București Real Estate

Un nou chiriaș pentru AFI Tech Park  

AFI Europe România a încheiat un nou contract de închiriere pentru campusul de business AFI Tech Park. Noul chiriaș este Lagardère Travel Retail prin conceptul de Quick Service Restaurant “1 Minute”, care a închiriat un spațiu situat la parterul clădirii AFI Tech Park 1. Acesta este cel de-al doilea chiriaș anunțat de AFI Tech Park, după World Class, care a semnat un contract de închiriere pentru o perioadă de 10 ani pentru o suprafață de 1.500 mp GLA, distribuiți o parte la parter, iar restul suprafeței la primul etaj al AFI Tech Park 1.
 
1 Minute este un concept internațional de tipul Quick Service Restaurant care face parte din portofoliul liniei de afaceri Food Service operată de Lagardère Travel Retail în România cât și la nivel global. Magazinul oferă clienților din centrele de afaceri și din zonele de tranzit o servire rapidă și un sortiment bogat axat în principal pe produse Fresh (sandwichuri, salate și deserturi, sucuri din fructe proaspete, lactate și produse de patiserie) completat de o gamă de produse de bază Convenience (tabac și accesorii, cărți, snackuri dulci și sărate, băuturi răcoritoare, cafea proaspăt măcinată, cărți și reviste). Odată cu deschiderea noului 1 Minute din campusul de business AFI Tech Park, rețeaua de magazine pentru acest concept va ajunge la 31 de puncte de vânzare în țara noastră, toate operate de către Lagardère Travel Retail România.
 
Un serviciu unic pe care AFI Tech Park îl oferă tuturor chiriașilor săi este o sală comună de conferințe de 400 mp. Acest beneficiu duce la optimizarea costurilor pentru chiriași, prin faptul că nu mai sunt nevoiți să găzduiască astfel de săli mari în spațiul lor de birouri. Alături de facilitățile de retail (Vulcan Retail Park, Liberty Mall), proiectul de birouri aduce beneficii suplimentare precum “AFI Club”, care oferă reduceri pentru masa de prânz și alte servicii, dar și primul serviciu de car sharing din București.
 
Lucrările la AFI Tech Park 1, prima etapă a proiectului de birouri, avansează conform planului, în prezent urmând a fi finalizate lucrările de structură. Prima clădire, ce oferă 22.000 mp GLA repartizați pe 8 etaje, va fi livrată în T2 2018 și va oferi atât spații de birouri, cât și o zonă de retail (sală de sport World Class, cantină și cafenele). Investiția în această etapă a proiectului este de peste 30 milioane de euro.
 
Întregul proiect AFI Tech Park va oferi 56.000 mp GLA de spații de birouri Clasa A, în cadrul a două clădiri P+8 și un turn de 14 etaje, înconjurate de peste 5.000 mp de zone verzi.
 
AFI Properties este membru al AFI Group, un grup de trusturi și de fonduri de investiții internațional, cu subsidiare active în domenii precum: real estate, construcții, infrastructură, industrie și hoteluri (www.afigroup-global.com).
Compania este activă pe piață din 1971. AFI Propertis a fost listată la bursa din Tel-Aviv în 2004. Compania este activă în Europa din 1997 prin subsidiarele AFI Europe de pe piețele din Europa Centrală și de Est. AFI Properties este cotată “BBB+ pozitiv” de către S&P și “A3 stable” de către Midroog (o subsidiară a Moody’s).
AFI Europe, subsidiară a AFI Properties, este una dintre companiile lider în ceea ce privește dezvoltarea, managementul și investițiile din domeniul imobiliar, ce operează în Europa Centrală şi de Est din 1997.
Portofoliul AFI Europe include centre comerciale şi proprietăţi de retail, parcuri de business şi dezvoltări rezidenţiale de mare amploare şi dezvoltări cu utilizare mixtă. AFI Europe operează în România, Cehia, Polonia, Germania, Bulgaria, Serbia, Ungaria şi Letonia.
 
AFI Europe operează în România din 2005. Compania a dezvoltat şi gestionează “AFI Cotroceni”, cel mai mare şi de succes mall din România şi unul din cele mai mari centre comerciale din Europa Centrală şi de Est. Centrul comercial se întinde pe o suprafaţă închiriabilă de aproape 90.000 metri pătrați (GLA) şi oferă vizitatorilor săi o zonă extinsă dedicată activităților de divertisment, care include o varietate de opțiuni de petrecere a timpului liber și peste 300 de magazine ale brandurilor locale şi internaţionale, vizitate în medie de 50.000 de clienţi pe zi.
În octombrie 2013, AFI Europe a inaugurat AFI Ploiești, primul și singurul mall modern dezvoltat în centrul orașului Ploiești, în urma unei investiții de peste 50 de milioane de euro. Centrul comercial are o suprafață închiriabilă (GLA) de 34.000 de metri pătrați, disponibilă pe două etaje ce cuprind peste 100 de branduri naționale și internaționale, alături de peste 7.000 de metri pătrați de divertisment.
Adiacent, dar complet integrat centrului comercial AFI Cotroceni, AFI Europe România a dezvoltat AFI Park, cel mai nou și mai modern parc de business de clasa A din București. AFI Park oferă 70.000 metri pătrați de spaţii de birouri, ocupate de companii multinaționale din domeniu IT&C. Clădirile de birouri AFI Park 1-5 au atins un grad de închiriere de aproape 100%. În aprilie 2016, AFI Europe România a finalizat lucrările la clădirile de birouri AFI Park 4 și 5, pe o suprafață închiriabilă de 32.000 de metri pătrați. Printre cele mai cunoscute companii multinaționale care au sediul în complexul de birouri se numără: Microchip Technologies, Electronic Arts, Endava Romania, Cameron USA, SII Romania, ORTEC Central & Eastern Europe, FotoNation, TELUS International, Veeam Software și Dell SecureWorks.
În prezent, AFI Europe România dezvoltă în centrul orașului Brașov proiectul AFI Brașov, care include un centru comercial cu o suprafață închiriabilă de 45.000 de metri pătrați și două clădiri de birouri cu o suprafață închiriabilă de 25.000 de metri pătrați.
Pe segmentul de birouri, AFI România are în dezvoltare AFI TECH PARK, un parc de business de clasa A cu o suprafață închiriabilă de 56.000 de metri pătrați, aflat în apropierea hotelului J.W. Marriott și a Parlamentului României. Parcul de business va include două clădiri de birouri de înălţime redusă și un turn de birouri, care vor avea spații verzi amenajate într-o grădină centrală, proiectul fiind un campus high tech care răspunde nevoilor de extindere a companiilor IT&C din România prin oferirea unui spațiu potrivit din punct de vedere al dotărilor tehnice și al posibilităților de dezvoltare.
De asemenea, AFI Europe România va începe în viitorul apropiat dezvoltarea a încă două proiecte: unul va consta într-un parc de retail care va fi construit pe un teren de 80.000 de metri pătrați din Arad, a cărui ancoră va fi un hypermarket și un magazin tip „DYI”, iar cel de-al doilea, AFI City, un proiect rezidențial amplu, care va fi dezvoltat pe un teren de 148.000 de metri pătrați din Bucureștii Noi (sectorul 1 din București).
Despre grupul Lagardère și divizia Lagardère Travel Retail la nivel global
Grupul internațional Lagardère operează la nivel global patru divizii de afaceri: Lagardère Travel Retail, Lagardère Publishing, Lagardère Active și Lagardère Sports & Entertainment. Cu o experiență de peste 165 de ani în comerțul din zonele de tranzit, Lagardère Travel Retail este unul dintre principalii jucători de pe piața de Travel Retail din întrega lume, cu peste 4.100 de magazine pentru trei linii de afaceri: Duty-free & Luxury, Travel Essentials și Foodservice. În anul 2016, la nivel global, divizia Lagardère Travel Retail a înregistrat o cifră de afaceri de 4,2 mld. EUR. Divizia globală Lagardère Travel Retail a avut o creștere a vânzărilor de 7,9% în trimestrul al III-lea al acestui an, înregistrând o valoare de 917 milioane de EUR 2017, pe baza extinderii afacerilor și creșterii numărului de pasageri din zonele de tranzit, în special în zona EMEA. Această evoluție întărește performanța grupului Lagardère. Mai multe detalii aici.
Despre Lagardère Travel Retail în România
În România, compania este prezentă de peste 20 de ani pe piața de retail și operează o rețea de peste 245 de magazine pentru segmentele de News & Convenience, Gifts & Souvenirs și Foodservice, cu mai multe branduri, dintre care cele mai cunoscute sunt Inmedio, Relay, 1 Minute și So! Coffee.
 
 

Related posts

Burleanu, numit de UEFA în grupul de lucru dedicat strategiei comerciale

Ligia Voro

SVN deschide un birou în România și ținteste top 5 consultanți imobiliari în 2020

Stefana Muresan

BearingPoint sărbătorește 10 ani de succes cu #10DaysOfCaring

Nicolae Pop

S IMMO AG: Hat-trick at the SEE Real Estate Awards

Ionut Oprea

CTP l-a numit pe Richard Wilkinson în funcția de Director Financiar la nivel de grup

redactia

Asset, property si facility management pentru portofolii mari

Ionut Oprea

CNR-CME, Electrica și ANRE, conferință despre energii din surse renegerabile

Ligia Voro

JTI: Hei-rupismul fiscal dăunează grav mediului de afaceri

Ligia Voro

Anuarul de real estate al Romaniei la Expo Real Munich 2016

Transilvania Business

5ENSI – Sensorial  Brasserie Concept, de săptămâna viitoare în Aviatorilor 8

Ionut Oprea

Centric IT, extindere in Palas Iasi

Transilvania Business

Mădălina Hodorog, noul Manager General The Woman

Stefana Muresan

CEE Property Forum – 5th time in Vienna & a panel dedicated to Romania

Ionut Oprea

Cele mai mari tranzacții din al doilea trimestru al anului 2019

Ligia Voro

COVID-19 mărește viteza de reacție pe piața imobiliară. Cum va arăta noua normalitate?

Papuc Irina

Real Estate & Management Solutions, the trends for Cluj

redactia

CTP l-a numit pe Daniel Paraschiv în funcția de Business Development Manager pentru Transilvania

Stefana Muresan

Incepe tIMOn Targul Imobiliar National, prima editie internationala

Stefana Muresan

Shopping City Târgu Mureș se deschide, totuși, pe 26 martie

Ligia Voro

Salvați Copiii face un apel către companii, să sprijine dotarea maternităților

Ligia Voro

Avocatul și rolul său în real estate

Ligia Voro

Romania – the CEE region’s rising star will soon become its second largest economy

Ligia Voro

1.520 km de infrastructură și 20.300 de clădiri racordate de Netcity Telecom

Ligia Voro

Gebrüder Weiss Romania continuă parteneriatul pe termen lung cu P3 Logistic Parks

Papuc Irina

Leave a Comment