Cluj Industrie IT&C Satu-Mare Ultimele stiri

Bitdefender, evaluată la 600 de milioane $. Fondul de investiții Vitruvian Partners a cumpărat 30% din companie

Fondul de investiţii Vitruvian Partners achiziţionează 30% din producătorul român de software Bitdefender.
Bitdefender, cel mai mare producător român de software, a anunţat vineri că fondul de investiţii Vitruvian Partners a devenit al doilea cel mai mare acţionar al companiei, odată cu achiziţia pachetului minoritar de aproximativ 30%, deţinut de fondul de investiţii Axxess Capital, tranzacţie care stabileşte valoarea Bitdefender la peste 600 de milioane de dolari.
”Bitdefender va fructifica noul parteneriat cu Vitruvian Partners pentru a-şi întări poziţia de lider atât în piaţa de soluţii de securitate pentru companii, cât şi în cea pentru utilizatori individuali. Bitdefender şi-a extins amprenta internaţională în ultimii ani prin stabilirea unui nou sediu enterprise în Santa Clara, California, pe lângă cel din Bucureşti”, arată comunicatul.
Astfel, peste 40% din vânzările companiei provin de pe piaţa nord-americană, una dintre regiunile cu cele mai mari creşteri la nivel global.
Bitdefender are 1.300 de angajaţi în nouă ţări, care deservesc clienţi din peste 150 de pieţe şi o reţea de circa 7.000 de parteneri revânzători.
„Tranzacţia demonstrează creşterea şi scalarea rapidă a businessului nostru, dat fiind că suntem evaluaţi acum la peste 600 de milioane de dolari. Experienţa amplă a Vitruvian în dezvoltarea companiilor de tehnologie susţine strategia noastră de creştere şi, în special, investiţiile semnificative în construcţia ofertei de soluţii pentru companii şi a prezenţei din Statele Unite ale Americii. Vom continua să operăm cu baze financiare solide, ceea ce ne va permite să ne extindem şi să diversificăm portofoliul de produse ca să ne protejăm mai bine clienţii şi să fim mereu cu un pas înaintea atacatorilor”, spune Florin Talpeş, director general şi cofondator al Bitdefender.
Cofondatorii Bitdefender, Măriuca şi Florin Talpeş, vor continua să deţină pachetul majoritar din Bitdefender. Un grup de investitori privaţi mai deţin o participaţie minoritară din companie.
„Realizările Bitdefender sunt pe aceeaşi linie cu ceea ce căutăm pentru noi investiţii şi sunt sprijinite de o echipă excepţională de management care prezintă oportunitate importantă de a crea valoare strategică. Suntem nerăbdători să fim alături de Florin Talpeş şi de echipa lui în drumul spre un nou nivel al inovaţiilor şi expansiunii Bitdefender”, a declarat Stephen Byrne, partener la Vitruvian Partners.
La rândul său, Horia Manda, reprezentant al Axxess Capital, spune că Bitdefender se va transforma într-un furnizor de soluţii de securitate de top, utilizat de oameni şi companii din întreaga lume.
„Odată cu exitul nostru după o călătorie de opt ani, suntem încrezători că, alături de Vitruvian Partners, Bitdefender va continua expansiunea globală cu produse revoluţionare”, afirmă Horia Manda, reprezentant Axxess Capital.
Peste 50% dintre angajaţii Bitdefender sunt implicaţi în activităţi de cercetare şi dezvoltare în cele patru centre R&D din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara.
Tranzacţia dintre Axxess Capital şi Vitruvian Partners a fost intermediată de reprezentanţii filialei din Londra a Deutsche Bank AG şi urmează a fi supusă aprobărilor instituţiilor de reglementare.
Bitdefender este o companie de securitate informatică cu activitate la nivel global, care furnizează soluţii revoluţionare de protecţie împotriva ameninţărilor complexe către 500 de milioane de utilizatori din peste 150 de ţări.
Vitruvian Partners este un fond de investiţii paneuropean, cu sediul în Marea Britanie.
În iunie 2017, Vitruvian a anunţat că a încheiat procesul de fundraising pentru al treilea fond al său. Cu un buget de investiţii de 2,4 miliarde de euro, Vitruvian Investment Partnership III. (VIP III) este cel mai mare finanţator din Europa al companiilor cu dezvoltare accelerată. Vitruvian Partners a investit în 30 de companii cu primele sale două fonduri şi administrează active în valoare de cinci miliarde de euro. Fondul are birouri în Londra, Stockholm, Munchen, San Francisco şi Luxemburg.
Axxess Capital este o firmă de consultanţă în investiţii cu 15 ani de experienţă în sud-estul Europei, timp în care a investit peste 250 de milioane de euro, prin intermediul a trei fonduri de investiţii, în industrii precum producţie, IT&C şi bunuri de larg consum.
Unul dintre fondurile Axxess Capital, Balkan Accession Fund (110 milioane de euro), a vizat oportunităţi investiţionale din România şi Bulgaria şi se află acum în etapa de exit.

Related posts

Vinurile românești pe piețele cehă și slovacă, Jidvei a făcut parte din delegație

Ligia Voro

Finanțări de până la 5.000 de euro pentru cadrele didactice din partea industriei IT

Ion Surdu

Sute de angajați ai Groupe Renault Romania împreună cu familiile lor s-au solidarizat în lupta cu cancerul mamar

Ligia Voro

Ramona Ungur, noul președinte al CA al Romgaz

Ligia Voro

Schimbări la conducerea filialelor Daimler în România

Stefana Muresan

Încă un credit record, de 43.000 de CHF, șters cu ajutorul negocierii CSALB

Traian Dan

TAROM, zboruri noi din Cluj, Timișoara și Sibiu

Stefana Muresan

FOTO: Golf, soare și tentația hole-in-one la Transilvania Business Challenger

Ligia Voro

S IMMO AG: Positive annual trend continues

Ionut Oprea

Ministerul Agriculturii a demarat procedura de recunoaștere a fabricilor de zahăr

Stefana Muresan

Companiile mari de comunicații din Cluj-Napoca și București, investiții pentru extinderea și modernizarea centrelor de date

Stefana Muresan

Ministerul Transporturilor a emis ultimul set de autorizații pentru modernizarea căii ferate între Simeria și Arad, constructor asocierea Astaldi SpA – FCC Construccion SA – Salcef Construzioni Edili e Ferroviarie SpA – SC Thales Systems România SRL

Stefana Muresan

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA activează al treilea laborator pentru prelucrarea testelor pentru COVID-19

Nicolae Pop

Romgaz, contracte de vânzare – cumpărare gaze cu Oltchim, în valoare de peste 37 mil. lei

Stefana Muresan

Oferta turistica a Clujului, promovata in Dubai, metropola din mijlocul desertului

Stefana Muresan

Forumul Invest Satu Mare, autorităţile şi mediul privat la aceeași masă

Stefana Muresan

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale, donație de 500.000 de lei pentru dotarea secției ATI a Spitalului Județean de Urgență Brașov 

Papuc Irina

”Best Practices Recognition” pentru Schaeffler România din partea PSA Peugeot Citroen

Ligia Voro

Producătorul lactatelor Olympus vizează o creştere a cifrei de afaceri cu 10%, până la 100 mil. euro, cu fabrica din Braşov

redactia

Se lucrează din nou pe lotul 3 din autostrada Lugoj – Deva

redactia

„Top Ansambluri Rezidențiale” – Târgul dedicat dezvoltatorilor de ansambluri rezidențiale, are loc în noiembrie, la Vivo Mall – Cluj Napoca

Papuc Irina

Garaje inteligente pentru biciclete la Cluj

Nora Dumitrescu

Cum a fost la HR Summit Cluj-Napoca 2018

Stefana Muresan

România, a doua țară din UE cu cea mai mare pondere de studente la IT și Comunicații

Papuc Irina

Leave a Comment