de suprafețele apartamentelor, nivelul finisajelor și al mobilierului, dar și existența locurilor de parcare la subsol.  Sunt câteva imobile in care suprafețele apartamentelor sunt relativ reduse, 50-55 mp apartamente de 2 camere și 70-75 mp pentru apartamentele de 3 camere si care oferă doar locuri de parcare exterioare,  la care nivelul chiriei coboară puțin sub media zonei, respectiv 550 – 600 euro/lună – pentru 2 camere, 700 – 750 euro/lună pentru 3 camere și 1.000- 1.200 euro/lună pentru 4 camere.
Ce proiecte rezidențiale s-au livrat în 2017 în zona Aviației- adiacent
În următorii ani, oferta de apartamente noi scoase la închiriere va crește în această zonă, ca urmare a livrărilor din acest an, printre actualii proprietari fiind și multi investitori.
Anul acesta au fost livrate în zona Aviației proiecte rezidențiale de mari dimensiuni precum One Herăstrău Park (106 apartamente), Dinamic City, din apropierea Parcului Verdi (160 de apartamente), Metropolitan Residence Aviației (195 de unități locative), Blocul J din Complexul City Point (71 de apartamente) și sunt în curs de finalizare proiecte precum One Herăstrău Plaza (156 apartamente), prima fază a Belvedere Residences (2 imobile ce cuprind 238 de apartamente) sau Capital Residence Caramfil (87 de apartamente), potrivit unui monitorizări realizate de Nordis.
În ultimii ani, zona Aviației – Floreasca – Barbu Văcărescu s-a consacrat ca un nou pol de business al Bucureștiului. Clădirile de birouri moderne, de mari dimensiuni, construite pe Bulevardul B. Văcărescu, pe Calea Floreasca, Fabrica de Glucoză sau pe Bulevardul Pipera au atras mai bine de 40.000 de angajați. Traficul din ce în ce mai aglomerat din București, precum și profilul angajaților din zonă – oameni tineri, mult mai flexibili și mai adaptabili la schimbare – au dus la creșterea cererii pentru locuințe în această zonă. Astfel, Aviației ajunge să fie in prezent nu doar polul principal de business al Bucureștiului, dar și un pol de interes al dezvoltatorilor imobiliari de pe segmental rezidențial.
 
Grupul de firme imobiliare Nordis a fost înființat în 2008, de către Emanuel Poștoacă, consultant imobiliar cu experiență in investiții rezidențiale în zona de nord și astăzi reunește trei firme specializate: Nordis ­ Development, de dezvoltare imobiliară, Nordis Management, de management de proiecte imobiliare și Nordis Premium Properties, de intermediere și investiții imobiliare.
Din 2016 Nordis a intrat și pe segmentul dezvoltării imobiliare, prin brandul propriu de apartamente Nordis Residence. În 2017, Nordis are in lucru șapte proiecte imobiliare, aflate in diferite stadii de dezvoltare.
Ca agenție imobiliară Nordis are în portofoliu, la vânzare, închiriere sau în administrare peste 2.500 de proprietăți premium din zonele de nord ale Bucureștiului din Piața Victoriei și până în Iancu Nicolae: Kiseleff, Aviatorilor, Primăverii, Herăstrău – Șoseaua Nordului, Băneasa și Pipera.
Printre companiile care au apelat la serviciile Nordis se numără: Generali, De Silva, Porsche Bank, Lukoil, BCR, Lidl, BauMax, Arabesque, Strabag, Alstom, Philips, Dent Estet, Alitalia, Apa Nova precum și Ambasada Ungariei, Ambasada Coreei, Ambasada Ciprului.

Related posts

Cea mai mare conferință de branding a regiunii

Stefana Muresan

The forced transformation of the Automotive industry

Papuc Irina

CEE investment market sets course for new growth frontiers

redactia

Gala Premiilor ABSL își așteaptă câștigătorii

Ionut Oprea

Make real estate great again

Ionut Oprea

Cosmopolis ajunge la 4.100 de locuințe finalizate și peste 10.000 de locuitori după investiții cumulate de peste 350 de milioane de euro

Papuc Irina

Platforma Bright Spaces, dedicată domeniului property tech, primește finanțare de 185.000 de Euro pentru dezvoltare și implementare

Papuc Irina

ELBI Electric & Lighting – 38 milioane euro, cifra de afaceri la 9 luni

Ionut Oprea

CTP l-a numit pe Richard Wilkinson în funcția de Director Financiar la nivel de grup

redactia

„Coloana Infinitului”, sursa de inspirație pentru o clădire de birouri din China

Stefana Muresan

Real Estate & Management Solutions, the trends for Cluj

redactia

Bucureşti, Cluj şi Timiş- cele mai multe imobile vândute în februarie

Stefana Muresan

Vox Property Group: Business Competitive Edge in challenging market cycles

Ionut Oprea

Romania – the CEE region’s rising star will soon become its second largest economy

Ligia Voro

Ce organizează APMCR la Construct Expo?

Ligia Voro

MIPIM 2017 to showcase the investment opportunities in Turkey

Ionut Oprea

Lansare – pagini interactive: Business.Parks

Electrica aniversează cinci ani de la listarea pe Bursa de Valori București

Ligia Voro

Încă 10.000 de metri pătrați închiriați în faza a doua la ELI PARK 1

Papuc Irina

CBRE România l-a recrutat pe Gijs Klomp pentru funcția de Head of Investment Properties

Ligia Voro

Evoluția AGERPRES continuă: nou Contract Colectiv de Muncă și noi proiecte pentru Centenarul Marii Uniri

Stefana Muresan

ASF a atins obiectivul fundamental al proiectului strategic STEAM

Ligia Voro

Traian Panait, desemnat Director General interimar al CNAB

redactia

Business rEvolution: Cum contribuie digitalizarea la dezvoltarea afacerilor.

Ionut Oprea

Leave a Comment