Alba Cluj Infrastructura Ultimele stiri

Cererea de finanţare de 1,9 mld. lei pentru construcţia Autostrăzii Sebeş-Turda-Faza II, semnată

Ministerul Transporturilor (MT), în calitate de Organism Intermediar pentru Transport, anunţă că a semnat cererea de finanţare pentru proiectul „Construcţia Autostrăzii Sebeş-Turda-Faza II”.
Proiectul a fost depus de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în calitate de beneficiar al finanţării nerambursabile alocate în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.
„Obiectul principal al cererii de finanţare este reprezentat de construcţia a 70 km noi de autostradă, cu 2 benzi pe fiecare sens de mers, pentru tronsonul Sebeş-Turda situat pe reţeaua TEN-T Core şi va contribui la reducerea timpului de deplasare între localităţile Sebeş şi Turda de la 85,83 minute la 53,35 minute”, se arată într-un comunicat al MT.
Valoarea totală a proiectului este de 1,94 miliarde de lei şi va fi finanţat – dacă se va aproba cererea respectivă – prin POIM 2014-2020 astfel: 75% din valoarea totală eligibilă aprobată, respectiv 1,2 miliarde de lei va fi asigurată din Fondul European de Dezvoltare Regională, iar restul de finanţare în valoare de 405,07 milioane de lei, va fi asigurată de la bugetul de stat.
„Perioada de implementare a Proiectului este de 108 luni, începând cu data de 1 aprilie 2014 şi finalizându-se la data de 31 decembrie 2022”, precizează MT.

Related posts

Școala duală atrage tot mai multe firme. Tinerii, așteptați de zeci de agenți economici in Caraș-Severin

redactia

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: KWS produce hibrizi în România

Ligia Voro

CJ Cluj, receptie finala a lucrarilor din prima etapa de stabilizare a Dealului Hoia

Stefana Muresan

Leave a Comment