București Lideri si afaceri Ultimele stiri

Shakespeare School sărbătoreşte 15 ani

Shakespeare School a sărbătorit 15 ani de la inaugurarea, în 2002, a primului său centru de predare a limbii engleze în Bucureşti.
A fost marcat astfel un deceniu şi jumătate de activitate neîntrerupta, în care peste 20.000 de copii şi adolescenţi au învăţat limba lui Shakespeare şi au obţinut rezultate excepţionale la examenele internaţionale Cambridge.
Astăzi, Shakespeare School număra 4 centre în capitală, 2.700 de cursanţi anual, o echipă formată din 33 de profesori de top, multe premii şi o recunoaştere internaţionala importantă – distincţia de „Cel Mai Bun Centru de Pregătire a Examenelor Cambridge din Romîânia”, acordată anul acesta de Cambridge English.
Cei 15 ani de activitate au fost sărbătoriţi în cadrul unei Gale Aniversare găzduită de Teatrul Naţional, la care au participat peste 250 de persoane – parteneri, prieteni apropiaţi, membri ai echipei Shakespeare School dar şi o serie de invitaţi speciali: directorul British Council România, Nigel Bellingham şi reprezentantul Cambridge English în România, Aniella Buşilă – ambele instituţii fiind alături de Shakespeare School, în calitate de parteneri educaţionali.
În cadrul evenimentului aniversar, o parte dintre cursanţi au urcat pe scena sălii Pictura, unde au susţinut două momente artistice special pregătite pentru această ocazie: unul în limba engleză, jucat cu mult umor de 10 copii coordonaţi de actriţa Antoaneta Zaharia iar cel de-al doilea în limba română, pus în scenă de 14 adolescenţi „antrenaţi” de actriţa Elena Filip şi de profesorii Shakespeare School Georgiana Bose şi Radu Anuşca.
Fondatorul Shakespeare School, Adriana Alionte, le-a vorbit celor prezenţi la eveniment despre cum a pornit totul: „După aproape 20 de ani de predat în sistemul de stat, s-a născut în mine o dorinţă: aceeea de a crea o altfel de şcoală, de limba engleză, bazată pe o metodă interactivă, atractivă şi distractivă, unde înăţarea să devină o bucurie. Şi am reuşit! Secretul succesului? Ambiţia şi determinarea de a face lucruri de o calitate excepţională – de la metoda de predare inovatoare, până la echipa de profesori foarte bine pregătiţi, ambele ingrediente esenţiale pentru performanţă. M-am încăpăţânat să trec peste orice obstacol şi să dovedesc faptul că dorinţele pot deveni realitate. Condiţia este să vrei cu adevarat iar dorinţa să fie susţinută de muncă şi perseverenţă.”
Şi pentru că Shakespeare School este o afacere de familie, alături de Adriana Alionte a fost încă de la început fiica sa Irina, care astăzi recunoaşte cât de mult a influenţat-o şi a maturizat-o această experienţă.
„În ciuda faptului că în 2002 aveam doar 14 ani am lucrat cot la cot cu mama la acest proiect: de la alegerea numelui – Shakespeare School – până la primele campanii de promovare, în care mi-am implicat toţi colegii de clasă şi prietenii.
10 ani mai târziu am iniţiat proiectul de voluntariat Engleza pentru Viaţă prin care oferim lecţii de engleză gratuite copiilor defavorizaţi din centrele sociale. Experienţa acumulată în toţi aceşti ani m-a inspirat şi m-a pregătit pentru propriile proiecte de antreprenoriat”, spune Irina Alionte.
 
15 ani de realizări, provocări şi performanţă
Pentru perioada următoare Shakespeare School îşi propune nu doar să continue ci să ducă la următorul nivel toate proiectele pe care le-a început în anii anteriori. Printre acestea se numără şi deschiderea de noi centre în Capitală, unde copiii să înveţe engleza eficient şi cu plăcere.
 
 
Fondată în 2002, Shakespeare School oferă cursuri de limba engleză pentru copii și adolescenţi (4-19 ani) fiind desemnată în 2017 de către Cambridge English „Cel mai Bun centru de Pregătire a Exemenelor Cambridge din România”. Este de asemenea primul și singurul centru din România acreditat pentru organizarea cursurilor Cambridge CELTA pentru profesori.
Cu 4 sedii în Bucureşti și o istorie de 15 ani, Shakespeare School se mândrește cu mii de cursanţi care au făcut performanță la limba engleză în țară și în strainătate.
Modul de predare interactiv, bazat pe Teoria Inteligenţelor Multiple a profesorului Howard Gradner (Universitatea Harvard) şi abordarea caldă a profesorilor, definesc metoda Shakespeare School.
În 2017 peste 900 de cursanţi pregătiţi de Shakespeare School au susţinut şi luat cu brio examenele Cambridge, obţinând astfel prestigiosul certificat internaţional care le atestă nivelul de limba engleză.
 
Mai multe detalii despre Shakespeare School: www.shakespeare-school.ro
 

Related posts

Veeam Software se extinde in Business Garden Bucharest

Ionut Oprea

Dumitru Blaga: “Este cel mai bun moment pentru produsele românești”

Nora Dumitrescu

Univers T a deschis Casa Călățele în Apuseni

Stefana Muresan

Hidroelectrica aduce lumină în Catedrala Mântuirii Neamului

Ligia Voro

Cele mai căutate job-uri la Cluj: serviciile pentru clienți

Nora Dumitrescu

Cifra de afaceri a firmelor de poștă și curierat ar putea ajunge la aproape 6 miliarde de lei în acest an

Ion Surdu

Ian Worboys, CEO-ul P3 Logistic Parks, lansează prima carte pentru copii în memoria fiului său

redactia

Proiectul de buget pe anul 2019 al Ministerului Transporturilor, aviz pozitiv în comisii. Lista principalelor proiecte

redactia

Poșta va primi 40 milioane euro ca să îi concureze pe privați

Nora Dumitrescu

Mind Reset – noul centru medical privat de neurologie, psihiatrie și psihologie clinică din Cluj-Napoca

A. I.

WESSLING România a lansat noua versiune a site-ului

Ligia Voro

Problema rezidențiatului. Sorina Pintea: Președintele ar fi putut rezolva

Papuc Irina

Brașovenii de la Dacia Plant investesc 4 milioane de lei în creșterea capacității de producție

redactia

Cărnurile alese de la Petry distinse cu Premiul Value&Quality Award de către statul ungar

Ligia Voro

Preluarea A&D Pharma de către Glebi Holdings, autorizată de Consiliul Concurenţei

Stefana Muresan

Un an de la listare pe NYSE pentru Endava, capitalizare aproape dublă

Ligia Voro

UPU Oradea se mută în 43 de containere modulare dotate corespunzător

Traian Dan

Antibiotice Iași a aplicat scenariul 2: Producția de medicamente continuă

Ion Surdu

Niculae Havrileţ, fost şef al ANRE, şi Lucian Isar, fost bancher şi ministru, vor să fie administratori ai Electrica SA

redactia

Americanii de la Cognizant instruiesc în IT tinerii din Baia Mare

Nora Dumitrescu

Podgorenii din Dealurile Silagiului. Crama Aramic

Arhitecții ies în stradă la Cluj. Vor acorda consultații gratuite

Nora Dumitrescu

Scaunul care va fi folosit de Papa Francisc, construit la Reghin

Stefana Muresan

Licitatia pentru selectarea operatorilor de colectare si transport al deseurilor intra in line dreapta

Stefana Muresan

Leave a Comment