București Lideri si afaceri Ultimele stiri

Shakespeare School sărbătoreşte 15 ani

Shakespeare School a sărbătorit 15 ani de la inaugurarea, în 2002, a primului său centru de predare a limbii engleze în Bucureşti.
A fost marcat astfel un deceniu şi jumătate de activitate neîntrerupta, în care peste 20.000 de copii şi adolescenţi au învăţat limba lui Shakespeare şi au obţinut rezultate excepţionale la examenele internaţionale Cambridge.
Astăzi, Shakespeare School număra 4 centre în capitală, 2.700 de cursanţi anual, o echipă formată din 33 de profesori de top, multe premii şi o recunoaştere internaţionala importantă – distincţia de „Cel Mai Bun Centru de Pregătire a Examenelor Cambridge din Romîânia”, acordată anul acesta de Cambridge English.
Cei 15 ani de activitate au fost sărbătoriţi în cadrul unei Gale Aniversare găzduită de Teatrul Naţional, la care au participat peste 250 de persoane – parteneri, prieteni apropiaţi, membri ai echipei Shakespeare School dar şi o serie de invitaţi speciali: directorul British Council România, Nigel Bellingham şi reprezentantul Cambridge English în România, Aniella Buşilă – ambele instituţii fiind alături de Shakespeare School, în calitate de parteneri educaţionali.
În cadrul evenimentului aniversar, o parte dintre cursanţi au urcat pe scena sălii Pictura, unde au susţinut două momente artistice special pregătite pentru această ocazie: unul în limba engleză, jucat cu mult umor de 10 copii coordonaţi de actriţa Antoaneta Zaharia iar cel de-al doilea în limba română, pus în scenă de 14 adolescenţi „antrenaţi” de actriţa Elena Filip şi de profesorii Shakespeare School Georgiana Bose şi Radu Anuşca.
Fondatorul Shakespeare School, Adriana Alionte, le-a vorbit celor prezenţi la eveniment despre cum a pornit totul: „După aproape 20 de ani de predat în sistemul de stat, s-a născut în mine o dorinţă: aceeea de a crea o altfel de şcoală, de limba engleză, bazată pe o metodă interactivă, atractivă şi distractivă, unde înăţarea să devină o bucurie. Şi am reuşit! Secretul succesului? Ambiţia şi determinarea de a face lucruri de o calitate excepţională – de la metoda de predare inovatoare, până la echipa de profesori foarte bine pregătiţi, ambele ingrediente esenţiale pentru performanţă. M-am încăpăţânat să trec peste orice obstacol şi să dovedesc faptul că dorinţele pot deveni realitate. Condiţia este să vrei cu adevarat iar dorinţa să fie susţinută de muncă şi perseverenţă.”
Şi pentru că Shakespeare School este o afacere de familie, alături de Adriana Alionte a fost încă de la început fiica sa Irina, care astăzi recunoaşte cât de mult a influenţat-o şi a maturizat-o această experienţă.
„În ciuda faptului că în 2002 aveam doar 14 ani am lucrat cot la cot cu mama la acest proiect: de la alegerea numelui – Shakespeare School – până la primele campanii de promovare, în care mi-am implicat toţi colegii de clasă şi prietenii.
10 ani mai târziu am iniţiat proiectul de voluntariat Engleza pentru Viaţă prin care oferim lecţii de engleză gratuite copiilor defavorizaţi din centrele sociale. Experienţa acumulată în toţi aceşti ani m-a inspirat şi m-a pregătit pentru propriile proiecte de antreprenoriat”, spune Irina Alionte.
 
15 ani de realizări, provocări şi performanţă
Pentru perioada următoare Shakespeare School îşi propune nu doar să continue ci să ducă la următorul nivel toate proiectele pe care le-a început în anii anteriori. Printre acestea se numără şi deschiderea de noi centre în Capitală, unde copiii să înveţe engleza eficient şi cu plăcere.
 
 
Fondată în 2002, Shakespeare School oferă cursuri de limba engleză pentru copii și adolescenţi (4-19 ani) fiind desemnată în 2017 de către Cambridge English „Cel mai Bun centru de Pregătire a Exemenelor Cambridge din România”. Este de asemenea primul și singurul centru din România acreditat pentru organizarea cursurilor Cambridge CELTA pentru profesori.
Cu 4 sedii în Bucureşti și o istorie de 15 ani, Shakespeare School se mândrește cu mii de cursanţi care au făcut performanță la limba engleză în țară și în strainătate.
Modul de predare interactiv, bazat pe Teoria Inteligenţelor Multiple a profesorului Howard Gradner (Universitatea Harvard) şi abordarea caldă a profesorilor, definesc metoda Shakespeare School.
În 2017 peste 900 de cursanţi pregătiţi de Shakespeare School au susţinut şi luat cu brio examenele Cambridge, obţinând astfel prestigiosul certificat internaţional care le atestă nivelul de limba engleză.
 
Mai multe detalii despre Shakespeare School: www.shakespeare-school.ro
 

Related posts

Tratamente pentru tumori cerebrale sau spinale, cu ajutorul platformei create de un medic neurochirurg ardelean, singurul român deținător al titlul de Fellow al Colegiului Regal Britanic de Chirurgie

redactia

Camelia Cavadia și Elizabeth Sagan, primele nume anunțate la TEDxZorilorWomen2019

Ligia Voro

POZITIV TB: Adrian Farcaș – „Aceste crize eu le văd ca pe niște oportunități în dezvoltarea de produse și acapararea de piețe noi”

Traian Dan

Roboți și inteligență artificială ai NTT Data România, la conferința HEART a UMF

Stefana Muresan

CTP continuă extinderea la nivel național și internațional, în 2018

Ionut Oprea

Asociaţia Investitorilor Români în Republica Moldova – 24 de companii cu o cifră de afaceri de peste 3 miliarde euro, înființată de un orădean

redactia

IAR Braşov, afaceri de peste 100 milioane de lei

Stefana Muresan

Vintest revine la București: „Iubesc vinul românesc – vin de Crăciun”

Ionut Oprea

De la EBS la NTT DATA. Propria rețetă de succes

Ligia Voro

Autorităţile din Sibiu vor lansa Sibcoin, prima monedă locală din România, în pregătirea programului Sibiu Capitală Gastronomică Europeană din 2019

redactia

Veșmintele pontificale, create la Satu Mare

Stefana Muresan

Ministrul Agriculturii caută soluții pentru ca Fabrica ”Diamant” de la Oradea să nu se desființeze

Stefana Muresan

Dezvoltarea asigurărilor private de sănătate, de dorit, dar fără a periclita sistemul public de asigurări de sănătate

Stefana Muresan

Banca Transilvania şi-a majorat capitalul social cu 695 milioane lei

Stefana Muresan

Autostrada Sibiu-Pitești, finalizată în 2025

Stefana Muresan

Veranda Shop & Stay Obor, livrat de Optim PM

Ionut Oprea

A fost modernizata singura sectie de chirurgie toracica din Cluj

Stefana Muresan

Noi invesții în sectorul rezidențial de lux: HAGAG DEVELOPMENT EUROPE ANUNȚĂ ÎNCĂ UN PROIECT REZIDENȚIAL DE TOP: H Eliade 9 Residence

Stefana Muresan

Va începe reevaluarea studiului de fezabilitate pentru Tîrgu Mureş – Târgu Neamţ

redactia

Start-Up Nation 2018, aproape de lansare

Ligia Voro

Producătorul de cabluri IPROEB din Bistrița – măriri de salarii cu 20% și noi investiții

Stefana Muresan

Antreprenorii maramureșeni, descinderi în serie la spitale

Nora Dumitrescu

Amadeus extinde colaborarea cu United Airlines pentru protocolul NDC

Ligia Voro

Brașovul cumpără cu 25 mil. euro 105 autobuze turcești de la Karsan Otomotiv

Stefana Muresan

Leave a Comment