București Lideri si afaceri Ultimele stiri

Shakespeare School sărbătoreşte 15 ani

Shakespeare School a sărbătorit 15 ani de la inaugurarea, în 2002, a primului său centru de predare a limbii engleze în Bucureşti.
A fost marcat astfel un deceniu şi jumătate de activitate neîntrerupta, în care peste 20.000 de copii şi adolescenţi au învăţat limba lui Shakespeare şi au obţinut rezultate excepţionale la examenele internaţionale Cambridge.
Astăzi, Shakespeare School număra 4 centre în capitală, 2.700 de cursanţi anual, o echipă formată din 33 de profesori de top, multe premii şi o recunoaştere internaţionala importantă – distincţia de „Cel Mai Bun Centru de Pregătire a Examenelor Cambridge din Romîânia”, acordată anul acesta de Cambridge English.
Cei 15 ani de activitate au fost sărbătoriţi în cadrul unei Gale Aniversare găzduită de Teatrul Naţional, la care au participat peste 250 de persoane – parteneri, prieteni apropiaţi, membri ai echipei Shakespeare School dar şi o serie de invitaţi speciali: directorul British Council România, Nigel Bellingham şi reprezentantul Cambridge English în România, Aniella Buşilă – ambele instituţii fiind alături de Shakespeare School, în calitate de parteneri educaţionali.
În cadrul evenimentului aniversar, o parte dintre cursanţi au urcat pe scena sălii Pictura, unde au susţinut două momente artistice special pregătite pentru această ocazie: unul în limba engleză, jucat cu mult umor de 10 copii coordonaţi de actriţa Antoaneta Zaharia iar cel de-al doilea în limba română, pus în scenă de 14 adolescenţi „antrenaţi” de actriţa Elena Filip şi de profesorii Shakespeare School Georgiana Bose şi Radu Anuşca.
Fondatorul Shakespeare School, Adriana Alionte, le-a vorbit celor prezenţi la eveniment despre cum a pornit totul: „După aproape 20 de ani de predat în sistemul de stat, s-a născut în mine o dorinţă: aceeea de a crea o altfel de şcoală, de limba engleză, bazată pe o metodă interactivă, atractivă şi distractivă, unde înăţarea să devină o bucurie. Şi am reuşit! Secretul succesului? Ambiţia şi determinarea de a face lucruri de o calitate excepţională – de la metoda de predare inovatoare, până la echipa de profesori foarte bine pregătiţi, ambele ingrediente esenţiale pentru performanţă. M-am încăpăţânat să trec peste orice obstacol şi să dovedesc faptul că dorinţele pot deveni realitate. Condiţia este să vrei cu adevarat iar dorinţa să fie susţinută de muncă şi perseverenţă.”
Şi pentru că Shakespeare School este o afacere de familie, alături de Adriana Alionte a fost încă de la început fiica sa Irina, care astăzi recunoaşte cât de mult a influenţat-o şi a maturizat-o această experienţă.
„În ciuda faptului că în 2002 aveam doar 14 ani am lucrat cot la cot cu mama la acest proiect: de la alegerea numelui – Shakespeare School – până la primele campanii de promovare, în care mi-am implicat toţi colegii de clasă şi prietenii.
10 ani mai târziu am iniţiat proiectul de voluntariat Engleza pentru Viaţă prin care oferim lecţii de engleză gratuite copiilor defavorizaţi din centrele sociale. Experienţa acumulată în toţi aceşti ani m-a inspirat şi m-a pregătit pentru propriile proiecte de antreprenoriat”, spune Irina Alionte.
 
15 ani de realizări, provocări şi performanţă
Pentru perioada următoare Shakespeare School îşi propune nu doar să continue ci să ducă la următorul nivel toate proiectele pe care le-a început în anii anteriori. Printre acestea se numără şi deschiderea de noi centre în Capitală, unde copiii să înveţe engleza eficient şi cu plăcere.
 
 
Fondată în 2002, Shakespeare School oferă cursuri de limba engleză pentru copii și adolescenţi (4-19 ani) fiind desemnată în 2017 de către Cambridge English „Cel mai Bun centru de Pregătire a Exemenelor Cambridge din România”. Este de asemenea primul și singurul centru din România acreditat pentru organizarea cursurilor Cambridge CELTA pentru profesori.
Cu 4 sedii în Bucureşti și o istorie de 15 ani, Shakespeare School se mândrește cu mii de cursanţi care au făcut performanță la limba engleză în țară și în strainătate.
Modul de predare interactiv, bazat pe Teoria Inteligenţelor Multiple a profesorului Howard Gradner (Universitatea Harvard) şi abordarea caldă a profesorilor, definesc metoda Shakespeare School.
În 2017 peste 900 de cursanţi pregătiţi de Shakespeare School au susţinut şi luat cu brio examenele Cambridge, obţinând astfel prestigiosul certificat internaţional care le atestă nivelul de limba engleză.
 
Mai multe detalii despre Shakespeare School: www.shakespeare-school.ro
 

Related posts

Clujenii de la Electrogrup finalizează o parcare inteligentă în Oradea

Nora Dumitrescu

Continental lansează tehnologii pentru producția de serie pentru robo-taxiuri

Nicolae Pop

Oamenii de afaceri din Bistriţa-Năsăud, proiect de modificare a Codului Fiscal

Stefana Muresan

POZITIV TB: Claudia Burghelea, Director Marketing Dacia Plant – „Vânzările nu au fost afectate. Noi chiar am angajat 30 de oameni care ar fi intrat în șomaj”

Ion Surdu

Grupul Banca Transilvania a luat trei premii la bursă

Nora Dumitrescu

Sectoarele 6 și 3, cele mai căutate de către bucureșteni

Stefana Muresan

Nouă intrare pe piața românească: CBRE a consiliat Bank of China în deschiderea sucursalei din București, prin închirierea a 800 mp de birouri în City Gate

Papuc Irina

Teraplast, o nouă investiție: secție de reciclare a deșeurilor PVC

Stefana Muresan

Maramureșenii de la Techtex au livrat măștile pentru alegerile locale

Nora Dumitrescu

Complexul President din Băile Felix se transformă în President Resort, cu aquapark, bază de tratament, SPA şi un nou hotel

Stefana Muresan

 Ciocârlia, de ce NU trebuie vânată. Punctul de vedere al Grupului Milvus

Ligia Voro

Grădina Botanică din Jibou intră în business. Florărie-cafenea în Zalău

Nora Dumitrescu

Fermierii campioni la porumb siloz cu hibrizi Pioneer

Stefana Muresan

Compania Transavia primește certificarea exclusivă în România, Global G.A.P. pentru produsele sale

Stefana Muresan

”Cupru Min” Abrud cumpără la licitație o tehnologie prin care ar putea scoate mai mult metal, din același concentrat

redactia

GfK: Puterea de cumpărare în Europa 2019. România se află pe locul 32, cu o medie de 5.881 euro pe cap de locuitor

Papuc Irina

Turnul Pompierilor din Cluj, monument de la 1574, în proces de revitalizare. Costuri: 10 milioane de lei, fonduri europene

redactia

ANPP solicită Guvernului să extindă valabilitatea preţurilor pentru 71 de medicamente care riscă să dispară de pe piaţă din 2 noiembrie

Papuc Irina

România, pe locul 26 din 28 de țări UE în clasamentul performanțelor digitale

Ion Surdu

Premieră în România: Consiliul Județean Cluj preia un spital privat

Nora Dumitrescu

Brașovul, pus de ICEBERG pe harta europeană a transferului tehnologic

Stefana Muresan

Crama La Salina din Turda vinde 10% din producţie pe pieţele din Anglia şi Polonia

redactia

Australienii de la ADX Energy cumpără licența de producție gaze Iecea Mare

redactia

Proiectul deșeurilor din Mureș, aproape de finish  

Ligia Voro

Leave a Comment