Cluj Industrie IT&C Satu-Mare Ultimele stiri

Bitdefender, evaluată la 600 de milioane $. Fondul de investiții Vitruvian Partners a cumpărat 30% din companie

Fondul de investiţii Vitruvian Partners achiziţionează 30% din producătorul român de software Bitdefender.
Bitdefender, cel mai mare producător român de software, a anunţat vineri că fondul de investiţii Vitruvian Partners a devenit al doilea cel mai mare acţionar al companiei, odată cu achiziţia pachetului minoritar de aproximativ 30%, deţinut de fondul de investiţii Axxess Capital, tranzacţie care stabileşte valoarea Bitdefender la peste 600 de milioane de dolari.
”Bitdefender va fructifica noul parteneriat cu Vitruvian Partners pentru a-şi întări poziţia de lider atât în piaţa de soluţii de securitate pentru companii, cât şi în cea pentru utilizatori individuali. Bitdefender şi-a extins amprenta internaţională în ultimii ani prin stabilirea unui nou sediu enterprise în Santa Clara, California, pe lângă cel din Bucureşti”, arată comunicatul.
Astfel, peste 40% din vânzările companiei provin de pe piaţa nord-americană, una dintre regiunile cu cele mai mari creşteri la nivel global.
Bitdefender are 1.300 de angajaţi în nouă ţări, care deservesc clienţi din peste 150 de pieţe şi o reţea de circa 7.000 de parteneri revânzători.
„Tranzacţia demonstrează creşterea şi scalarea rapidă a businessului nostru, dat fiind că suntem evaluaţi acum la peste 600 de milioane de dolari. Experienţa amplă a Vitruvian în dezvoltarea companiilor de tehnologie susţine strategia noastră de creştere şi, în special, investiţiile semnificative în construcţia ofertei de soluţii pentru companii şi a prezenţei din Statele Unite ale Americii. Vom continua să operăm cu baze financiare solide, ceea ce ne va permite să ne extindem şi să diversificăm portofoliul de produse ca să ne protejăm mai bine clienţii şi să fim mereu cu un pas înaintea atacatorilor”, spune Florin Talpeş, director general şi cofondator al Bitdefender.
Cofondatorii Bitdefender, Măriuca şi Florin Talpeş, vor continua să deţină pachetul majoritar din Bitdefender. Un grup de investitori privaţi mai deţin o participaţie minoritară din companie.
„Realizările Bitdefender sunt pe aceeaşi linie cu ceea ce căutăm pentru noi investiţii şi sunt sprijinite de o echipă excepţională de management care prezintă oportunitate importantă de a crea valoare strategică. Suntem nerăbdători să fim alături de Florin Talpeş şi de echipa lui în drumul spre un nou nivel al inovaţiilor şi expansiunii Bitdefender”, a declarat Stephen Byrne, partener la Vitruvian Partners.
La rândul său, Horia Manda, reprezentant al Axxess Capital, spune că Bitdefender se va transforma într-un furnizor de soluţii de securitate de top, utilizat de oameni şi companii din întreaga lume.
„Odată cu exitul nostru după o călătorie de opt ani, suntem încrezători că, alături de Vitruvian Partners, Bitdefender va continua expansiunea globală cu produse revoluţionare”, afirmă Horia Manda, reprezentant Axxess Capital.
Peste 50% dintre angajaţii Bitdefender sunt implicaţi în activităţi de cercetare şi dezvoltare în cele patru centre R&D din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara.
Tranzacţia dintre Axxess Capital şi Vitruvian Partners a fost intermediată de reprezentanţii filialei din Londra a Deutsche Bank AG şi urmează a fi supusă aprobărilor instituţiilor de reglementare.
Bitdefender este o companie de securitate informatică cu activitate la nivel global, care furnizează soluţii revoluţionare de protecţie împotriva ameninţărilor complexe către 500 de milioane de utilizatori din peste 150 de ţări.
Vitruvian Partners este un fond de investiţii paneuropean, cu sediul în Marea Britanie.
În iunie 2017, Vitruvian a anunţat că a încheiat procesul de fundraising pentru al treilea fond al său. Cu un buget de investiţii de 2,4 miliarde de euro, Vitruvian Investment Partnership III. (VIP III) este cel mai mare finanţator din Europa al companiilor cu dezvoltare accelerată. Vitruvian Partners a investit în 30 de companii cu primele sale două fonduri şi administrează active în valoare de cinci miliarde de euro. Fondul are birouri în Londra, Stockholm, Munchen, San Francisco şi Luxemburg.
Axxess Capital este o firmă de consultanţă în investiţii cu 15 ani de experienţă în sud-estul Europei, timp în care a investit peste 250 de milioane de euro, prin intermediul a trei fonduri de investiţii, în industrii precum producţie, IT&C şi bunuri de larg consum.
Unul dintre fondurile Axxess Capital, Balkan Accession Fund (110 milioane de euro), a vizat oportunităţi investiţionale din România şi Bulgaria şi se află acum în etapa de exit.

Related posts

Enel X România va instala 2.500 de puncte de încărcare pentru maşinile electrice

redactia

Dedeman a ajuns principalul acționar la Cemacon

Stefana Muresan

Apel pentru restaurarea monumentelor istorice: 3 milioane de lei pentru intervenții de urgență

Ion Surdu

Investiţie de 3,6 mil. euro pentru realizarea unui incubator de afaceri destinat industriei creative la Oradea

Stefana Muresan

Clujana iese din insolvenţă şi deschide opt noi magazine

redactia

BNR lansează monede cu tema „30 de ani de la Revoluția Română”: două pentru colecționare și una pentru circulație

Papuc Irina

80 de burse în valoare de peste 51.000 de euro la cursuri online pentru absolvenții de la BAC care nu au luat 10

Stefana Muresan

Brașovul își va premia oamenii de afaceri la începutul lunii septembrie, într-o locație în aer liber, de peste 10.000 mp

redactia

Maramureșul și-a făcut operator de parcuri industriale

Nora Dumitrescu

Covasna: Transylvanian BBQ Festival, inclus în calendarul Kansas City Barbeque Society, pentru a atrage un număr mai mare de turişti

redactia

Qubiz (Oradea), printre cele mai dinamice companii din Europa

Stefana Muresan

Cluj: Electroglobal, cifră de afaceri de peste 4,5 mil. euro în T1

Stefana Muresan

Inginer în industria automotive, dar pasionat de lut și lemn. Cum un tânăr din Sibiu și-a finanțat atelierul cu fonduri europene

Papuc Irina

Zece măsuri imediate care ar ajuta afacerile românești: propunere către premier

Ion Surdu

Platformă suport pentru micii producători mureșeni. De pe agro-mania.ro cumpără, de astăzi, produse locale

Ligia Voro

Rectorul Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul”, prof. univ. dr. Adrian-Liviu Ivan: „Am convingerea fermă că asigurarea unui nivel cât mai ridicat al culturii de securitate reprezintă cheia gestionării riscurilor de natură cibernetică”

redactia

Consiliul European a adoptat o nouă agendă strategică 2019-2024

Ligia Voro

Barometrul de conjunctură economică CCIFER 2018: Doar 20% dintre companii estimează condițiile de a face business în România ca fiind favorabile

redactia

Colliers: Volumul investițiilor în România a atins 8,5% din totalul pieței est-europene, aproape dublu față de cota de 4,7% din 2019

redactia

Hattrick Office Building in Sibiu

Ionut Oprea

Continental investește în viitorul microcipurilor pentru vehiculele autonome

Nicolae Pop

VGP NV: a transformative year and a significantly stronger platform provides foundation for a good 2021

Ionut Oprea

Clubul Francofon de Afaceri din Cluj organizează a patra ediție a „Târgului de Meserii”

redactia

PRIA Environment Conference: Sistemul Depozit – Garanție, 16 februarie 2021

Ionut Oprea

Leave a Comment